Avatar Lisa van Schagen

Lisa van Schagen

Thuis

Bericht - 09 februari 2021 om 21:28 uur

Een persoonlijke en voor nu mijn laatst geschreven blog - beetje eng.

Mocht je je ooit zelf willen aansluiten bij een NGO, schroom niet om mij of Refugee 4 Refugeeste contacten.


"Het is midden september 2020 en ik zit bij mijn ouders in de tuin. We hebben en gesprek gepland over wat ik aankomende maanden ga doen. Ik heb twee opties: 

- Ik wil mezelf meer ontplooien als Lisa (mens)

- Ik wil mezelf meer ontplooien als Lisa (theatermaker)


Omdat alles in sneltreinvaart is gegaan na beide opleidingen en een tour ben ik in het begin van de corona tijd wat meer (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie

Thuis

Bericht - 08 februari 2021 om 13:03 uur

Een persoonlijke en voor nu mijn laatst geschreven blog - beetje eng.

Mocht je je ooit zelf willen aansluiten bij een NGO, schroom niet om mij of

Refugee 4 Refugees

te contacten.


"Het is midden september 2020 en ik zit bij mijn ouders in de tuin. We hebben en gesprek gepland over wat ik aankomende maanden ga doen. Ik heb twee opties:

- Ik wil mezelf meer ontplooien als Lisa (mens)

- Ik wil mezelf meer ontplooien als Lisa (theatermaker)


Omdat alles in sneltreinvaart is gegaan na beide opleidingen en een tour ben ik in het begin van de corona (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Een korte update

Bericht - 18 januari 2021 om 12:14 uur

Hi allemaal,

Ik heb al een tijdje niets van me laten horen en dit is waarom:


Het gaat goed hier. Sinds het nieuwe jaar is het heel erg druk, waardoor ik heel weinig tijd heb om zorgvuldig verslag te doen. Dagen zijn heel erg lang. Op dit moment werk ik gemiddeld 12 uur per dag maar met heel veel plezier. Maar daardoor vrij weinig tijd voor updates, belletjes etc. 


1 februari vlieg ik terug. Ik denk dat ik een uitgebreid verslag kan schrijven over mijn laatste maand op de terug weg in het vliegtuig.


Liefs en tot snel!


(...)

Lees verder


4 reactiesPlaats een reactie

...

Bericht - 22 december 2020 om 13:52 uur

Het weer was afgelopen week heel erg slecht. Gure wind met veel regen. Het kamp stond letterlijk onder water. Door de zandzakken die een paar dagen ervoor zijn gemaakt en neergelegd, is de schade na de eerste dag en nacht, minder groot dan verwacht. Minder groot betekend: drijfnatte kleding, kapotte tenten, omgevallen dixies, heel veel modder en plassen water. 

Omdat sommige tenten dreigen onder te lopen met water, werken we in de eerste nacht samen met andere organisaties voor het geval mensen vrijwillig hun tent willen verlaten om vervolgens in enorme tenten droog te kunnen bivakkeren. 
Het zijn lange dagen waarbij soms shifts van 12 (...)

Lees verder


4 reactiesPlaats een reactie

INTERNATIONAL VOLUTNEERS DAY

Bericht - 06 december 2020 om 10:31 uur

INTERNATIONAL VOLUNTEERS DAY!

En ik ben een beetje ziek. Dus ik lig op de bank met mn deken en een kop thee. Een goed moment om weer even wat te schrijven. 

Het waren namelijk weer hectische weken, met veel veranderingen voor mij persoonlijk maar ook voor de organisatie. 

Ik werk namelijk 2/3 dagen op 'kantoor' en de rest van de week in het warehouse of in het kamp.

Het office gedeelte was in het begin even wennen. Ik heb mezelf voorgenomen dat als ik het nieuwe werk niet leuk vind of als ik me 'ongelukkig' zou gaan voelen dat ik er dan mee zou (...)

Lees verder


3 reactiesPlaats een reactie

Winter is coming

Bericht - 11 november 2020 om 19:24 uur

Waar zal ik beginnen? Het zijn twee hectische weken geweest vandaar dat ik nu pas weer iets schrijf. 


Laat ik beginnen met waar ik de vorige keer ben geëindigd: Het Bucket Shower project. Maandag 2 november zijn ze dan eindelijk geopend! Het was een hele intensieve week. Het was nog maar de vraag hoe het er in praktijk aan toe zou gaan maar het is een succes! Vrouwen voelen zich veilig en maken soms zelfs elke dag gebruik van de cabines. In eerste instantie was het idee dat er voor iedereen 1x per week plek zou zijn maar omdat het nog (...)

Lees verder


10 reactiesPlaats een reactie

Update bucket shower project

Bericht - 29 oktober 2020 om 11:39 uur

Helaas is het bucket shower project uitgesteld. Het is geen verassing dat projecten op het laatste moment niet doorgaan. Je weet pas 100% zeker of iets doorgaat op het moment dat je er werkelijk inzit. Waarom? Geen idee. Ik zou het graag weten maar niemand kan er een duidelijk antwoord op geven. Daarom sta ik vandaag weer in het warehouse. Een feestje met geweldige mensje om me heen, muziek en het vouwen en sorteren van handdoeken. We hebben het onze Towel Party genoemd???? Dinsdag zou de bucket shower moeten beginnen.... Fingers crossed.
1 reactiesPlaats een reactie

Bucket Shower Project

Bericht - 27 oktober 2020 om 12:09 uur

Terwijl een deel van ons team samen met de organisatie watershed zandzakken vult, loop ik met Omar en Sarah (community volunteers), langs tenten.
Sarah komt uit Afghanistan en Omar uit Syrië. Ze helpen graag als translator om hun eigen Engels bij te spijkeren en ook omdat ze iets kunnen betekenen in het kamp. Sarah kan vertalen naar Farsi en Omar helpt met Arabisch. Zonder hen zouden we dit niet kunnen doen. 

Op donderdag zal er een project starten voor, in eerste instantie, vrouwen en kinderen. 

Het project heet 'Bucket Shower Project'. Op dit moment wordt er in elke zone van het kamp, het kamp heeft (...)

Lees verder


7 reactiesPlaats een reactie

Bericht - 20 oktober 2020 om 10:31 uur

Na 11 dagen gewerkt te hebben had ik zondag een dagje vrij. Deze heb ik voornamelijk in bed besteed en met een cocktail in een bar.


Gister had ik de security training in het kamp. De training ging voornamelijk over het gebruik van een portofoon en de communicatie. Call me by my new name: Lima Viktor Sierra. 

Ondanks dat ik elke dag voorbij het kamp ben gereden is de impact op het moment dat je daadwerkelijk in het kamp bent enorm. Het is vele male groter dan dat je je kan voorstellen (ondanks de foto's etc).

Onze organisatie heeft op dit moment 1 (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie

Warehouse

Bericht - 16 oktober 2020 om 08:09 uur

Hier zie je onze georganiseerde chaos! Gister de allerlaatste niet gesorteerde doos geopend en nu konden we beginnen met het plan hoe we de pallets neerleggen en welke categorie waar komt. 'Welke kleding heeft het meeste prioriteit aankomende tijd? En moet dus het zoveel moy3lokk vooraan zodat die het makkelijkste te pakken zijn.' Het is een no ending job. Als we vandaag alles op z'n plaats hebben zal er maandag weer een nieuwe lading aan spullen komen. Maar dan weten de andere volunteers wel welk systeem ze kunnen volgen.
5 reactiesPlaats een reactie
Pagina: 1 2