Avatar Daimy Kogelman

Daimy Kogelman

Home sweet home

Bericht - 28 december 2018 om 19:43 uur

Hallo allemaal,  
Inmiddels ben ik alweer 2 weken thuis. De laatste weken in Tanzania zijn voorbij gevlogen. Ik heb in korte tijd nog veel van het land mogen zien en mijn stage afgesloten. Het is altijd een beetje gek om weg te gaan op je stage adres. Je hebt een band opgebouwd met je collega’s en je moet dan afscheid nemen. Ik kan terug kijken op een leuke stage met ups en  downs. De zorg is anders geregeld dan in Nederland en dat zorgde soms voor de nodige frustratie. Soms wil je helpen maar dan kun je niks doen omdat je de taal niet spreekt. Maar ook leuke momenten (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Bezoek aan een Massai dorp

Bericht - 29 november 2018 om 14:43 uur

Hallo allemaal,

Afgelopen weekend heb ik samen met Myrthe een Massai dorp bezocht. Wat een geweldige ervaring! De Massai is een grote bevolkingsgroep die nog op de traditionele wijze leeft. Bij aankomst kwamen alle kinderen uit het dorpje op ons af. Doordat dit dorpje niet toeristische is, zijn de kinderen niet gewend aan mensen met een blanke huid. De kindjes waren eerst een beetje verlegen maar zochten steeds meer toenadering. Ze hielden onze handen vasten en voelde aan onze armen. Super schattig om te zien dat ze zo verbaasd zijn. De kindjes wouden ook met ons spelen, heel erg lief. Ook de vrouwen van de Massai (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Mambo view point

Bericht - 23 november 2018 om 15:18 uur

Hoi Allemaal,

Tijd voor mijn nieuwe blog. De laatste was al weer een tijdje geleden. De afgelopen weken vooral druk geweest met mijn opdrachten voor school. Ik zit hier tenslotte voor mijn stage en daar horen helaas ook opdrachten bij. De eerste 2 zijn inmiddels ingeleverd en hier heb ik gelukkig een goed resultaat op gehaald.

Dit goede resultaat gevierd met een weekendje mambo vieuw point. Dit een is een lodge boven op een berg. Je kunt je dus voorstellen dat we hier een heel mooi uitzicht hebben gehad. We konden zelfs Kenia en de Kilimanjaro zien. Wat ik ook heel erg mooi vond is dat de Nederlandse (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie

Been there, done that!

Bericht - 26 oktober 2018 om 16:57 uur

Afgelopen week heb ik de Kilimanjaro beklommen. Toen ik vanuit Nederland vertrok had ik al het idee om deze berg te gaan beklimmen. Het was zeker niet makkelijk maar ik heb de top gehaald. De Kilimanjaro is met 5982 meter de hoogste berg van Afrika. We hebben de berg beklommen via de 7-daagse Machame route.

Vorige week vrijdag  zijn we vanuit Arusha vertrokken richting de eerste gate. Ik ging samen met Emma, een van mijn huisgenootjes hier. We werden vlakbij ons huis opgehaald door de hele crew dus we konden gelijk al kennis maken. Het was gek om te zien hoeveel spullen er mee moesten om deze berg (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Weekendje kamperen

Bericht - 17 oktober 2018 om 20:58 uur

Hallo allemaal,

Afgelopen weekend echt een super mooi weekend gehad. We zijn met alle meiden uit het huis wezen kamperen bij Migombani campsite. Ons avontuur begon zaterdagochtend om half 7. We zijn met de dala dala, het lokale openbaar vervoer gegaan. De dala dala is een soort klein busje die helemaal vol gepropt wordt met mensen en spullen. Soms wel meer dan 25 mensen terwijl er zitplekken zijn voor ongeveer 15 mensen. We hebben hier meer dan 3 uur in gezeten maar uiteindelijk was dit het zeker waard.

Het laatste deel van de reis ging met de tuktuk, een soort karretje (...)

Lees verder


5 reactiesPlaats een reactie

Alweer een maand onderweg

Bericht - 10 oktober 2018 om 20:53 uur

Hoi Allemaal,

Gisteren was ik alweer een maand in Tanzania. Als ik er zo op terug kijk is de tijd voorbij gevolgen. In het begin was het niet altijd even leuk, maar nu heb ik mijn plekje gevonden. Op stage weet ik een beetje hoe het reilen en zeilen gaat en mag ik al veel dingen zelfstandig doen. Soms krijg ik een beetje het idee dat ze denken dat ik alles al weet omdat ik blank ben. Ze laten met dingen doen die ik nog nooit eerder heb gedaan. Ik moet dan vaak zelf zeggen dat ik iets niet wil (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Week 3

Bericht - 30 september 2018 om 19:59 uur

Hoi allemaal,

Vandaag ben ik precies 3 weken geleden in Tanzania aangekomen. De tijd is aan de ene kant erg snel gegaan, maar het duurt ook nog steeds 72 dagen voordat ik naar huis ga. Vandaag merkte ik wel dat je ver van huis zit. Oma wordt morgen 80 en helaas heb ik haar feestje vandaag moeten missen. Dat is wel heel erg jammer. Maar de afgelopen 3 weken heb ik hier ook van alles mee gemaakt. 

Vorige week ben ik begonnen met mijn stage in het ziekenhuis. Eerst een oriëntatie week waarin ik naar verschillende afdelingen ben gegaan. De maandag (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

De eerste week

Bericht - 18 september 2018 om 17:53 uur

De eerste week was een week van veel indrukken. Ik heb vooral veel trainingen gehad van Do4Africa. Deze waren best interessant, ik heb oa geleerd over de cultuur hier. Die is, zoals ik al verwachte, erg anders dan de Nederlandse cultuur. Het is hier normaal om iedereen te begroeten en te vragen hoe het met ze gaat. Voor ons is dat een beetje schijnheilig, maar hier is dat heel gebruikelijk. Afgelopen zaterdag zijn we met alle meiden uit het huis wezen kanoën bij lake duluti. Dit was erg leuk! Vanaf het meer kon je de mount Meru en (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie

De eerste dagen

Bericht - 11 september 2018 om 17:15 uur

Hoi Allemaal,

Na een lange reis ben ik zondagavond om 22.30 lokale tijd aangekomen in het huis. Het in het donker rijden gaf een gekke indruk van Tanzania. Donker is hier ook echt donker. Er zijn geen lantarenpalen of iets dergelijke. Onderweg heb ik dan ook niet veel gezien van de omgeving. Eenmaal in het huis werd ik opgewacht door een van de eigenaars en werd mij mijn kamer  en badkamer gewezen. Dat was wel even slikken. Heel anders dan ik thuis gewend ben. Het is allemaal niet zo schoon en ruim als thuis. Maargoed dit wist ik van tevoren... (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie

Daar gaat ie dan!

Bericht - 09 september 2018 om 09:29 uur

Heei allemaal, Momenteel zit ik op Schiphol te wachten tot mijn vlucht gaat. Als het volgens planning gaat vertrekken we om half 11 en zullen we om 8 uur daar landen. Net afscheid moeten nemen van papa mama en Sander en dat viel toch wat zwaarder dan gedacht. Na de nodige tranen en knuffels doorgelopen door de douane. Nu 3 maanden wachten om hen weer te zien.

Hoe vaak ik de afgelopen dagen ook getwijfeld heb, ik moet dit doen! Ik heb er lang naar uit gekeken en al jaren over gedroomd. Tis nu de spanning die een beetje te veel is (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie
Pagina: 1 2