Avatar Dengdeng Sapi's

Dengdeng Sapi's

Treinreis Yogyakarta - Soerabaya

Bericht - 17 mei 2017 om 23:27 uur

Relaxed opgestaan, heerlijk ontbeten, iets te pedas (behasa voor pedis), om vervolgens weer een nieuw avontuur te beleven. Het ging allemaal voorspoedig en hadden ruim de tijd om nog een kopje koffie te doen in een soort spoorrestaurantje. Aduh...de muziek van de televisie stond daar zo hard te brullen dat we maar snel weggingen. In Nederland kan je nog lekker genieten van een zacht achtergrond muziekje, maar waar je ook in Indonesië komt, staat de muziek kneiter hard aan. De tickets werden snel uitgeprint, eindelijk gaat Indonesië met de tijd mee. Twee jaar geleden ging het nog met een (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Geoff: Seafood!

Bericht - 17 mei 2017 om 11:35 uur

Over eten gesproken... hier kun je er niet omheen! No way! Op elke hoek, in elke steeg vind je ze..warungs volop met eten. Kleine winkeltjes met lekkernijen en hele maaltijden. Je kunt ook kiezen voor een restaurant als je wat luxer wilt zitten. Mijn favoriete hap is nasi campur, maar de Ikan Laut, Ikan Bakar of welke andere vis dan ook, is voor mij elke keer weer een feest. Ik word hier echt verpest, een lekkerbekje is straks niet goed genoeg meer. En heet..heet..heet...maar zo fijn van smaak. Enak en pedas! En alléén maar met verse kruiden..ook nog eens zeer gezond. (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Prambanan en kopi Luwak

Bericht - 16 mei 2017 om 23:36 uur

Prambanan is de grootste Hindoe-javaanse tempel van Indonesië. Bij een aardbeving is er heel wat verwoest en zijn nog steeds bezig met het renoveren. Bij de ingang waren ze bezig met het uitzoeken van grote, zwart/grijze stenen. Voor puzelgiganten is het een interessante uitdaging. Het is daar erg mooi om rond te lopen en het was erg warm. Regelmatig een rustpauze genomen om wat water te drinken en emping te eten. Op weg naar huis wist onze chauffeur een adresje waar kopi Luwak wordt gemaakt. Daar hadden we best wel zin in..... een lekker bakkie koffie van (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie

Fietstocht door de rijstvelden en kampong..

Bericht - 15 mei 2017 om 14:39 uur

De planning voor deze warme dag is een fietstocht maken langs de rijstvelden en de hindoe-javaanse tempel. Een voedzaam ontbijt naar binnen gewerkt. Vooral Geoff raakt als een echte Javaan gewend aan rijst, sambal goreng en andere kleine gerechtjes. Wim mist zijn bakje yoghurt in de vroege ochtend... De chauffeur heeft ons gebracht, waar de 4 fietsen al klaar stonden om gebruikt te worden. Midden in een woonwijk, waar het lokale volk heerlijk onder de veranda zaten. Opa, oma, mama en kinderen zijn erg nieuwsgierig. De mensen hier zien er tevreden en vriendelijk uit, zodra je Selamat pagi roept dan (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Jogjastad en platteland

Bericht - 14 mei 2017 om 06:59 uur

Geoff: Jogja is groot en vooral druk. Nog nooit eerder zoveel scooters en auto's bij elkaar gezien, zizaggend over 3 rijstroken en op slechts centimeters afstand van elkaar. Wonder boven wonder gebeurt er niets. Gedurende ons hele verblijf is er in het verkeer eigenlijk nooit iets gebeurt. Ondanks de chaos weet een ieder zich te gedragen. Het motto is je zichtbaar of hoorbaar maken, een dosis geduld verdraagzaamheid opbrengen en ruimte bieden aan een ander. In Nederland zie je de ene kop staart na de andere. Touristen in Jogja bezoeken meestal de grote tempels in de buurt. Wij ook. Echt  indrukwekkend! (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie

CONFRONTEREND

Bericht - 14 mei 2017 om 01:02 uur

Geoff: Wie ben ik om een oordeel te geven over het land en de bewoners. Ik kan alleen voor mezelf spreken wat mijn belevingen zijn en hoe ik die onderga. Ja, back to my roots! Een rijke ervaring. Veel herkenning, puzzelstukken vallen op zijn plaats, ja ik voel me hier thuis.. maar ik ben niet een van hen. Wie ben ik? Alle indrukken en gevoelens lijken hier tien maal sterker. Ik kan het niet verwoorden. Het moet nog bezinken. Aan het einde van de dag of tijdens het ontbijt delen we met ons viertjes onze beleving en gevoelens (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Status update van 14 May 2017

Status update - 14 mei 2017 om 00:59 uur

Confronterend Fotograaf: Shirley oftewel Sjirlie😊

Status update van 12 May 2017

Status update - 12 mei 2017 om 17:56 uur

Mana menukaart

Borobudur

Bericht - 12 mei 2017 om 15:25 uur

Om half 2 werden wij opgehaald door chauffeur Didri en bij de kennismaking had ik zoiets van....ik kén je ergens van...loh..ik wél, maar Zus nog nie. Knus met z'n drietjes op de achterbank en Zus relaxed voor. En ja hoor, twee jaar geleden heeft Didri ook ons naar Bordobudur gereden. Grappig.. Het weer was erg bewolkt en we knepen 'm, want we gingen de zonsondergang van de Borobudur bekijken. Hopen dat het zou lukken. Het was erg druk, vooral met uniform geklede schoolgroepen. Met z'n viertjes hebben wij de Borobudur beklommen, en waren erg onder de (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Maandag 8 mei Yogyakarta

Bericht - 11 mei 2017 om 17:54 uur

Vroeg in de ochtend met z'n vieren vertrokken opweg naar het vliegveld Denpasar. Alles liep voorspoedig en hadden ruimschoots de tijd om wat op het vliegveld te nuttigen. Ik gaf de bestelling door, in het behasa, maar op de bediender sprak zo rap behasa tegen mij terug, dat mijn mond open viel. Ja....en...nu? Ik keek Geoff aan, zo van help mij... Denk je dat mijn grote broer dat doet? Tuurlijk niet....hij lag blauw van het lachen. Een klein ontbijtje verobberd om daarna de vliegtuig naar Yogyakarta te pakken. Vliegreis van ongeveer een uur. Met de taksi (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie
Pagina: 1 2 3