Avatar Merel Uiterwaal

Merel Uiterwaal

Momenteel is schaapiesontour bezig met de reis Sri Lanka. Lees hieronder meer!

Blijf op de hoogte van de reis van schaapiesontour

Blijf op de hoogte van de reisblog van schaapiesontour door automatisch nieuwe updates per e-mail te ontvangen. Vul hieronder jouw e-mailadres in; we verkopen of misbruiken nooit jouw e-mailadres.

Vul jouw e-mailadres in om op de hoogte te blijven

20 maart 2018 – We zitten ondertussen in Sigiriya...

Bericht - 20 maart 2018 om 09:49 uur

Vanaf Trinco zijn we gisterenochtend ongeveer 3 uur bezig geweest om hier te komen. We gingen met de bus en de rit verliep eigenlijk veel sneller dan gedacht. Dat de rit in de bus snel zou gaan, daar hadden we geen twijfel over. Dat we echter direct vertrokken en alles zo snel geregeld was hadden we ook wel eens anders ervaren.  

In ons “nieuwe huisje” werden we gastvrij ontvangen en Nout is helemaal in zijn sas met zijn nieuwe vriendinnetje. Beiden begonnen vanmorgen bij het opstaan al over het spelen en waren niet blij met de andere plannen van de paps en mams. Ondertussen is het 13:00 uur (...)

Lees verder


1 reacties • Plaats een reactie

18 maart 2018 - Uppuveli (Trincomalee) – Een vakantie in onze vakantie

Bericht - 18 maart 2018 om 18:12 uur

Het klinkt misschien een beetje vreemd, maar zo’n backpack vakantie is toch best hard werken… Daarom hebben we onszelf verwend met 3 nachten in een heerlijk resort. We betalen zo’n €40/nacht, maar dan heb je voor Sri-Lankaanse begrippen een 5* resort.  Morgen vertrekken we weer en gaan we weer gezellig tussen de locals zitten. Dat is eigenlijk het allerleukste, maar toch hebben we stiekem enorm genoten van een mega zwembad,  een stort douche, een fan & airco en dagelijks heerlijke schone handdoeken.  

Uppuveli is een beetje het luxe gedeelte van de stad Trincomalee, een stad in het noordoosten van Sri-Lanka . We zitten nu meer in Tamil-gebied en (...)

Lees verder


4 reacties • Plaats een reactie

16 maart 2018 - Van Kandy naar Uppuveli

Bericht - 16 maart 2018 om 17:58 uur

Gisteren was weer zo’n dag dat alles in het teken van DE vuile was stond. Ongewild helaas en daardoor verliep ons dagje Kandy iets anders dan gepland. Natuurlijk wil ik niet klagen, maar op de Simonszand ben ik nog nooit een hele dag bezig geweest met een wasje.....  

Kandy is zo’n stad waar de meningen erg over verdeeld zijn. Sommige vinden het prachtig en anderen zeggen dat je het kunt overslaan. Wij hadden deze echter als MUST op ons lijstje staan, omdat de Tempel van de Heilige Tand zich hier bevindt. Daarnaast is er een mooi meer, waar ik mezelf wel een rondje om zag hardlopen. Dat (...)

Lees verder


10 reacties • Plaats een reactie

14-03-2018 - Een PEAK van een hoogtepunt

Bericht - 14 maart 2018 om 17:54 uur

Na ons verblijf in Ella vertrokken we afgelopen maandag rond 08:30 uur richting het station om de trein naar Hatton te nemen. Het kwam met bakken uit de hemel, dus het was een flinke uitdaging om een beetje droog het station te bereiken. Ons guesthouse stond onder aan een flinke heuvel, dat voor de gemiddelde tuktuk een reuze uitdaging was. Volgeladen met onze bagage lachte tuktuk-driver en de tuktuk ons vriendelijk, maar toch dringend toe een stukje te lopen. En lieve Yur offerde zichzelf lief op.  

Bij het station aangekomen konden we al snel onze gereserveerde plekjes in de trein opzoeken en ging een van de mooiste treinreizen van (...)

Lees verder


4 reacties • Plaats een reactie

Thee, thee en nog eens thee…

Bericht - 14 maart 2018 om 16:14 uur

Zoals de meeste van jullie wel weten is Sri Lanka bekend om zijn (Ceylon) thee en kaneel. In de 19e eeuw veranderden de hooglanden van Sri Lanka voor altijd door de aanleg van theeplantages. De Chinese keizer Shen-Nung wordt beschouwd als degene die ongeveer 5000 jaar geleden per toeval thee heeft “uitgevonden”: een paar blaadjes van een wilde theestruik waren in een pot water gewaaid die hij aan het koken was. Hij wilde het water niet weggooien en dronk het daarom op – de eerste thee die ooit werd geschonken. De theestruik werd pas in de jaren 60 van de 19e eeuw in Sri Lanka geïntroduceerd, nadat de uitgestrekte (...)

