Avatar Kim Schouwstra

Kim Schouwstra

Galápagos Eilanden

Bericht - 21 augustus 2019 om 05:06 uur

Het hoogtepunt van de reis, al is dit een van de lagere plekken waar we naartoe zijn gegaan tijdens onze reis. Nog een uur verder terug, wat het tijdsverschil met Nederland 8 uur maakt. Voordat we ernaartoe gingen, moesten we wel nog even in Quito overnachten, in de buurt van het vliegveld. Een tent bleek de goedkoopste optie te zijn, maar omdat de man van het hostel geen zin had in het opzetten van een tent, mochten we een grote kamer hebben voor een paar dollar meer. De volgende dag gingen we dan eindelijk. Na een "directe" vlucht vanuit (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie

Montañita en Puerto Lopez

Bericht - 12 augustus 2019 om 03:36 uur

Deze post gaan we het hebben over de kust, waar we nu zijn. Na Guayaquil, (waar we in het Parque Historico bijna moesten huilen door alle dieren die ze daar hadden die we ook in Yana Cocha hadden) zijn we naar Montañita gegaan, een schattig surfdorp met veel hippies en een héél groot uitgaansleven. Hier begon het vakantiegevoel pas echt omhoog te komen, zon, (deze scheen niet, maar dat maakt niet uit, het was warm) zee, strand en cocktails. Tijdens onze stranddagen hebben we eigenlijk niet veel gedaan behalve gegeten, gedronken, geslapen, in de zon (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Cuyabeno en Guayaquil

Bericht - 09 augustus 2019 om 02:07 uur

Hallo allemaal. Welkom terug bij een nieuwe aflevering van ons Ecuador avontuur. We zijn officieel weg van Yana Cocha en we missen het verschrikkelijk, de mensen en de dieren. Een paar dagen voordat we vertrokken, hadden we een voetbalwedstrijd tegen de Engelse schooljongens en damn wat zijn die fanatiek. Normaal spelen we tegen de dieren politie, maar dit was ook heel leuk. Als afscheid zijn we 2 dagen achter elkaar uit geweest naar de befaamde tequila bar waar alle vrijwilligers altijd heen gaan. 2 dagen was wel zwaar, maar gelukkig kreeg ik constant gratis drankjes, dus was het wat (...)

Lees verder


3 reactiesPlaats een reactie

Tamandua Community

Bericht - 02 augustus 2019 om 01:15 uur

Zondag gingen we weer naar Tamandua, deze keer om er tot woensdag te blijven voor een unieke ervaring. Blijkbaar wordt Tamandua onderhouden door een Kichua/Quichua community, de soort van oorspronkelijke bewoners van Ecuador. Deze mensen leven dus in the middle of nowhere. We hadden stroom en licht tussen 6 en 10, maar helaas kwamen alle insecten uit de jungle op ons af als de lichten aangingen. Ze waren echt groot en vielen ons gewoon aan. Positief gezien is het uitzicht daar wel iets wat je nooit kan en gaat vergeten. Naar bed met angst voor insecten en geen enkele (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Quilotoa en eennalaatste werkweek

Bericht - 28 juli 2019 om 19:42 uur

Hier zijn we dan weer met een verhaal over onze week. We gaan weer alle dagen op een rijtje zetten en de leukste verhalen vertellen. Maandag: op maandag kwamen er veel nieuwe mensen. Zoveel, dat we ipv 5 werkrondes, 7 rondes hebben en we in de ochtend en middag moeten wisselen. Al deze mensen moesten natuurlijk ook ingewerkt worden, ik had het geluk om dit te doen bij een paar. Ze waren heel gezellig hoor, maar harde werkers zijn het niet echt. We liepen naar de Spider monkeys om ze te trainen en de kooi ligt naast een klein beekje. (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie

Baños again

Bericht - 22 juli 2019 om 20:54 uur

Baños was zoals vorige week weer geweldig. Poging 2 van canyoningen is eindelijk geslaagd. Maar eerst even de zaterdag. Zaterdag hebben we eigenlijk niet veel gedaan. We hebben gewerkt en waren super snel klaar (bird round is easy), zijn toen naar Baños gegaan en hebben daar als echte toeristen souvenirs gezocht. In de avond zijn we met een hele groep op stap geweest in Baños, omdat er veel mensen weg gaan aankomende week (niet getreurd, er komen er 9 voor terug). Op stap gaan in Baños was echt heel leuk, het was een grote bar met een overdekt buiten (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie

Werkweek

Bericht - 19 juli 2019 om 21:22 uur

De tweede week zit er alweer bijna op. Ik zal de belevenissen van deze week even op een rijtje zetten. In YanaCocha is er nog nooit iets waardevols gestolen, nou ja... geen geld of telefoons. Wat mensen hier wel van je stelen is brood, koekjes, snoepjes, laarzen en wc-papier. Deze dingen zijn hier echt goud waard, zijn we achter gekomen. Alle genoemde voorwerpen zijn ook allemaal eens gestolen van ons, ook al stonden onze namen erop... Af en toe moeten mensen nieuwe speeltjes maken voor de dieren, zo moest ik dat doen op een maandag. Het regende en ik (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Baños 2.0

Bericht - 15 juli 2019 om 04:10 uur

Canyoning (Nee, niet kanoën). Canyoning definitie: "Canyoning is een sport, waarbij men de loop van een rivier door een kloof volgt. Canyoning is dus vooral een sport, die in de bergen wordt beoefend. Om de rivier te volgen is het daarbij nodig te wandelen, te klimmen, te springen, te zwemmen en te abseilen." Hier begon onze dag mee, althans dat was het plan. Maar helaas kon dit vandaag niet door het weer, het zou te glad, modderig en gevaarlijk zijn. Toen gingen we maar raften. Het was gelukkig een goede keuze, want het was echt gaaf. We hebben 18 km geraft (...)

Lees verder


4 reactiesPlaats een reactie

Baños

Bericht - 14 juli 2019 om 04:35 uur

Het voelde net als thuis, werk op zaterdag. Hier begint de dag alleen wat eerder en werk ik 6 dagen in de week. Kort samengevat is werken in het weekend hier hectisch. Het regende pijpenstelen, de vis voor de otter was kwijt en ik moest maar gaan vissen. Natuurlijk lag de vis uiteindelijk gewoon in de koelkast. Na uiteindelijk om half 1 klaar te zijn met werken, konden we nog vertrekken naar ons weekendje Baños. Gelukkig was het in Baños droog, anders gingen we echt huilen. Vandaag zijn we wezen ziplinen over 6 parcours, wat echt gaaf was. In (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie

Tamandua

Bericht - 13 juli 2019 om 04:02 uur

Bijten, krabben en steken. Dit zijn de dagelijkse activiteiten hier. Als het geen chichoco's en neusberen zijn die je bijten, dan is het wel de home made stick and poke tattoo shop die je steekt. Op het moment zijn er nog maar 20 mensen, maar over een maand zullen het er ongeveer 40 zijn. Ik kan me niet voorstellen waar ze al die mensen gaan plaatsen, aangezien we op het terrein maar 28 bedden hebben, gelukkig hebben wij ons bed al.... Gisteren was echt een geweldige dag. Een of twee keer in de week gaan ze naar het andere (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie
Pagina: 1 2