Avatar Birgit & John Fox

Birgit & John Fox

Geraldine Ashburton Raikaia Christchurch

Bericht - 24 april 2018 om 07:11 uur

Onze laatste fietsreis deze week in Nieuw Zeeland. Het weer zit helemaal mee. Zonnig, weinig wind, leuke tochten en mensen en dus lekker fietsen en genieten. Dit is wat we het liefst willen. Onderweg naar Ashburton moesten we natuurlijk picknicken bij een vijfsprong die je hier vaak tegenkomt. Koffie en lekker broodje. Eigenlijk willen we dit zo lang mogelijk rekken. De stad Ashburton kenden we nog  De camping is voortreffelijke we krijgen een veel grotere cabin dan we hadden afgesproken. Omdat we dan onze fietsen kunnen binnen zetten. Heel lief. Er is natuurlijk ook een farmersmarkt en een handenarbeidmarkt. (...)

Lees verder


8 reactiesPlaats een reactie

Geraldine naar Timaru en terug

Bericht - 19 april 2018 om 12:01 uur

Via Google Maps hadden we een route gepland over de binnenwegen. Ofschoon dit ruim 50 km zou zijn ipv de 24 over de snelweg leek ons dit veel leuker om te doen. Al na 2 km zaten we al op een gravelweg met de opmerking no exit, oftewel doodlopend. Voor fietsers geldt dit niet. Een boer te paard kwam ons tegemoet en vroeg wáár we heen wilden. Een minzaam lachje verscheen op zijn gezicht. Hij schudde wijs zijn hoofd en zei: You have to cross the river but he is now to deep. Turn right and right en you (...)

Lees verder


3 reactiesPlaats een reactie

Mount Somers naar Geraldine

Bericht - 17 april 2018 om 12:05 uur

Vandaag zou er volgens de weersvoorspellingen  windkracht 3 staan en komend vanuit het westen. Dat zou mooi zijn want dan hadden we de wind schuin van achter ons. Na op ons gemak ontbeten te hebben, afscheid van de studente te hebben genomen ,  ze gaat 3 weken in hostel werken bij Christchurch, stapten we rond 10u op de fiets. Eerst naar de generale store om onze proviand aan te vullen en toen op weg naar Geraldine. We hadden een route uitgezocht die over binnenweggetjes zou gaan. Voordat we die op konden werd de weg geblokkeerd door een 100tal stierkalveren (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Christchurch naar Raikaia en naar Mount Somers

Bericht - 16 april 2018 om 10:14 uur

In Christchurch hadden we een supermodern nieuw hotel, in het centrum, waar de aardbeving in 2011 hevig had huisgehouden. Nu is het voor 70% herbouwd met mooie winkels, busstation en de tram rijdt weer. Het beviel ons zo goed dat we in ieder geval maandag 23 april weer geboekt hebben. Dan is het plan om terug te zijn. Dinsdag hadden we hier al een hotel en woensdag 25 vliegen we terug naar The Netherlands. 
Eerst willen we nog een paar dagen fietsen. We  vertrekken met behulp van Google Maps naar Raikaia. We hebben het zo uitgevogeld dat we alleen maar (...)

Lees verder


3 reactiesPlaats een reactie

Picton naar Christchurch

Bericht - 14 april 2018 om 08:29 uur

We hadden in Picton ruim de tijd om stadje te verkennen omdat we de volgende dag per huurauto naar Christchurch gaan. Het hostel, Atlantis, was een doorslaand succes. Het hippie echtpaar was blijven steken in de jaren '70. Het pand was heel groot en ruim en stond vol met meubels en allerlei prullaria uit die tijd. Tevens waren alle kamers, inclusief de toiletpot psychedelisch geverfd oftewel met  zeer geestverruimende middelen. Wij hadden gelukkig een 2-persoonskamer, de enige denken we, die ook op slot kon. Allerlei figuren, vooral backpackers maar ook wat wij prettig gestoorde ouderen liepen er rond en (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Rondleiding Wellington overtocht nar Picton

Bericht - 12 april 2018 om 10:15 uur

Vandaag moeten we om 10.00u bij de VVV zijn voor de wandeling door Wellington onder leiding van een gids. Buiten ons was er nog een liefhebber, een Amerikaanse studente die hier op uitwisselingsbasis computerkunde studeerde. Onze gids was van John zijn leeftijd, de echtgenote van een diplomaat die overal op de wereld had gewoond. Zij bleek een voortreffelijke gids die ons de leuke dingen, ontwikkelingen en over bijzondere situaties van Wellington vertelde. Haar schoonvader had het ronde parlementsgebouw gebouwd, de bijenkorf in de volksmond, en zij kon ons allerlei achtergrondinfo geven. 
Ze raadde ons aan ook de rondleiding van de (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Waiheke Island Wellington

Bericht - 10 april 2018 om 07:46 uur

Vandaag, zondag gaan we naar Waiheke Island. Een Winery tour doen????????. Maar eerst een nieuwe fietsbroek voor John gekocht en daarna naar de haven. Inchecken voor de veerboot naar Waiheke Island. Net voordat de veerboot vertrekt kiest ook het grote passagiersship het ruime sop, Op Haiweke Island worden we opgewacht door een heel enthousiaste chauffeur met bus. In totaal doen 27 toeristen, voornamelijk Amerikanen, 1 Japanner en 4 Duitsers mee aan deze proeverij. Onderweg naar de eerste wijngaard, mudbrick, krijgen we een toer óver het eiland op een heel vrolijke manier. Op de wijngaard worden we ontvangen door de (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie

Wellington naar Auckland

Bericht - 07 april 2018 om 10:22 uur

Vandaag, vrijdag, gaan we de treinreis maken met de Northern Explorer naar Auckland.  De hoofdstad willen we aanstaand weekend verkennen en daarna willen we nog 2 dagen in Wellington blijven voordat we teruggaan richting Christchurch. De Northern Explorer is een zeer luxe trein met restauratiewagon en een open wagon. Deze laatste is bedoeld om onbelemmerd van het landschap te genieten en foto's te maken. De treinreis over ongeveer 650km duurt ongeveer 12u. De locomotief is een 100tons dieselloc en kan maximaal 106km/U halen. Over lange trajecten gebruikt met hier diesellocomotieven omdat door het klimaat, aardbevingen, vulkaanuitbarstingen, modderstromen en vallend (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie

Martinborough naar Masterton

Bericht - 05 april 2018 om 09:57 uur

Vandaag fietsen we door een vallei naar Masterton. Onderweg zullen we veel wijngaarden tegenkomen waar ze de Pinot Noir telen. Normaal wordt hiervan een rode wijn gemaakt, lichte kleur, maar hier maakt men er vooral rosé van. Deze smaakt volgens ons overigens voortreffelijk. Eerst nemen we hartstochtelijk afscheid van onze buurvrouw. Zij is als Brabantse 41 jaar geleden geëmigreerd zegt dat ze er nooit spijt van heeft gehad. Als je er wat dieper op ingaat blijkt echter dat ze wel heel graag naar Nederland wilt maar haar zoon woont en werkt hier. Zij vindt darom dat ze geen keuze (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Upper Hutt naar Martinborough Rimutaka cycle trail

Bericht - 03 april 2018 om 05:09 uur

Vanaf de camping konden we gelijk op de Rimutaka fiets trail komen. Via smalle paadjes langs de rivier kwamen we in een bos terecht. Daarna bij de highway 2 was het zoeken naar het vervolg. Met behulp van een local kwamen we bij Maymorn weer op de route. We moesten echter eerst een zeer steile klim overwinnen. Volgens de route kaart is de trail 115 km en duurt ongeveer tussen de 8 en 15 uur. Omdat we vandaag maar 91 km moeten fietsen denken we er maximaal 8u over te doen. Over de eerste 10km hadden we echter al (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie
Pagina: 1 2 3 ... 10