Avatar Margo Molenaar

Margo Molenaar

Knock out

Bericht - 19 maart 2020 om 19:08 uur

Het is een tijdje stil geweest vanuit Sranan! Dat had zijn reden. Terwijl de wereld knock out ging op  het corona virus, ging ik dinsdag 10 maart knock out op dengue. Zo’n exotische naam voor de meer plastische benaming ‘knokkelkoorts’. Op de één of andere manier heb ik altijd gedacht dat dan de knokkels van je handen en voeten het moesten ontgelden. Nee dus. Wel elk werveltje en gewrichtje in mijn rug, schouders, heupen etc. Wat me echter de das om deed was het onophoudelijke braken waarbij mijn lever en maag zich binnenste buiten keerden. Ik zag de wereld voor een doedelzak aan. Het enige (...)

Lees verder


12 reactiesPlaats een reactie

Potpourri

Bericht - 07 maart 2020 om 19:53 uur

De afgelopen week was het een potpourri aan diverse ervaringen. Hoogtepunten, dieptepunten en alles daar tussen in. Gewoon zoals het leven is dus. De week begon zoals we dat hier inmiddels gewend zijn. Op zondag naar Tamanredjo, koken voor de groep, met een aantal van de bewoners aan de wandel of fietsen en knutselen met Kamla. Deze keer liet ik haar bladzijden vouwen uit een afgeschreven boek op zodanige manier dat dit , als het klaar is, een egel voorstelt. Tevens te gebruiken als ‘kaartenhouder’.  Een knutseltip van een Facebook vriendin. Het bleek een hele kluif om de tweede vouw horizontaal te laten vouwen. Ze kan dat (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie

De waterkant van Bersaba.

Bericht - 28 februari 2020 om 20:42 uur

We schrijven 28 februari 2020. Voor we het weten zijn we weer op de terugweg naar NL. De tijd vliegt en wij vliegen mee. Allereerst willen we alle goede beterschap wensers richting Ed bedanken. Het goede nieuws is dat zijn bloed waarden weer keurig op orde zijn. Afgezien van nog steeds een wat snellere en grotere vermoeidheid gaat het goed met Ed. Hij is er al met al nog genadig van af gekomen.

Afgelopen zondag zijn we weer samen naar Tamanredjo gereden evenals op dinsdag toen de zwemochtend weer op het programma stond. Zondag ben ik vooral bezig geweest met de doofblinde Kamla. We zijn er (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

In de lappenmand.....

Bericht - 22 februari 2020 om 20:15 uur

 Wie naar de Tropen gaat, moet er rekening mee houden dat hij/zij vroeg of laat tegen een minder plezierige Tropische verrassing aanloopt. De boel ligt hier inmiddels al anderhalve week op zijn gat. Het begon woensdagavond 12 februari. De laatste paar honderd meter van onze dagelijkse avondwandeling vielen Ed niet mee. “Ben jij ook zo moe?”. Nou ja, wat zal ik daar van zeggen….het is avond dus je hebt een dag achter de rug. Maar toen we naar bed gingen, wist hij het zeker: “Ik moet het nog zien….het lijkt of ik griep krijg”. Tja, en dan hoor je over de griep epidemie in NL en (...)

Lees verder


9 reactiesPlaats een reactie

Het moet niet gekker worden.....

Bericht - 15 februari 2020 om 16:39 uur

We zijn alweer een week verder. En zelfs als je niets bijzonders doet en gewoon leeft, gebeurt er toch van alles. Vorige week vrijdag reden we terug uit Nickerie. Bij Totness, de hoofdplaats van het district Coronie,  reden we naar de zeedijk. De plek waar we een jaar geleden nog de dijk op konden lopen, bleek nu ‘doorgestoken’. Het was eb aan he worden en met een flinke stroom, liep het water door een geul waar we dus niet meer over konden. Wel hebben we hier onze eerste rode ibissen weer gezien.


