Avatar Maarten van Hoof

Maarten van Hoof

Dag 6 vrijdag 20 augustus

Bericht - 22 augustus 2021 om 10:56 uur

Van Chaves naar Penacova, een rit van 235 km Op tijd op de motor, nadat ik al vroeg mijn tentje had ingepakt. Al snel in de gaten waarom en EN2 zo’n mooie route is, veel bochtenwerk, klimmen, dalen, mooie vergezichten, veel leuke en kleine dorpjes. De afstand lijkt goed te doen, maar 12 stops om te stempelen kost best we veel tijd. Daarnaast was het erg warm, dus moest ik ook regelmatig stoppen om het vocht op peil te houden. Al snel kwam ik er achter dat ik beter niet bij de Posto de Turismo kan stempelen, maar de het gemakkelijker is te stempelen bij “Bombeiros “. (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Dag 5 donderdag 19 augustus

Bericht - 22 augustus 2021 om 10:54 uur

Naar Chaves, op papier een korte rit , maar over al die klein N-wegen schoot het niet op , kwam om 13.00 in Chaves aan, echter voor 13.30 de Posto de Turismo vinden lukte niet, dus eerst op een terrasje aan het water lekker geluncht. Met behulp van een aardige politieagent uiteindelijk toch ( lopend) de Posto de Turismo gevonden. Waren deze maand verhuisd, maar het adres op de website was nog niet aangepast en ook de bordje verwezen naar de oude locatie. Eindelijk dan mijn Registratieboekje( stempels ophalen ) voor de EN 2, de Portugese route 66. Een kleine tegenvaller, tijdens de zoektocht een van mijn (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Dag 4 woensdag 18 augustus

Bericht - 22 augustus 2021 om 10:52 uur

De ochtend was het echt fris 12 gr bij vertrek moest dus even stoppen om een trui aan te doen, maar in de loop van de dag steeg de temperatuur gelukkig en was lekker warm. Van Pamplona naar Puebla de Sanabria, weer zo’n 500km, best wel een klusje als je over N-wegen rijdt, via de N120 via Burgos naar Leon.  Langs deze weg loopt de Camino de Santiago. De hoeveelheid mensen die deze tocht maken was voor mij niet meer te tellen. Echt een gemêleerd gezelschap : oud , jong mannen , vrouwen , alleen , in groepjes,(  met en zonder volgwagens) , zwaarbepakt of aleen met (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

dag 3 dinsdag 17 augustus

Bericht - 22 augustus 2021 om 10:51 uur

Ik zou vroeg opstaan ( 6 uur) , maar mijn hoofd vond dat geen goed idee, waarschijnlijk van dat Bitburg-bier.  Toch rond 7.00 uur opgestaan en rond 8,45 weer op de motor. Nu richting Bordeaux ( en ja dwars door het centrum ( achteraf geen goed idee, koste veel tijd en even stoppen voor foto’s lukte ook niet), Daarna richting de  Atlantische Ocean en langs de kust naar Biarritz. Door veel dorpjes en nog veel meer stoplichten. Maar zeker de moeite waard , kleine straatjes en bergen toeristen die schouwden met surfborden. Vanuit Biarritz richting  Pamplona via de  n-121A dwars  door de Pyreneeën. Bochten, stijgen , dalen, (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Dag 2 Maandag 16 augustus

Bericht - 22 augustus 2021 om 10:49 uur

Rond 16.00 uur kwam ik aan op de volgende bestemming Camping Baignes in Baignes ( dit is een kleine gemeente Camping, direct naast het dorp) en inmiddels scheen de zon volop. .Omdat er geen eetgelegenheid was,  naar het  dorpje gelopen, maar op maandag zijn alle restaurants dicht dus  dan maar lopen naar de Intermarche. Een flinke wandeling, maar bewegen deed me wel goed  ( de stappenteller stond uiteindelijk op plus 14000). Terug op de Camping had ik een jong Duits stel als buren ( Clara & Johan) , zij zijn op weg naar de kust ij Bordeaux op te gaan surfen. Die avond hebben we samen aan nog even (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Dag 1 zondag 15 augustus

Bericht - 22 augustus 2021 om 10:47 uur

 Vanochtend om 9:45 uit Geldrop vertrokken, via Antwerpen ( wat een ramp die ring) richting Parijs. En jawel hoor ook in Parijs wegwerkzaamheden en file Direct na Parijs de tolweg gemeden en via mooie binnendoor wegen naar Monnerville , rond 16>30 uur kwam ik op Camping “l Le Bois de Justice” . Een kleine eenvoudige camping, maar  de mooie plek maakte veel goed. Na een fijne en mooie 1ste reisdag al vroeg mijn bedje opgezocht. Die 565 km waren toch ook wel vermoeiend.
0 reactiesPlaats een reactie

Dag O de laatste voorbereiding !

Bericht - 14 augustus 2021 om 22:37 uur

Vandaag de laatste voorbereiding, motor gecheckt, koffers gevuld etc,. Vanmiddag nog even naar Bosschenhoofd geweest voor een "Opa-middag". Wat zal ik die kleintjes missen en wat een verrassing dat ik ook nog 2 leuke mooie en praktische cadeautjes  kreeg voor mijn reis. 
0 reactiesPlaats een reactie

Status update van 22 April 2020

Status update - 22 april 2020 om 11:43 uur

Het was al te verwachten, maar nu is het definitief, mijn toertocht door Europa moet ik i.v.m COVIN19 een jaar uitstellen. Hopelijk lukt het in 2021 wel !!

Definitief uitstel van de reis

Bericht - 24 maart 2020 om 08:27 uur

Door alle maatregelen is er nu definitief duidelijkheid. Mijn Europareis is uitgesteld. In het gunstigste geval kan ik in augustus/september 4 weken op pad ( dus de helft van de tour, om de rest volgend jaar te doen). En anders de hele trip uitstellen tot 2021. 
0 reactiesPlaats een reactie

Extra opbergruimte

Bericht - 26 februari 2020 om 13:19 uur

een leuke klus , 2 opbergboxen gemaakt die aan de valbeugels gemonteerd worden, zo weer extra opbergruimte gecreëerd.
0 reactiesPlaats een reactie
Pagina: 1 2 3 4 5