Avatar Yvonne van de Schelpenroute

Yvonne van de Schelpenroute

Dag 17, St. Jean d'Angély - Soulac Plage, 89 km

Bericht - 07 augustus 2016 om 00:28 uur

Na een stevige dag gister hebben we het vandaag wat rustiger aan gedaan. De tank had laten weten dat ze vroeger waren vertrokken omdat ze iets geboekt hadden en daar op tijd moesten zijn. Tim en ik hebben hebben iets meer de omgeving in ons opgenomen. s'Morgens in st Jean d'Angély hebben we de resten van een oude Romaanse kerk bekeken. Daarna zijn we doorgereden baar Saintes en hebben ook nog een kerkje bezocht. Op het plein aldaar was een grote markt met veel verswaar. Aldaar hadden we inkopen voor de lunch gedaan. Ik vond Saintes een heel gemoedelijk (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie

Dag 16, Fontaine-le-Comte - Saint-Jean-d'Angely, 123 km

Bericht - 06 augustus 2016 om 00:06 uur

Vandaag hebben we even flink doorgetrokken. Na alle gedoe van gister wilden we vandaag flink km's maken. Direct in de eerste uurtjes hadden we al een behoorlijk stuk afgelegd. Vandaag niet ergens gestopt om iets te bekijken. Vanaf de fiets heb ik wel een paar mooie Romaanse kerkjes gezien. Wat we ook hebben gezien is een aantal hertjes. Die liepen verderop in het veld. Ineens staken ze over vlak voor ons. Van de andere kant kwam een auto die het beestje maar net kon ontwijken. Het derde hertje durfde niet meer over en rende terug het veld in. Hopelijk (...)

Lees verder


6 reactiesPlaats een reactie

Dag 15, st. Maure - Fontaine-le-Comte, 99k

Bericht - 05 augustus 2016 om 00:33 uur

We zitten nu net onder Poitiers. Vannacht besloten om maar eens een hotelovernachting te doen. Vanmorgen vertrokken vanaf de camping met reisgezel Tim. Een paar straatjes verder hebben we Charlotte en Bruno, het stel an de tandem, opgepikt. Zij doen alle overnachtingen in hotels en B&B's. Helaas was het 's nachts al wat gaan miezer regenen. In de ochtend zette dit door. Jammer, maar de tocht moet wel voortgezet worden. In regenjas zetten we in rap tempo koers zuid-waards. We waren echt lekker op stoom toen de tank, zo noemen we de tandem, een klapband kreeg. Met mijn 2de (...)

Lees verder


3 reactiesPlaats een reactie

Dag 14, Prunay - Sainte-Maure-de-Touraine, 100km

Bericht - 04 augustus 2016 om 00:02 uur

Vandaag Tours gepasseerd. De weg er naar toe ging redelij makkelijk en soepel. Voor ik Tours in reed heb ik heerlijk aan de Loire geluncht. Daarna doorgereden naar de kathedraal, die overigens weer erg prachtig was! Aldaar menensen ontmoet, een jong stel op een tandem en een jongen. Eerst zijnwe even langs de fietsenmaker gegaan om iets aan de tandem te laten fixen en daarna wide we gauw weer door. Op wegde stad uit kreeg ik een lekkeband. Door een punaise gereden... Heel snel en met hulp van de anderen hadden we zo een nieuw binnenbandje verwisseld en konden (...)

Lees verder


5 reactiesPlaats een reactie

Dag 13, rustdag

Bericht - 03 augustus 2016 om 09:43 uur

Dag 13, rustdag


Vandaag maar even een dag rust voor de benen. Gisteren voelde ik ze toch aardig. Echt trappen wilde ze niet meer. Dus tijd voor een dagje rustig aan doen. Heb ik mooi gebruik van gemaakt om eens even een grote was te doen. Hoewel het niet echt mooi weer was, voelde de wind, met af en toe stevige vlagen, toch redelijk warm aan. Heel even leek het erop dat het zou gaan regenen. Er viel even wat kleine miezer uit de lucht. Gelukkig stelde dat weinig voor zodat ik alsnog aan etappe twee van de was kon (...)