Lees verder


2 reacties • Plaats een reactie

9 maart 2018 – We zijn gearriveerd in Ella.

Bericht - 11 maart 2018 om 11:27 uur

Zoals de meesten van jullie weten is er wat onrust in Sri Lanka. Wij merken er gelukkig niets van, behalve dat we zijn afgesloten van alle Social Media en het internet heel slecht is. Foto’s versturen en informatie checken lukt helaas niet en daarom is het ook wat rustig vanuit onze kant. Ondanks dat hebben wij zeker niet stil gezeten en hebben we weer veel leuke avonturen beleefd. Begin deze week hadden we het plan om onze reis misschien iets aan te passen, maar vanuit alle kanten wordt aangegeven dat dit zeker niet meer nodig is. Wij kijken het nog even een paar dagen aan en bepalen (...)

Lees verder


5 reacties • Plaats een reactie

Tissa – 8 maart 2018

Bericht - 11 maart 2018 om 11:13 uur

Jeetje, dan ben je alweer op de bonte avond van je volgende bestemming en staat er nog niets op papier. Het is nu 21:30 uur en ik maak even een beginnetje. Morgen moeten worden we om 05:30 uur opgehaald met de tuktuk om de directe (tenminste dat zeggen ze) naar Ella te nemen. Deze plek moet een van de hoogtepunten van Sri Lanka zijn, dus we zijn benieuwd.  

De afgelopen dagen is er hier wat onrust geweest in Sri Lanka, waardoor we een aantal dagen niet op Social Media kunnen. Een stuk noordelijker dan waar we nu zitten (in Kandy) is er wat onrust geweest tussen boeddhisten en (...)

Lees verder


4 reacties • Plaats een reactie

Weligama – 3-3-2018

Bericht - 04 maart 2018 om 13:27 uur

We zijn weer gearriveerd op wederom een geweldig plekje. Het begint bijna saai te worden zo’n wereldreis. Oh nee, treinreisjes zijn hier never saai kan ik je vertellen hahaha. 

Vanmorgen afscheid genomen van het leuke en lieve  gezin waar wij de afgelopen 3 dagen hebben verbleven. Zij hebben ons nog even een beetje bijgepraat over de geschiedenis en de Tamils in Sri Lanka. De oorlog is pas sinds maandag 18 mei 2009 geëindigd door de dood van Tamilleider Praphakaran. Juist in de laatste maanden was de strijd enorm en zijn er nog duizenden onschuldige burgers gesneuveld.  Het verhaal luidt dat hij wraak  zwoer toen hij als jongen moest toezien (...)

Lees verder


6 reacties • Plaats een reactie

Peraliya – 28-02-18 – Tsunami Memorial & museum

Bericht - 01 maart 2018 om 19:33 uur

Na het zwemmen met de reuze zeeschildpadden en de lunch reden we in onze tuktuk richting de gedenkplaats. We werden liefdevol ontvangen door een dame die de gruwel van tweede Kerstdag 2004 aan den lijve had ondervonden. Heel heftig om uit eerste hand haar ervaring te horen. Nadat deze dame haar  dochtertje van 2,5 onderwater naar boven heeft getrokken, heeft zij uren met haar in een boom gehangen. Haar man was op die dag voor werk in het noorden van Sri Lanka. Pas na ruim een maand hebben zij weer contact met elkaar gehad en wisten ze dat de familie veilig was. Een verhaal dat ik echt (...)

Lees verder


5 reacties • Plaats een reactie

Hikkaduwa 28-02-18 – Onze eerste reiservaring met OV en nog veel meer.....

Bericht - 01 maart 2018 om 17:55 uur

Woensdagochtend vertrokken we na een lekker ontbijtje van onze Jan met de tuktuk richting  Negombo treinstation, waar wij onze eerste ervaring gingen hebben met het Sri Lankaanse openbaar vervoer. Ik denk dat ik voor ons beide kan spreken als ik zeg dat we nog niet helemaal gewend waren aan de hectiek en luchtvochtigheid van dit land, maar dat we enorme zin hadden om Sri Lanka verder te gaan ontdekken.  

Rond 09:30 uur arriveerden we op het station, waar we direct konden instappen in de iets (5min) vertraagde trein die ons naar Colombo CS (75 min) zou brengen. Een heel avontuur zo’n lokale trein. De prijs  (nog geen euro voor (...)

Lees verder


2 reacties • Plaats een reactie
Pagina: 1 2 3 4