Avatar Monique van Opijnen

Monique van Opijnen

Canopy walk -poring hotspring- kkb park

Bericht - 18 juli 2019 om 13:43 uur

Canopy walk - poring hotspring- kotakinabalu park 
Vanmorgen 8 uur stond Sam voor ons resort klaar. Dus zaten we al vroeg aan het ontbijt, klaar voor een autorit van drie uur (zouden we in Nedeland nooit doen). En we gingen uit van twee maar Sam had zich vergist het zou drie uur rijden zijn. Hij had geteld vanaf zijn woonplaats ipv ons resort ????. Een gevarieerde reis en Sam wist van alles te vertellen. Onderweg konden we de Kontakinabalu berg goed zien het was helder. Deze berg is ruim 4.095 meter hoog. Vele mensen doen een expeditie hier.
Ook hebben we links en (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Beringgis beach resort en spa dag 7-11

Bericht - 17 juli 2019 om 14:27 uur

Vanuit de jungle naar het vliegveld Sandakan gebracht en teruggevlogen naar Kotakinabalu (45 min). Toen met grab naar ons resort. Altijd weer afwachten waar we terecht komen. We hebben altijd leuke gesprekken met de taxichauffeurs. Dit keer was het Sam. We hebben het privé nummer van Sam gekregen: altijd handig. 
Nu het resort: ziet er prima uit. We krijgen uiteindelijk een soort huisje met beneden n kamer dan n trap naar boven en daar nog n slaapkamer ieder eigen douche en w.c voorzien van handdoeken shampoo en flesjes water alles tiptop schoon: fijn. 
We zien een fijn zwembad ook hier liggen handdoeken (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Dag 5 en 6 Sepilok: Oerang Oetang opvangcentre / en jungle

Bericht - 15 juli 2019 om 14:53 uur

Sepilok opvang en uitzetcentrum Oerang Oetang
Na een heerlijk uitgebreid ( Westers en Aziatisch) ontbijt worden we om 8 uur bij het Sheraton hotel opgehaald door een privé chauffeur. Na een klein uurtje rijden arriveren we in Sepilok. Onze chauffeur ontpopt zich in een gids door het Oerang Oetang opvang en uitzet centrum. 
Onze bagage moeten we in t busje achterlaten ( zo fijn dat we reizen met alleen rugzakken en klein rugzakje; we zijn echt veel flexibeler en wendbaarder dit scheelt veel tijd ook telkens als we vliegen kunnen we na landing direct naar buiten lopen, zonder op onze bagage te hoeven (...)

Lees verder


7 reactiesPlaats een reactie

Dag 4 aangekomen in Sandakan

Bericht - 10 juli 2019 om 17:21 uur

Vanmorgen om 8 uur de taxi: we krijgen het systeem beter door. Lard heeft n app gedownload van de “grap” waarmee we n taxi kunnen regelen . Stuk goedkoper. Op naar t vliegveld, vlucht geboekt deze duurde maar 50 minuten. Weer n taxi naar ons Sheraton hotel “ Four points”. Superdeluxe hotel. Alleen was er iets mis gegaan: we hadden n kingsize en n los bed dus drie slapplekken.  Dit konden we snel omboeken naar 2 2 persoons kamers. Heel fijn. Lard en Fleur op kamer 2612 op de 26ste en wij kamer 2407 op de 24ste verdieping . Mega (...)

Lees verder


6 reactiesPlaats een reactie

Raften op Pandas river dag 3

Bericht - 09 juli 2019 om 15:54 uur

Vanmorgen zoals gezegd werden we 5.20 opgehaald om te raften. Niveau III-IV. Dit kon ook een stuk dichterbij maar dan was t niveau I-II. Je begrijpt al wat t moest worden. Moeders had lichtelijke twijfel maar is overstag gegaan. De lange reis begon met n busje toen een treintje met 1 overstap. De reis voer door een prachtig landschap. Mooi groen langs het dicht begroeide regenwoud. Langs de cocos en bananen palmen zwarte vlinders echt supermooi. Plassen was n dingetje: grenzen worden verlegd. Ophouden? Of toch maar aanpassen... onderweg kocht Lard bij n plaatselijk vrouwtje gefrituurde bananen voor 0,20 . (...)

Lees verder


7 reactiesPlaats een reactie

Dag 2 Eilandhoppen vanaf Jesselton point in Kotakinabalu

Bericht - 08 juli 2019 om 15:09 uur

Vanmorgen 8.30 met de boot mee naar het eiland Sapi. Met zijn twaalven in een snelle boot. Lekker in de zee gezwommen en gesnorkeld. Lard en Fleur hebben de zipline gedaan vanaf Gaya (met de boot ernaar toe) terug naar Sapi. Supergaaf. Om 12 uur zijn we weer met de boot naar Manukan eiland ( iets groter en luxer) gegaan. Hier heerlijk gegeten en gezeten. Om 15 uur een geweldige tropische regenbui haha tijdens de regen zaten we weer in de boot terug. Allemaal zeiknat maar de temperatuur was nog steeds 30 graden. Dat is dus een tropische regenbui... Geld (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie

Nieuw hotel

Bericht - 07 juli 2019 om 10:11 uur

We zijn verhuisd naar het Jesselton hotel. Het oudste stadshotel van Kotakinabalu. Midden in het centrum! Superleuk. We hoorde vd taxichauffeur dat hier over het algemeen weinig europeanen komen. Soms voelen we ons een bezienswaardigheid. Omdat we allemaal erg moe vd reis en t tijdsverschil zijn hebben we n uurtje rust genomen. We hebben 2 kamers voorzien van een tussendeur. Ligging is perfect. Dit hotel hebben we ter plekke geboekt. Zo gaan we lopen naar Jesselton point dat zou de haven zijn. Vanavond is hier de nachtmarkt met voedsel. Veel indrukken mooi om te ervaren. Vanmorgen ook de sloppenwijk (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Onderweg naar Kotakinabalu

Bericht - 06 juli 2019 om 13:05 uur

We zijn inmiddels op de luchthaven van Hongkong. Wat is het hier immens groot. Heerlijk geheten: spanetti met krab en garnalen. Het is hier zo groot dat de ondergrondse hebben gehad om naar de juiste gate te komen. Het is nu al een belevenis. Om zo tussen de Chinezen te lopen. Fleur en ik hebben onze ogen uitgekeken in de winkels en dan met name bij het eten. In de supermarkt kun je bijvoorbeeld een soort van driehoekje kopen. Met rijst. Dat rijst zit in sushibladen gewikkeld en dan de keuze tonijn of krab.   Na een tussenstop in Helsinki straks onze (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Stressss?

Bericht - 05 juli 2019 om 12:58 uur

Ok onze taxichauffeur is er
Jan bood aan ons weg te brengen met zijn nieuwe auto super lief.
Brst spannend ik heb budgettair gepakt maar haal t niet om onder 11 kg te komen
leesboek eruit
badlaken eruit
eten eruit....

nog eens wegen


pfff ik laat t maar hopelijk geen probleem bij finnair 8 bij airasia 7 kg ik heb m foto bijgevoegd vd tassen. Fingers crossed 

avontuur gaat beginnen vanmirgen nog sharaton four points in sandakan geboekt

ons avontuur begint nu
3 reactiesPlaats een reactie

3 daagse/ nachten trip naar Oerang Oetang opvangcentrum geboekt

Bericht - 03 juli 2019 om 18:08 uur

PAKKET: 3D2N SEPILOK, KINABATANGAN & GOMANTONG TOURCODE

Geboekt van donderdag 11 t/m zondag 14 juli 

ROUTE 
Dag 1 
0830     Pick-up gasten van hotel / luchthaven en bezoek Sepilok Orang Utan Rehabilitation Center. 
0930     Bekijk de videopresentatie waarin het conserveringsprogramma over de rehabilitatie van orang-oetans wordt gedocumenteerd. 
1000     Geniet van het bekijken van halfwilde orang-oetan op korte afstand terwijl ze gevoed worden door parkwachters. Neem foto's van hen in hun natuurlijke habitat.    
1230     Lunch in Sepilok Cafetaria voordat u ongeveer 2 uur naar Sukau Kinabatangan reist. 
1530    Welkom bij Sukau Greenview Bed & Breakfast! Ontvang een briefing van de activiteiten tijdens uw verblijf bij ons en check in op uw (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie
Pagina: 1 2 3