Avatar Paul Gulikers

Paul Gulikers

Eind goed al goed

Bericht - 21 februari 2020 om 11:00 uur

Het is zover......de koffer moet definitief ingepakt worden, de kleren voor in het vliegtuig bovenop want het is hier weer strak blauw, 25 graden, en we moeten de dag nog doorbrengen aangezien we aankomende nacht pas om 0.30 uur vliegen richting Nederland.

Na enig overleg, of met parachute van Lions Head boven Kaapstad hangen, of zwemmen in een kooi met haaien, of golven, of helikoptervlucht over de hele zuidpunt van dit indrukwekkende land, hebben we de knoop doorgehakt om voor de helikopter te kiezen, een half uur lang boven de wereld onder je te hangen en alles in een heel (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Cape of Good Hope

Bericht - 20 februari 2020 om 08:51 uur

Sorry Lembúúúúrt, ik moet je toch even corrigeren. 

De Atlantische en de Indische Oceaan komen bij Kaap de Goede Hoop bij elkaar en mengen zich daar, weliswaar moeizaam, maar toch, en niet bij de Tafelberg. Nou liggen die twee niet al te ver van elkaar af maar het is toch gauw 1,5 uur rijden.

Het is weer strak blauw, geen wind dus hup de auto in en de kustweg gepakt en langs Oudekraal, Llandudno naar Hout Bay Beach en dan door naar Chapman’s Peak voor een view op Hout Bay Beach. Belachelijk mooi uitzicht en overzicht over deze baai. Geweldig !!!

Na (...)

Lees verder


3 reactiesPlaats een reactie

Table Mountain

Bericht - 19 februari 2020 om 08:38 uur

MAZZEL !!!!!! 

Vanmorgen wakker geworden....strak blauwe lucht.......geen wind meer......de Tafelberg ligt in de zon te baden.........op naar boven !!!!!

Ja.......dat dacht je.......heeeeeel veeeeeeel andere dachten dat ook..... hoe naïef......ubertje besteld.......zet ons voor de deur af....kaartje online kopen gaat sneller dan aan de kassa.......achteraan in de rij aansluiten.........dik a-n-d-e-r-h-a-l-f-u-u-r later, in de brandende zon, staan we bij de lift om naar boven te gaan waar we moeten wachten om de gondel in te kunnen stappen, dus twee uur later op weg naar boven via de kabelbaan naar 1075 meter hoogte........geinig, de binnenkant van de gondel draait rond zodat je onderweg naar boven (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Pandorra

Bericht - 18 februari 2020 om 14:28 uur

Naar buiten kijkend is het zwaar bewolkt, we zitten zelf tussen de wolken, het regent en het is 18 graden............dat was niet gepland !!!!!

We hadden onszelf een massage en sauna belooft........als het uit zou komen........en nu kwam het uit !!!!!!  

Een uur lang een Full Body Massage Firm en daarna een uur sauna ingesmeerd met Mud.

Het leek in de sauna wel een distilleerderij, pure alcohol die uit alle poriën kwam lopen, heerlijk.

Tweeeneenhalf uur later fris en fruitig weer naar buiten.......de dames hadden hun jaarlijkse ritueel s'morgens vroeg alweer uitgevoerd n.m.  een Pandora gescoord.

Aangezien het regende en stormde zat er (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Robben eiland

Bericht - 17 februari 2020 om 15:40 uur

Vandaag een van mijn hoogtepunten van deze bijzondere reis. 

We hadden thuis in Nederland al kaartjes ervoor gekocht en gereserveerd.

Bezoek aan Robben Eiland, waar zeer vele Afrikanen gevangen hebben gezeten, en heel vaak onterecht, en waar ook de bekende latere Afrikaanse president Nelson Mandela jarenlang heeft vastgezeten.

S’morgens vroeg lag de Tafelberg en Lions Head helemaal verscholen onder een deken van wolken, zo helder en blauw het gisteren  was zo bewolkt is het vandaag, we kunnen de zee niet eens zien. Jammerrrrrrrt, terug van 35 graden naar 18 graden in een dag.

We worden om 10.30 uur verwacht bij de boot in (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Cape Town

Bericht - 16 februari 2020 om 08:55 uur

Houten kop, tong van leer, droge strot.......snel ontbijten en koffers inpakken !!!

Eerst nog even naar Ome Sammie Se Winkel aan de Dorpsstraat. In no time staat er een gast bij de auto, zoals overal, die je mededeelt dat hij wel op de auto past.......betalen doe je als je weer wegrijdt......een paar rand is voor ze al een heel fortuin......raar eigenlijk dat het zo werkt, zijn wij natuurlijk niet gewend, het voelt wat ongemakkelijk.......maar vooruit...aanpassen maar.

Ome Sammie Se Winkel is een mengeling van Stiefbeen en Zoon en de Kringloopwinkel, in de trant van Meuk is Leuk. 

Na wat snuffelen en.......NEE geen (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Wwwijnprrroeverrrij

Bericht - 14 februari 2020 om 21:50 uurIk sta nu voor een zzzzware taak.......pfffff........jezus !!!!!!

Na wat vervelende berichten uit Nederland, een lekkende airco, die recht boven het bed hangt......en dus een nat bed, een continu onregelmatig brommende generator van het naast gelegen bouwterrein, een moeilijk te vangen mug op de kamer rond 2.00 uur, een luid telefonerende buurman, een paar kamers verderop in dit uiterst gehorige establisment, rond 6.00 uur stonden we rond 8.00 behoorlijk verdwaasd onder de douche proberen bij kennis te komen......wat een K-nacht. Incredible !!!! 

We zouden om 9.30 uur opgehaald worden om een wijnproeverij te ondergaan om vervolgens rond 17.00 uur weer terug (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Feestje

Bericht - 13 februari 2020 om 18:46 uur

Als je Willem vanmorgen de ontbijtgelegenheid binnen zag komen wist je direct.........hij heeft zijn verrassing van Iris ontvangen !!!!! Een smile van oor tot oor....en voor diegene die hem een beetje kennen weten dat het dan een hugh smile moet zijn geweest.

Zo.....die is binnen.......in the pocket.......alhoewel.....slechte beeldspraak.

Ontbijttafel was helemaal versierd, gekleurde servetten, glitters op tafel, we hadden uiteraard een fles bubbels geregeld zodat het een uitgebreid en gezellig champagneontbijt werd. Toen ook nog de hele crew, die op dat moment werkzaam was, ong 8 vrouw sterk, Happy Birthday kwam zingen en de rest van de aanwezige gasten uit volle (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Natuur

Bericht - 12 februari 2020 om 22:04 uur

Als je hier door Zuid-Afrika rijdt van de ene naar de andere bestemming en je rijdt dan door een dor, droog, desolaat landschap lijkt het net of je door de binnenlanden van Spanje aan het kachelen bent. 

Even later rij je door een compleet groene omgeving, bossen, struiken, grassen, alle kleuren groen die je je maar voor kunt stellen, dan lijkt het of je door Frankrijk rijdt onderweg naar je vakantiebestemming Valle de L’arre in Le Vigan.

Voordat je er erg in hebt lijk je te rijden in Amerika in de Canyon, hoge, ruige, onheilspelbare rotspartijen, diepe dalen, prachtige Cliffs, oranje, (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Pubquiz

Bericht - 11 februari 2020 om 22:02 uur

Als je hier over de snelweg met 120 km per uur naar de volgende bestemming zoeft dan moet je niet gek opkijken als er over de middenberm mensen lopen met boodschappen in de hand, of over de vangrails met een mobieltje in de hand, alleen of met kinderen, het kan hier allemaal.

Ook zit er hier en daar, langs diezelfde snelweg, iemand op een krukje op de ventweg die een appeltje of iets dergelijks omhoog houdt ten teken dat je daar vol in de ankers moet wil je wat appels kopen. Onvoorstelbaar idioot, maar het kan en mag hier blijkbaar, (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie
Pagina: 1 2 3