Lees verder


3 reactiesPlaats een reactie

Status update van 02 August 2016

Status update - 02 augustus 2016 om 22:29 uur

Dag 13, rustdag Nu heb ik net mijn versagje getypt in pages maar het lukt me niet om te plaatsen... Ik heb mijn fotolimiet bereikt. Gratis site is niet alles

Dag 12, Bonneval - Prunay-Cassereau, 90km

Bericht - 02 augustus 2016 om 09:44 uur

Slechte internernetverbinding dus daarom eat latere post. 


Dank voor al jullie leuke en lieve reacties! Fijn om te lezen :)

Kort verslagje van vandaag. Het kostte mij weer even moeite om het dorpje te verlaten en op de route te geraken. Niet elke aanwijzing was even duidelijk. De rest van de dag zou dit zo blijven. Vaak vertwijfeling of ik wel op het juiste spoor zat, mede doordat er echt een paar heel onduidelijke aanwijzingen in het routeboekje staan...

Aan het begin van de dag nog een stukje van een sprookjesreike omgeving gezien. Een groot stuk vandaag ging langs de Loire, waar (...)

Lees verder


3 reactiesPlaats een reactie

Dag 11, Condé-sur-Vesgre - Bonneval, 94km

Bericht - 31 juli 2016 om 23:52 uur

Vandaag was een fijne dag, in alle opzichten. Mijn fietstocht vanmorgen begon door de bossen door Boissièrre-École. Hierin liggen vele prachtige Chateaus, groot en klein, verborgen. In deze streek zijn ook veel paarden te zien. Ik zag er nog een klein mini kasteeltje te koop! Jammer dat het zo ver weg van mijn werk is. Ook op deze route uiteraard weer veel oude dorpjes en stadjes, oude resten van aquaducten etc. Erg mooi allemaal en echt genieten!

Vanmiddag heb ik een bezoek gebracht aan Chartres en natuurlijk aan de kathedraal aldaar. Wat een prachtig bouwwerk en waanzinnig mooie (...)

Lees verder


11 reactiesPlaats een reactie

Dag 10, Hénonville - Condé-sur-Vesgre, 81km

Bericht - 31 juli 2016 om 00:04 uur

Ja dat was zeker een prettige camping! Goed geslapen? Toch mijn oordoppen ingedaan. Bij één stacaravan hadden ze een jacuzzi en daar gingen eerst 's avonds de kinderen in, daarna de jongen en tegen middernacht de volwassen kerels. En die laatsten hadden de nodige drank op. Dronken zij, óók in het Frans, klinkt heel erg stom! Met doppen in verder prima geslapen. 

Wel wat rustig aan vertrokken vanmorgen, wat niet helemaal de bedoeling was. Ook niet heel erg, want zo kreeg m'n wasje nog even kans verder te drogen. 

De route ging uiteraard weer foor korenvelden, hier en daar een maïsveld (...)

Lees verder


6 reactiesPlaats een reactie

Dag 9, Mongevile - Hénonville, 47km

Bericht - 30 juli 2016 om 00:18 uur

Vandaag een relatief rustig dagje. Ik mocht van mezelf wat later opstaan en zou dan rustig aan zorgen dat ik met een klein ritje een andere camping kon vinden. Dat later opstaan kwam prima uit, want 's morgens regende het, niet enorm, maar toch. 

Omdat deze camping een paar km van de route afligt, had ik de keuze om terug te fietsen naar punt waar ik route had verlaten of om door te steken en verder op weer op de route in te haken. Dat laatste besloot ik te doen, waardoor ik helaas niet langs Clermont ben gekomen. In plaats (...)

Lees verder


4 reactiesPlaats een reactie
Pagina: 1 2 3 4