Zondag was het opnieuw ‘tijd voor Tamanredjo’. Tot mijn vreugde blijkt Kamla nu helemaal zelfstandig (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Een Special Hash, zelf gemaakte juweeltjes en opnieuw naar Nickerie

Bericht - 06 februari 2020 om 18:45 uur

De dagen vliegen om en ik had deze week simpel weg geen tijd om te blogggen. Nu moet ik bijna een hele week overzien. En daarin is teveel gebeurd om alles te kunnen benoemen. Laat ik beginnen met vorige week zaterdag. Omdat we op zondag een ‘Special Hash’ hadden, een gezellige dag anderhalf uur rijden buiten Paramaribo waar we met 50 wandelvrienden door kreken en de jungle sjouwden, gevolgd door een plons in de kreek van de ‘Cabenda camping’, gingen we  zaterdag naar Tamanredjo. Behalve dat ik Chili con Carne had gemaakt, had ik een soort notenbrood gebakken. Dat kwam goed uit want Hanna bleek jarig. Die (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Een 'trangie oema'en een waar Wonderverhaal

Bericht - 31 januari 2020 om 22:03 uur

 Het is alweer vrijdag en voor we het weten zijn we hier dus al een maand. Die eerste maand is voorbij gevlogen en ik vrees het ergste voor wat er voor ons ligt. Moeten we dan toch maar emigreren???? Maar nee, daarvoor zijn we toch teveel verbonden met ons stekkie in Lichtenvoorde en wat er verder in Nederland op ons wacht.

Laat ik beginnen bij het begin van deze week: onze zondag in Tamanredjo. ‘s Morgens vroeg stond ik al achter de potten en pannen om weer te koken voor ons clubje. Deze keer waren alle pannen aan boord van de auto en waren we zonder verkeersdrukte (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie

Het Olga Clarck Kinderhuis in Nickerie

Bericht - 25 januari 2020 om 20:11 uur

 Zoals in de vorige aflevering aangekondigd, verbleven wij de rest van deze week in Nickerie waar we gastvrij ontvangen werden door Gilliano en Rachel, de pleegouders van 40 kinderen die ze samen met hun eigen 5 kinderen een veilig thuis bieden in het Olga Clarck kinderhuis. Het is een groot en goed door Gilliano, samen met de oudere jongens onderhouden huis, met 2 verdiepingen in een U-vorm gebouwd. Op de bovenverdieping de linker vleugel voor de jongens, de rechter vleugel voor de meisjes en in het tussenstuk waardoor de beide  vleugels gescheiden worden, wonen Gilliano en Rachel met hun gezin en een zus van Rachel. Ook (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Dinsdag-zwemochtend in Tamanredjo

Bericht - 23 januari 2020 om 23:52 uur

Onze vaste dagen voor de woongroep in Tamanredjo zijn dus de zondag én de dinsdag. Dit jaar mogen we daar gebruik maken van het zwembad Krama’s Place. Vorige week was dat echt een feestje en we gingen er weer met de zelfde bus naar toe. De andere  bus die gebruikt zou kunnen worden en die er wat beter uit ziet, was kapot dus niet beschikbaar. Dus daar gingen we weer op de zelfde manier als vorige week, stoelen achter in de bus er bij gezet, voor Hanna was eigenlijk geen plek meer maar die bleef wel even staan: “No spang” oftewel ‘Maak je niet druk”. Aangekomen bij (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Een zondag in Tamanredjo

Bericht - 20 januari 2020 om 19:29 uur

Twee maal per week bezoeken we onze woongroep in Tamanredjo.  Op zondag is dat qua reistijd voor ons het beste. Geen files in de stad of voor de grote Weijdenboschbrug (bigi broki), dé beeldbepalende brug over de Surinamerivier. Op zondag is Vallerie de enige aanwezige verzorgster die in haar eentje  7 zorgbehoevende cliënten klaarstoomt voor de dag. De enige die dan ‘stoomt’ is Vallerie want geloof me dat het hard werken is om ze allemaal uit bed, de badkamer in en aangekleed en wel de huiskamer in te brengen, het ontbijt te verzorgen etc. Om die reden heb ik afgesproken om op zondag voor het eten (...)

Lees verder


4 reactiesPlaats een reactie
Pagina: 1 2