Avatar hajarlamiahajar cla2a

hajarlamiahajar cla2a

taakverdeling

Bericht - 14 november 2019 om 18:49 uur

Lamia en Hajar M hebben alle plaatjes gezocht en de geschikte uitgekozen.
Lamia en Hajar M hebben de biografie gemaakt.
Hajar B heeft reisverslag 1 gemaakt.
Hajar B heeft reisverslag 2 gemaakt.

Namen voluit :
Hajar Bardoud, Lamia Tanouti en Hajar Makhloufi. 
0 reactiesPlaats een reactie

2e reisverslag: Slag bij Agosta.

Bericht - 14 november 2019 om 18:44 uur

22 april 1676...
De Hollandse oorlog, het duurt eindeloos. Soms heb ik het gevoel dat ik in deze oorlog zal vechten tot mijn dood. Wie weet hoelang dat nog duurt? Ik probeer me er geen zorgen over te maken, maar het verbaasd me toch iedere keer weer hoeveel doden er vallen tijdens een zeeslag. Ooit zal ik daar één van zijn. Het wind waaide door mijn haren, terwijl ik diep in mijn gedachten wegzonk. Wie weet wie het volgende slachtoffer zal zijn? Zal het die jonge zijn die hier net langs liep? Is het misschien iemand die ik niet ken. (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

1e reisverslag: Slag bij Stromboli

Bericht - 26 oktober 2019 om 15:49 uur

8 januari 1676..
De Hollandse oorlog. Het is al tijden bezig en ik ga van slag naar slag met verschillende schepen, dit keer tegen Frankrijk. 19 Nederlandse schepen en 1 Spaanse, onder leiding van luitenant-admiraal-generaal Michiel de Ruyter. 
We vaarden op de middellandse-zee, toen de schepen in de verte gesignaleerd werden. De Franse schepen zijn groter, met meer wapens en middelen. Ze hebben een groter vloot. De Fransen waren in het voordeel. Ze vielen aan toen zij de ideale wind hadden. 
Blijven laden en vuren totdat de tegenstander terugtrekt, dat was het bevel. Dat was wat we deden. Het leek niet te werken, om me heen vielen en doden en gewonden. Ledematen vlogen in het rond en steeds (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

biografie Pieter Gilles Schey

Bericht - 24 oktober 2019 om 14:18 uur

Pieter Gilles Schey leefde van 1644 t/m 1703. Hij was een Nederlandse admiraal uit de 17e eeuw. In 1656 was Schey een jongeman van adel.Hij steeg meer en meer in aanzien. Toen hij nog geen twaalf jaar oud was, trad hij bij zijn vader in dienst. In 1659 werd hij al commandant van een eenheid zeesoldaten tijdens de bevrijding van Funen,dat is een eiland in Denemarken. Hij bleef bij de zeesoldaten als luitenant en vocht in elke slag die de Nederlandse vloot in die jaren leverde. Van gevechten in 1665 tussen de oorlogsvloten van de Republiek der Zeven Verenigde (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie