Avatar Willem Barentsz

Willem Barentsz

de takenverdeling (Salma Ait Adou)

Bericht - 16 oktober 2019 om 12:37 uur

Dit is onze takenverdeling :
Salma Ait Adou heeft bericht 1 &4 gemaakt, 
Beyda Yildiz heeft bericht 2 gemaakt en
Haïfae El Kaderi heeft bericht 3 gemaakt. 
0 reactiesPlaats een reactie

2e reis(verslag) van Willem Barentsz (Haïfae El Kaderi)

Bericht - 16 oktober 2019 om 12:09 uur

2e  reisverslag 

De tweede, grotere expeditie in 1595, onder leiding van Jacob van Heemskerck en mij, met onder meer Nay en Van Linschoten. Vanwege het ijs lukte het me niet de Karazee te bereiken, maar wel handelde ik nabij de mond van de Petsjora met de Nenetsen (toen werden ze 'Samojeden' genoemd). ik voerde op het schip “Windhond(deze reis was eigenlijk bedoeld als handelsreis) er gingen zeven schepen mee en we vertrokken weer vanaf Texel . Er werden kostbare goederen meegenomen om te handelen, Want het was de bedoeling om te overwinteren en verder te gaan. In het voorjaar heb ik voor deze tocht ervoor gekozen de route door de Karische (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

1e reis(verslag) van Willem Barentsz (Beyda Yildiz)

Bericht - 16 oktober 2019 om 12:08 uur

Ik wou eigenlijk naar China en Indië om handel te drijven. We gingen via een omweg om de Spanjaarden en de Portugezen te ontwijken, want zij hadden ruzie met ons want ze vielen ons steeds aan. Ze vielen ons aan omdat de Spanjaarden en de Portugezen ook handel wouden drijven in China en Indië. Dus konden wij geen handel drijven in China en Indië. Ik had de leiding tijdens de reis samen met Jacob van Heemskerck en Jan Cornelis zoon Rijp. Op 10 mei 1596 vertrokken wij met twee kleine schepen vanuit een haven in Amsterdam op zoek naar (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

biografie Willem Barentsz (Salma Ait Adou)

Bericht - 16 oktober 2019 om 12:07 uur

Hallo mijn naam is Willem Barentsz en dit is mijn biografie : 
Ik was geboren rond 1550 in Formerum in Terschelling overleed 
20 juni 1597, Barentszzee. Ik was een Nederlandse zeevaarder, cartograaf (iemand die land-, zee-, en/of luchtkaarten maakt) en ontdekkingsreiziger. Over mijn leven is niet veel bekend. Op 3 juni 1594 voerden twee schepen uit voor een expeditie waarvan de eerste helft onder mijn commando stond. Het doel was het vinden van de noordoostelijke doorvaart (een zeeweg rond de noordkust van Azië naar het Verre Oosten). Ik volgde de kust van Nova Zembla (Nova Zembla is een Russische archipel. Een archipel is een eilandengroep), maar werd door het pakijs tegengehouden. (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie