Avatar Dirk Steurs

Dirk Steurs

Dag 12 Page (Lake Powell & Antelope)

Bericht - 08 augustus 2019 om 06:39 uur

Op tijd vertrokken want we moeten ongeveer 450km rijden. Het is erg rustig op de weg maar echt snelwegen zijn er tussen Moab en Page niet.  Allemaal 2baans wegen waar je max 65 mph mag. 

Het is echt uitgestorven gebied waar je geen steden tegenkomt.  Soms zie je en huis staan in de middle of nowhere met de volgende buren pas 50km verder. Ik zei net nog tegen Wilma dat er om Indianen reservaten zijn, als weer een bord met Navajo reservaat zien. Bijna de hele weg naar Page rijden we langs dit reservaat. Honderden kilometers rijden we erlangs of (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Dag 11 Moab

Bericht - 07 augustus 2019 om 06:37 uur

Omdat het vandaag weer richting de 40gr wordt wilde ik iets met water zoeken. Je kan hier op de Colorado rivier met een jet boot varen of raften. Maar dit leek ons niet zo verstandig omdat Wilma nog steeds last heeft van haar ribben. En het raften hier leek te heftig voor Yfke. Op Google Maps zag ik foto’s van jongeren die van de rotsen in een meertje sprongen en dat bleek Mill Creek Waterfall, op nog geen 3 miles van ons huisje. Eerst lekker uitgeslapen en ontbeten en daarna richting de waterval. Er was een kleine parkeerplaats met (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Dag 10 Arces

Bericht - 06 augustus 2019 om 07:03 uur

Vandaag rond 7u opgestaan, de auto ingepakt en toen gaan ontbijten. Kennelijk waren we niet de enige die vroeg wouden vertrekken want het was druk bij het ontbijt. Om 8u waren we al op weg en we moesten 280 miles (450km) naar Arces. Wat opvalt als je door dit deel van Amerika rijd, is dat het zo dun bevolkt is. Je komt soms honderden kilometers geen stad of dorp tegen. En als je dan een klein dorp tegenkomt, bestaat dit maar uit 20 huizen, waarvan de helft al 10jaar geen likje verf heeft gezien. Vandaag hadden we een weg (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Dag 9 Bryce

Bericht - 05 augustus 2019 om 06:08 uur

Vandaag uitgeslapen en pas rond 9:30u gaan ontbijten. Daarna gekeken wat we vandaag zouden b gaan doen.  We zitten nog steeds in Bruce maar hebben eigenlijk geen zin om n terug naar het park te gaan.  In het huisje ligt en map met wandeltochten en één daarvan is Willis Creek. Hier wandel je door een smalle kloof door het water. Je moet wel een 4x4 hebben om er te komen en dat hebben wij toevalig :-). Na eerst fout gereden te hebben, toch het zandpad gevonden dat naar Willis Creek leid. We moeten nu 6 miles over een pad (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Dag 8 Bryce Canyon

Bericht - 04 augustus 2019 om 08:22 uur

Vandaag Bryce Canyon bezocht. Rond 8:30u nog een lekker ontbijt gehad op de Ranch wat we overnacht hebben een daarna vertrokken richting Bryce. Het is maar iets meer dan een uur rijden en daar aangekomen hebben weer een schuttel bus het park in gepakt. Vanaf het Visitors Center heb je en bus die op 9 plaatsen stopt. Eerst bij Bruce point uitgestapt om van het uitzicht te genieten en wat foto’s te nemen en daarna doorgereden naar Sunrise point vanwaar we een wandeling in de Canyon kunnen maken. Het eerste deel gaat enkele honderden meters bergaf en we hebben (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie

Dag 7 Zion

Bericht - 03 augustus 2019 om 15:51 uur

Weer vroeg op weg. In las Vegas de tank weer vol gegooid zodat we zeker zijn dat we niet stil kommen staan. Naast het tankstation zat en fastfoodketen “Jack in the box” dus daar maar een ontbond genomen. Alleen maar vette hap. Croissants met ei, spek en kaas of vleesgerechten of een soort van kleine pannenkoeken schotel. Geen succes. Het was ongeveer 3,5u rijden en onderweg ook nog even file gehad. Net voorbij Las Vegas zagen n.b weer straaljagers en ze kwamen meerdere keren echt op hele korte afstand overvliegen. Dat zou in Nederland niet mogen denk. (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Dag 6 Las Vegas

Bericht - 03 augustus 2019 om 15:49 uur

Om 6:45u zaten we al aan het ontbijt.  Je kon met een wafelijzer zelf wafels maken met aardbeien jam en slagroom. Goed begin van de dag zullen we maar zeggen. Om 7u in de auto op weg naar Las Vegas. Je rijd echt honderden kilometers door een soort van heuvelachtig woestijnlandschap waar, zo ver als je kan zien,  niemand woont.  Ik had en weg 180 miles rechtdoor en dan komm je ook alleen maar 1 truckstop tegen,  voor de rest helemaal niks.  Een 30 miles voor Vegas stond ook plots in het midden van de woestijn en mega hotel (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Dag 5 Sequoia

Bericht - 03 augustus 2019 om 15:48 uur

Vanochtend vroeg vertrokken richting sequoia. Daar kwamen we al rond 11u aan. We hadden nog brood en beleg in onze piepschuim koelbox en  op de parkeerplaats hebben weer broodjes gegeten.  De weg naar het park gaat via wel honderd haarspeldbochten steil omhoog.  Je vraagt je af waar er hier bomen zouden moeten groeien omdat je alleen maar kleine bomen en struiken ziet. Dan plots rij je door en bos met gewone bomen en iets verder zie je en bord met “Forest of giants” en zie je bomen die echt gigantisch zijn. Het lijkt net of je in een film (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Dag 4 Yosemite

Bericht - 03 augustus 2019 om 15:46 uur

Iedereen was al vroeg wakker.  Ik met de meisjes naar de supermarkt hier op het park. Veel hebben ze niet maar wel genoeg.  Brood met een soort ham plakken en een bus melk.  Daarna naar het visitors center van yosemite. Onderweg nog gestopt en een kleine wandeling gemaakt naar en waterval.  Jesus, wat is het indrukwekkend mooi hier.  Hele hoge steile rotsen met watervallen. In het visitors center besloten naar glacier point te rijden.  Het lijkt ons geen goed idee om en lange wandeling te maken voor Wilma bij +30gr. Twee keer fout gereden omdat de navigatie van onze (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Dag 3

Bericht - 03 augustus 2019 om 15:44 uur

Al vroeg wakker, rond een uur of 5. Om 7 uur beneden koffie gaan halen en naar de kids hun kamer gegaan.  Die waren ook al wakker en gedoucht. Om 8.30 en Uber besteld die mij en Stijn naar de vluchthaven bracht. Om 9u waren we al bij de luchthaven en 10 min later hadden we de sleutels van de auto in handen. Je krijgt gewoon de sleutels en ze zeggen hij staat in vak 3 en succes ermee. Een dikke witte Chevrolet Taboe. Jezus wat een bak. Maar dan, ik moet eerst zoeken hoe ik hem moet starten,  (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie
Pagina: 1 2 3