Avatar Daimy Kogelman

Daimy Kogelman

Momenteel is daimykogelman bezig met de reis Stage in Tanzania. Lees hieronder meer!

Blijf op de hoogte van de reis van daimykogelman

Blijf op de hoogte van de reisblog van daimykogelman door automatisch nieuwe updates per e-mail te ontvangen. Vul hieronder jouw e-mailadres in; we verkopen of misbruiken nooit jouw e-mailadres.

Vul jouw e-mailadres in om op de hoogte te blijven

Been there, done that!

Bericht - 26 oktober 2018 om 16:57 uur

Afgelopen week heb ik de Kilimanjaro beklommen. Toen ik vanuit Nederland vertrok had ik al het idee om deze berg te gaan beklimmen. Het was zeker niet makkelijk maar ik heb de top gehaald. De Kilimanjaro is met 5982 meter de hoogste berg van Afrika. We hebben de berg beklommen via de 7-daagse Machame route.

Vorige week vrijdag  zijn we vanuit Arusha vertrokken richting de eerste gate. Ik ging samen met Emma, een van mijn huisgenootjes hier. We werden vlakbij ons huis opgehaald door de hele crew dus we konden gelijk al kennis maken. Het was gek om te zien hoeveel spullen er mee moesten om deze berg (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Weekendje kamperen

Bericht - 17 oktober 2018 om 20:58 uur

Hallo allemaal,

Afgelopen weekend echt een super mooi weekend gehad. We zijn met alle meiden uit het huis wezen kamperen bij Migombani campsite. Ons avontuur begon zaterdagochtend om half 7. We zijn met de dala dala, het lokale openbaar vervoer gegaan. De dala dala is een soort klein busje die helemaal vol gepropt wordt met mensen en spullen. Soms wel meer dan 25 mensen terwijl er zitplekken zijn voor ongeveer 15 mensen. We hebben hier meer dan 3 uur in gezeten maar uiteindelijk was dit het zeker waard.

Het laatste deel van de reis ging met de tuktuk, een soort karretje (...)

Lees verder


5 reactiesPlaats een reactie

Alweer een maand onderweg

Bericht - 10 oktober 2018 om 20:53 uur

Hoi Allemaal,

Gisteren was ik alweer een maand in Tanzania. Als ik er zo op terug kijk is de tijd voorbij gevolgen. In het begin was het niet altijd even leuk, maar nu heb ik mijn plekje gevonden. Op stage weet ik een beetje hoe het reilen en zeilen gaat en mag ik al veel dingen zelfstandig doen. Soms krijg ik een beetje het idee dat ze denken dat ik alles al weet omdat ik blank ben. Ze laten met dingen doen die ik nog nooit eerder heb gedaan. Ik moet dan vaak zelf zeggen dat ik iets niet wil (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Week 3

Bericht - 30 september 2018 om 19:59 uur

Hoi allemaal,

Vandaag ben ik precies 3 weken geleden in Tanzania aangekomen. De tijd is aan de ene kant erg snel gegaan, maar het duurt ook nog steeds 72 dagen voordat ik naar huis ga. Vandaag merkte ik wel dat je ver van huis zit. Oma wordt morgen 80 en helaas heb ik haar feestje vandaag moeten missen. Dat is wel heel erg jammer. Maar de afgelopen 3 weken heb ik hier ook van alles mee gemaakt. 

