Avatar Monique van Opijnen

Monique van Opijnen

Momenteel is onceinalifetime bezig met de reis 'Once in a family time'. Lees hieronder meer!

Blijf op de hoogte van de reis van onceinalifetime

Blijf op de hoogte van de reisblog van onceinalifetime door automatisch nieuwe updates per e-mail te ontvangen. Vul hieronder jouw e-mailadres in; we verkopen of misbruiken nooit jouw e-mailadres.

Vul jouw e-mailadres in om op de hoogte te blijven

Dag 17: Tiga eiland of Survivor island

Bericht - 22 juli 2019 om 15:52 uur

Zoals afgesproken waren wij om 7 uur bij Jesselton point vanwaar de boot zou vertrekken. Maliek ( onze vriend waar we geboekt hebben) nergens te bekennen. Tot hij aan komt lopen, zich verontschuldigend op zijn briefje had hij 7.30 genoteerd maar t moest 8 uur zijn????. Onze ervaring is dat ze t niet zo nauw nemen met de tijd. De boot is groter dan we dachten, we vertrekken met 30 mensen ( lees Chinezen plus een Engels pratend stel) plus n klein legertje aan mannetjes die onze lunch zullen bereiden op Tiga ( =onbewoond). 
Ruim anderhalf uur( bij kalm weer anders (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Status update van 21 juli 2019

Status update - 21 juli 2019 om 15:50 uur

Dag 17 Tiga Voorproefje: https://youtu.be/y6_cWlphHUA

Dag 16 terug naar Jesselton

Bericht - 21 juli 2019 om 14:24 uur

Vanmorgen half 10 ontbijt genomen. Gisteravond van een afstand de taferelen gevolgd van de “big weddingparty”, waar het personeel al de hele week druk mee was. Ik ga proberen wat foto s bij te voegen. De kwaliteit van de foto s is helaas niet hoog maar de foto ‘ s van de goede camera heb ik niet op mijn telefoon tot mijn beschikking en vele foto ‘ s hebben overschrijden het bestand. Dus ik ben beperkt. We hebben ook geen laptop bij. 
Na het ontbijt de rugzakken in gepakt en met de grap naar Kotakinabalu ( De grote stad waar (...)

Lees verder


4 reactiesPlaats een reactie

Dagtrip naar eiland Manutik, dag 15

Bericht - 20 juli 2019 om 13:46 uur

Na het ontbijt, regelt Lard een grap en vertrekken we richting Jesselpoint om met de boot mee te kunnen. Hier aangekomen kijken we of we het bekende en ons vertrouwde gezicht zien maar deze is er niet. Dan gaan we maar met iemand anders in zee; geen keuze. Deze man vinden we een stuk minder sympathiek... We varen uiteindelijk uit en midden op zee, wordt motor stilgezet en druk gebeld. We krijgen te horen dat ze vergeten zijn te tanken (ammehoela er moeten nog meer klanten mee) Ja hoor er komen nog meer mensen aan boord en we varen (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Dag 13 en 14 chillen aan het strand en zwembad van het resort

Bericht - 20 juli 2019 om 13:34 uur

Even lekker helemaal niks doen. Dat is ook echt vakantie, los komen van alles. We zijn echt in een totaal andere wereld hier dus dat lukt aardig. Natuurlijk starten we de dag met het ontbijt, daarna doet iedereen waar hij zin in heeft; hangen in ons soort van huisje...; zwembad en later het strand bij ons resort lekker liggen op de bedjes. Zowel bij het zwembad als het strand is er bijna niemand en hoeven we niet bang te zijn dat er geen bedjes meer vrij zin voor ons; heerlijk. 
Trouwens is het personeel al de hele week druk met (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Canopy walk -poring hotspring- kkb park

Bericht - 18 juli 2019 om 13:43 uur

Canopy walk - poring hotspring- kotakinabalu park 
Vanmorgen 8 uur stond Sam voor ons resort klaar. Dus zaten we al vroeg aan het ontbijt, klaar voor een autorit van drie uur (zouden we in Nedeland nooit doen). En we gingen uit van twee maar Sam had zich vergist het zou drie uur rijden zijn. Hij had geteld vanaf zijn woonplaats ipv ons resort ????. Een gevarieerde reis en Sam wist van alles te vertellen. Onderweg konden we de Kontakinabalu berg goed zien het was helder. Deze berg is ruim 4.095 meter hoog. Vele mensen doen een expeditie hier.
Ook hebben we links en (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Beringgis beach resort en spa dag 7-11

Bericht - 17 juli 2019 om 14:27 uur

Vanuit de jungle naar het vliegveld Sandakan gebracht en teruggevlogen naar Kotakinabalu (45 min). Toen met grab naar ons resort. Altijd weer afwachten waar we terecht komen. We hebben altijd leuke gesprekken met de taxichauffeurs. Dit keer was het Sam. We hebben het privé nummer van Sam gekregen: altijd handig. 
Nu het resort: ziet er prima uit. We krijgen uiteindelijk een soort huisje met beneden n kamer dan n trap naar boven en daar nog n slaapkamer ieder eigen douche en w.c voorzien van handdoeken shampoo en flesjes water alles tiptop schoon: fijn. 
We zien een fijn zwembad ook hier liggen handdoeken (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Dag 5 en 6 Sepilok: Oerang Oetang opvangcentre / en jungle

Bericht - 15 juli 2019 om 14:53 uur

Sepilok opvang en uitzetcentrum Oerang Oetang
Na een heerlijk uitgebreid ( Westers en Aziatisch) ontbijt worden we om 8 uur bij het Sheraton hotel opgehaald door een privé chauffeur. Na een klein uurtje rijden arriveren we in Sepilok. Onze chauffeur ontpopt zich in een gids door het Oerang Oetang opvang en uitzet centrum. 
Onze bagage moeten we in t busje achterlaten ( zo fijn dat we reizen met alleen rugzakken en klein rugzakje; we zijn echt veel flexibeler en wendbaarder dit scheelt veel tijd ook telkens als we vliegen kunnen we na landing direct naar buiten lopen, zonder op onze bagage te hoeven (...)

Lees verder


6 reactiesPlaats een reactie

Dag 4 aangekomen in Sandakan

Bericht - 10 juli 2019 om 17:21 uur

Vanmorgen om 8 uur de taxi: we krijgen het systeem beter door. Lard heeft n app gedownload van de “grap” waarmee we n taxi kunnen regelen . Stuk goedkoper. Op naar t vliegveld, vlucht geboekt deze duurde maar 50 minuten. Weer n taxi naar ons Sheraton hotel “ Four points”. Superdeluxe hotel. Alleen was er iets mis gegaan: we hadden n kingsize en n los bed dus drie slapplekken.  Dit konden we snel omboeken naar 2 2 persoons kamers. Heel fijn. Lard en Fleur op kamer 2612 op de 26ste en wij kamer 2407 op de 24ste verdieping . Mega (...)

Lees verder


6 reactiesPlaats een reactie

Raften op Pandas river dag 3

Bericht - 09 juli 2019 om 15:54 uur

Vanmorgen zoals gezegd werden we 5.20 opgehaald om te raften. Niveau III-IV. Dit kon ook een stuk dichterbij maar dan was t niveau I-II. Je begrijpt al wat t moest worden. Moeders had lichtelijke twijfel maar is overstag gegaan. De lange reis begon met n busje toen een treintje met 1 overstap. De reis voer door een prachtig landschap. Mooi groen langs het dicht begroeide regenwoud. Langs de cocos en bananen palmen zwarte vlinders echt supermooi. Plassen was n dingetje: grenzen worden verlegd. Ophouden? Of toch maar aanpassen... onderweg kocht Lard bij n plaatselijk vrouwtje gefrituurde bananen voor 0,20 . (...)

Lees verder


7 reactiesPlaats een reactie
Pagina: 1 2