Avatar Kim Schouwstra

Kim Schouwstra

Momenteel is kimmie bezig met de reis Ecuador & Galápagos Islands. Lees hieronder meer!

Blijf op de hoogte van de reis van kimmie

Blijf op de hoogte van de reisblog van kimmie door automatisch nieuwe updates per e-mail te ontvangen. Vul hieronder jouw e-mailadres in; we verkopen of misbruiken nooit jouw e-mailadres.

Vul jouw e-mailadres in om op de hoogte te blijven

Werkweek

Bericht - 19 juli 2019 om 21:22 uur

De tweede week zit er alweer bijna op. Ik zal de belevenissen van deze week even op een rijtje zetten. In YanaCocha is er nog nooit iets waardevols gestolen, nou ja... geen geld of telefoons. Wat mensen hier wel van je stelen is brood, koekjes, snoepjes, laarzen en wc-papier. Deze dingen zijn hier echt goud waard, zijn we achter gekomen. Alle genoemde voorwerpen zijn ook allemaal eens gestolen van ons, ook al stonden onze namen erop... Af en toe moeten mensen nieuwe speeltjes maken voor de dieren, zo moest ik dat doen op een maandag. Het regende en ik (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Baños 2.0

Bericht - 15 juli 2019 om 04:10 uur

Canyoning (Nee, niet kanoën). Canyoning definitie: "Canyoning is een sport, waarbij men de loop van een rivier door een kloof volgt. Canyoning is dus vooral een sport, die in de bergen wordt beoefend. Om de rivier te volgen is het daarbij nodig te wandelen, te klimmen, te springen, te zwemmen en te abseilen." Hier begon onze dag mee, althans dat was het plan. Maar helaas kon dit vandaag niet door het weer, het zou te glad, modderig en gevaarlijk zijn. Toen gingen we maar raften. Het was gelukkig een goede keuze, want het was echt gaaf. We hebben 18 km geraft (...)

Lees verder


4 reactiesPlaats een reactie

Baños

Bericht - 14 juli 2019 om 04:35 uur

Het voelde net als thuis, werk op zaterdag. Hier begint de dag alleen wat eerder en werk ik 6 dagen in de week. Kort samengevat is werken in het weekend hier hectisch. Het regende pijpenstelen, de vis voor de otter was kwijt en ik moest maar gaan vissen. Natuurlijk lag de vis uiteindelijk gewoon in de koelkast. Na uiteindelijk om half 1 klaar te zijn met werken, konden we nog vertrekken naar ons weekendje Baños. Gelukkig was het in Baños droog, anders gingen we echt huilen. Vandaag zijn we wezen ziplinen over 6 parcours, wat echt gaaf was. In (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie

Tamandua

Bericht - 13 juli 2019 om 04:02 uur

Bijten, krabben en steken. Dit zijn de dagelijkse activiteiten hier. Als het geen chichoco's en neusberen zijn die je bijten, dan is het wel de home made stick and poke tattoo shop die je steekt. Op het moment zijn er nog maar 20 mensen, maar over een maand zullen het er ongeveer 40 zijn. Ik kan me niet voorstellen waar ze al die mensen gaan plaatsen, aangezien we op het terrein maar 28 bedden hebben, gelukkig hebben wij ons bed al.... Gisteren was echt een geweldige dag. Een of twee keer in de week gaan ze naar het andere (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Yana Cocha

Bericht - 09 juli 2019 om 20:02 uur

Zijn we weer met een nieuwe update. We zijn nu bezig met de 2e dag werken. Je hebt hier 3 dieren rondes: mammals, monkeys and birds. Verder heb je nog quarantaine, een kliniek en training. Gisteren hadden we monkeys en vandaag mammals. Vandaag de mammals. Je begint met eten voor te bereiden en dan eten brengen en schoonmaken. Er zitten hier zoveel dieren dat een heel rondje lopen op het terrein wel 45 minuten duurt. Helaas zijn de douches ook niet altijd warm, maar daar moeten we even aan wennen. Justine had gisteren niet eens een douche nodig want (...)

Lees verder


3 reactiesPlaats een reactie

Puyo

Bericht - 08 juli 2019 om 03:21 uur

Vandaag zijn we eindelijk in Puyo bij Yana Cocha en wauw wat is het mooi en groot . Zoveel dieren en zo dichtbij, heb er echt zin in! We hebben wel ons oude vertrouwde Plaza Foch moeten verlaten, daar was het tenminste lekker weer. Hier regent het al sinds de middag, maarja wat hadden we verwacht van het "regen"woud. Vandaag ging de bus reis ook weer goed, en staathonden zijn hier echt mijn nieuwe beste vrienden, wil ze allemaal mee naar huis nemen. In otavalo zit ook een dierenmarkt, waar je zo puppies kan komen. We zagen gisteren dan (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Otavalo

Bericht - 07 juli 2019 om 15:48 uur

Uiteraard was het weer een spannende dag. Vandaag zijn we naar otavalo geweest en gelukkig reed deze bus wel door en waren we er op de afgesproken tijd. Otavalo heeft op zaterdag een grote markt, met allemaal typische dingen uit Ecuador en nóg meer straatverkopers en zwerfhonden. Het voedsel op de markt zag er uit alsof je er voedselvergiftiging van zou krijgen, dus dat hebben we maar even geskipt. Na het marktje zijn we nog even naar cascade peguche geweest, een waterval met een mooie lagune. Vervolgens bleek er nog een mooie heilige boom (el lechero) te zijn waar (...)

Lees verder


4 reactiesPlaats een reactie

Mindo

Bericht - 06 juli 2019 om 02:46 uur

Wat een dag. De planning was om naar Mindo te gaan, 2 uur van ons af. Om half 10 staan wij braaf op Quitumbe, kaartjes te zoeken omdat we n leuke lange dag wilden. Vervolgens gaat de eerste bus pas om kwart 11 weg. Wij denken oke, het is toch maar 2 uur rijden zei de kassaman. Helaas zaten we 4 uur in een slome bus die maar al te graag random straatverkopers oppikte. Bij Mindo aangekomen, worden we op een random hoek bovenaan de berg afgezet, niet eens in het centrum zelf. Gelukkig stond er een Nederlander bij (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Avontuur

Bericht - 05 juli 2019 om 05:18 uur

Tot nu toe is het hier geweldig, mensen zijn spontaan (vooral omdat ze je iets willen verkopen of bij hun laten eten), ze verwachten soms wel iets te veel fooi door de rijke Amerikanen. Maar het eten is heerlijk en het weer is lekker. Het verkeer is levensgevaarlijk, ik denk alleen niet dat ze dat hier zelf vinden. Overal zie je gele taxi's en straatverkopers. Op iedere hoek staan er straatverkopers met fruit, snoep, drinken en sigaretten. Zelfs op de snelweg lopen ze door de auto's door met hun verkoopwaar. Op de pleinen met restaurants vechten ze met elkaar (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Quito 2.0

Bericht - 04 juli 2019 om 02:50 uur

Aantal dagen dat we in Ecuador zijn: 2 Aantal telefoons verloren: 1 Aantal foto's van ons genomen omdat we die geweldige knappe Nederlanders zijn:1 (denken we) Aantal catcalling vieze mannetjes: veelsteveel Aantal taxi's: 3 Aantal emoji's die op deze site zichtbaar zijn: 0 Aantal stappen gezet vandaag: 14985 Aantal meter hoogte dat we zijn geweest: 4100 Aantal woorden goed Spaans gesproken: 25,5 Aantal warme douches: 0.5
1 reactiesPlaats een reactie
Pagina: 1 2