Vorige week ben ik begonnen met mijn stage in het ziekenhuis. Eerst een ori├źntatie week waarin ik naar verschillende afdelingen ben gegaan. De maandag (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

De eerste week

Bericht - 18 september 2018 om 17:53 uur

De eerste week was een week van veel indrukken. Ik heb vooral veel trainingen gehad van Do4Africa. Deze waren best interessant, ik heb oa geleerd over de cultuur hier. Die is, zoals ik al verwachte, erg anders dan de Nederlandse cultuur. Het is hier normaal om iedereen te begroeten en te vragen hoe het met ze gaat. Voor ons is dat een beetje schijnheilig, maar hier is dat heel gebruikelijk. Afgelopen zaterdag zijn we met alle meiden uit het huis wezen kano├źn bij lake duluti. Dit was erg leuk! Vanaf het meer kon je de mount Meru en (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie

De eerste dagen

Bericht - 11 september 2018 om 17:15 uur

Hoi Allemaal,

Na een lange reis ben ik zondagavond om 22.30 lokale tijd aangekomen in het huis. Het in het donker rijden gaf een gekke indruk van Tanzania. Donker is hier ook echt donker. Er zijn geen lantarenpalen of iets dergelijke. Onderweg heb ik dan ook niet veel gezien van de omgeving. Eenmaal in het huis werd ik opgewacht door een van de eigenaars en werd mij mijn kamer  en badkamer gewezen. Dat was wel even slikken. Heel anders dan ik thuis gewend ben. Het is allemaal niet zo schoon en ruim als thuis. Maargoed dit wist ik van tevoren... (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie

Daar gaat ie dan!

Bericht - 09 september 2018 om 09:29 uur

Heei allemaal, Momenteel zit ik op Schiphol te wachten tot mijn vlucht gaat. Als het volgens planning gaat vertrekken we om half 11 en zullen we om 8 uur daar landen. Net afscheid moeten nemen van papa mama en Sander en dat viel toch wat zwaarder dan gedacht. Na de nodige tranen en knuffels doorgelopen door de douane. Nu 3 maanden wachten om hen weer te zien.

Hoe vaak ik de afgelopen dagen ook getwijfeld heb, ik moet dit doen! Ik heb er lang naar uit gekeken en al jaren over gedroomd. Tis nu de spanning die een beetje te veel is (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie

Afscheid nemen..

Bericht - 03 september 2018 om 16:09 uur

Hallo allemaal,

Naast alle leuk dingen die ik hopelijk ga mee maken zijn er ook een aantal minder leuke dingen..
Afgelopen donderdag (voorlopig) mij laatste werkdag gehad bij Brugstede. In het nieuwe jaar begin ik weer met werken. 
Ook had ik afgelopen vrijdag mijn afscheidsfeestje. Ik vond het toch wel moeilijk om te beseffen dat ik mijn vriendinnen een tijdje niet ga zien. Wel heb ik van hen leuke cadeautjes gekregen die me aan hen doen denken en dus zeker mee gaan in de koffer naar Tanzania. 

Het achterlaten van mijn vriendinnen, vriend en familie valt me toch zwaarder dan gedacht. 3 maanden klinkt (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Hier kun je me ook volgen

Bericht - 28 augustus 2018 om 13:18 uur

Hallo allemaal,


Via de onderstaande link kun je zien waar ik precies ben en zal ik foto's toevoegen.

https://www.polarsteps.com/DaimyKogelman 
Als je me via polarsteps volgt kun je ook mijn andere reizen zien. 


Groetjes Daimy


PS. nog 12 nachtjes slapen totdat ik vertrek 


0 reactiesPlaats een reactie

Voorbereidingen

Bericht - 28 augustus 2018 om 13:05 uur

Hallo allemaal,

Via deze pagina ga ik jullie op de hoogte houden van mijn stage in Tanzania in het Mount Meru Hospital. 9 september vertrek ik voor 3 maanden naar Arusha. De afgelopen maanden ben ik druk bezig geweest met de voorbereidingen van mijn reis. Formulieren invullen, vaccinaties halen en de nodige spullen verzamelen voor mijn reis. 

In Arusha zal ik verblijven in een gastgezin samen met andere studenten. Een aantal van deze meiden doet ook de HBO-V en ik hoop dan ook dat ik met hun mijn ervaringen kan delen. Ik ben erg benieuwd hoe (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie