Avatar Willem Barentsz

Willem Barentsz

de takenverdeling (Salma Ait Adou)

Bericht - 16 oktober 2019 om 12:37 uur

Bericht 1: Salma Ait Adou 
Bericht 2 : Beyda Yildiz 
Bericht 3 : Haïfae El Kaderi
Bericht 4 : Salma Ait Adou 
0 reactiesPlaats een reactie

2e reis(verslag) van Willem Barentsz (Haïfae El Kaderi)

Bericht - 16 oktober 2019 om 12:09 uur

2e  reisverslag 

De tweede, grotere expeditie in 1595, onder leiding van Jacob van Heemskerck en mij, met onder meer Nay en Van Linschoten. Vanwege het ijs lukte het me niet de Karazee te bereiken, maar wel handelde ik nabij de mond van de Petsjora met de Nenetsen (toen werden ze 'Samojeden' genoemd). ik voerde op het schip “Windhond(deze reis was eigenlijk bedoeld als handelsreis) er gingen zeven schepen mee en we vertrokken weer vanaf Texel . Er werden kostbare goederen meegenomen om te handelen, Want het was de bedoeling om te overwinteren en verder te gaan. In het voorjaar heb ik voor deze tocht ervoor gekozen de route door de Karische (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

1e reis(verslag) van Willem Barentsz (Beyda Yildiz)

Bericht - 16 oktober 2019 om 12:08 uur

Waarom ging Willem Barentsz naar Nova Zembla?        

Willem Barentsz wou eigenlijk naar China en Indië om handel te drijven. Ze gingen via een omweg om de Spanjaarden en de Portugezen te ontwijken, want zij hadden ruzie met hen want ze vielen steeds de Nederlanders aan. De Spanjaarden en de Portugezen vielen de Nederlanders aan omdat de Spanjaarden en de Portugezen ook handel wouden drijven in China en Indië. Dus konden de Nederlanders niet handel drijven in China en Indië. Willem Barentsz had de leiding tijdens de reis samen met Jacob van Heemskerck en Jan Cornelis zoon (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

biografie Willem Barentsz (Salma Ait Adou)

Bericht - 16 oktober 2019 om 12:07 uur

: 
Mijn naan is Willem Barentsz. Ik was geboren rond 1550 in Formerum in Terschelling overleed 
20 juni 1597, Barentszzee. Ik ben een Nederlandse zeevaarder, cartograaf (iemand die land-, zee-, en/of luchtkaarten maakt) en ontdekkingsreiziger. Over mijn leven is niet veel bekend. Op 3 juni 1594 voerden twee schepen uit voor een expeditie waarvan de eerste helft onder mijn commando stond. Het doel was het vinden van de noordoostelijke doorvaart (een zeeweg rond de noordkust van Azië naar het Verre Oosten). Ik volgde de kust van Nova Zembla (Nova Zembla is een Russische archipel. Een archipel is een eilandengroep), maar werd door het pakijs tegengehouden. De tweede helft (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie