Avatar Arnoud Boorsma

Arnoud Boorsma

Cursusdag twee in Greifenburg

Bericht - 18 juni 2018 om 18:01 uur

Dag twee start voor mij weer op de babywei, het weiland voor de beginners. Hier oefenen we weer de hele ochtend op de star.  Ik merk dat het allemaal beter en soepeler loopt en dat alles niet meer nieuw is. We moeten ook met het scherm boven ons hoofd een soort parcours lopen om te oefenen hoe het is om met verschillende omgevingen toch een veilige start te maken. De ene start gaat beter dan de andere maar ik heb wel steeds meer het gevoel dat ik het starten een beetje onder de knie begin te krijgen. Rond het (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie

Eerste cursusdag

Bericht - 18 juni 2018 om 17:55 uur

We verzamelen met de hele groep om 0900 uur. De meer ervaren vliegers gaan gelijk de berg op om te vliegen. Wij als beginners vertrekken naar de oefenhelling. Dit is een stuk weiland waar we de rest van de dag zijn om ons vertrouwd te maken met de eerste basisstappen van het paragliding. We hebben twee trainers, Aart een voormalige KLM-piloot en Wijcher die al sinds zijn 13e bezeten is van paragliding. Een prima en prettig duo dat veel rust uitstraalt en vertrouwen biedt. We oefenen vooral op het opstijgen. En het is nog niet zo eenvoudig om met (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Treinreis

Bericht - 18 juni 2018 om 17:45 uur

Vandaag, zaterdag, onderweg naar mijn nieuwe bestemming: Greifenburg in Oostenrijk om daar deel te nemen aan een cursus paragliding. Ik heb er veel zin in. Al twee keer heb ik een tandemvlucht gemaakt tijdens een wintersportvakantie in de Alpen en toen heb ik gemerkt hoe leuk het is om te kunnen vliegen. Ik ga vroeg op pad. Al voor 0700 heb ik een vroege trein naar Zurich. Het is extra vroeg omdat het de avond daarvoor gezellig was en laat is geworden met oud-collega en vriend Boyd en zijn leuke nieuwe partner op een terras langs de Rijn. In (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Rustdag in Basel

Bericht - 15 juni 2018 om 17:28 uur

Morgenochtend vertrek ik met de trein naar Oostenrijk om daar een week een introductiecursus paragliding te gaan volgen. Daarmee komt een langgekoesterde wens uit. Vandaag had ik een rustdag in Basel. En dat was na een week fietsen ook wel nodig. Ik werd vanochtend wakker met flink wat spierpijn in de benen. De ochtend gebruik ik om een bezoek te brengen aan ArtBasel. Dit is het grootste jaarlijkse kunstevenement ter wereld. Deze jaarlijkse expositie vindt plaats in drie enorme hallen van de Basel Messe, een soort mega RAI. Hier exposeren alle toonaangevende galerieën hun exposities. Ik bezoek eerst de (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie

Arnoud op pad 11

Video - 14 juni 2018 om 21:39 uur

Arnoud op pad 10

Video - 14 juni 2018 om 21:38 uur

Arnoud op pad 9

Video - 14 juni 2018 om 21:36 uur

Aankomst in Basel: de laatste fietsdag

Bericht - 14 juni 2018 om 14:17 uur

We laten Thann achter ons en vertrekken richting Basel. Het is een gemakkelijke route die op het programma staat: 70 kilometer over vlak terrein. Maar dat is wel lekker na een week fietsen door de heuvels van de Argonnes en de bergen van de Vogezen. Het gebied waar we door heen fietsen is de Elzas. Als we Thann achter ons laten, passeren we nog een oude en een beetje verzakte Duitse bunker uit de Eerste Wereldoorlog. Daarmee laten we ook dit stuk fascinerende geschiedenis voor nu achter ons. We volgen eerst een mooi riviertje. Daarna fietsen we over een (...)

Lees verder


7 reactiesPlaats een reactie

Arnoud op pad 8

Video - 14 juni 2018 om 07:58 uur

Arnoud op pad 7

Video - 14 juni 2018 om 07:55 uur

Pagina: 1 2 3 4