Avatar Charlotte Idzerda

Charlotte Idzerda

De cultuur

Bericht - 19 juni 2017 om 10:57 uur

Vandaag ben ik alweer een maand op Bali, wat gaat de tijd toch snel! Ik heb het nog steeds erg naar mijn zin. Het gaat ook telkens meer als m'n eigen plekje voelen. Zelfs de dingen die minder leuk zijn neem ik hier voor lief, zoals de stroom die soms uitvalt en dat je daardoor ook geen water en wifi hebt (dat was vandaag weer het geval). Ik raak zelfs gewend aan alle beestjes die binnen lopen, zoals de gekko's die me 's ochtends wakker maken met hun lawaai. En niet te vergeten alle mieren en kakkerlakken in huis. Je (...)

Lees verder


3 reacties • Plaats een reactie

Uluwatu

Bericht - 12 juni 2017 om 17:03 uur

Dit weekend gingen we naar Uluwatu, een plaatsje in het zuiden van Bali.
Om daar te komen moesten we ongeveer twee uur rijden met de scooter. Ik reed, want het meisje dat bij mijn achterop zat (Tally) had nog niet zo vaak op de scooter gereden en we gingen nu voornamelijk over de snelweg. Maar ik vind het prima om te rijden, het is juist wel leuk. Een beetje crossen door al het verkeer heen. In het begin was het wel wennen om met je scootertje op de snelweg te rijden, maar het went gelukkig snel. Op de snelweg rij je toch (...)

Lees verder


3 reacties • Plaats een reactie

Nusa Penida

Bericht - 04 juni 2017 om 12:05 uur

Omdat de school alleen van maandag tot en met donderdag open is hebben we een lang weekend vrij. Aangezien de meeste van ons het eilandje dat onder Bali ligt; 'Nusa Penida' op hun to do list hebben staan, hebben we besloten om daarheen te gaan voor dit weekend. Twee nachtjes, van vrijdag tot en met zondag.
Dat betekende wel voor mij dat ik iets moest doen wat ik liever niet wilde doen: met een speedboot de zee over. De mensen die mij goed kennen weten dat ik totaal niet van boottochtjes hou, op het meer is prima, maar over de open (...)

Lees verder


6 reacties • Plaats een reactie

De bruiloft

Bericht - 31 mei 2017 om 04:51 uur

Vrijdag mochten we aanwezig zijn bij de bruiloft van de broer van een werkneemster van Slukat. Dit was ook de kans om een echte Hindoeïstische ceremonie bij te wonen. Het was heel bijzonder. Nu ik hier voor bijna 2 weken ben heb ik wel gemerkt dat er overal ceremonies worden gehouden op het eiland, bijna elke dag wel één. Soms staan we met de auto of scooter vast in het verkeer op straat en de reden is dan vaak dat er een ceremonie optocht is.
Voor de bruiloft is het gepast om als gast een traditionele sarong (wikkelrok) te dragen en een t-shirt. Want (...)

Lees verder


2 reacties • Plaats een reactie

Drukke eerste week

Bericht - 25 mei 2017 om 17:36 uur

Ik ben nog maar 1 week op Bali en ik heb al zo veel gezien!
Dinsdag heb ik hier voor het eerst zelf lesgegeven aan een klas. Je heb hier 3 levels van Engels klassen. Basic, Intermediate en Advanced. Ik heb 2x een Basic klas en 2x Intermediate. De lesuren zijn over de dag verdeeld, je hebt ochtend klas of middag en avond klas. Ik heb middag en avond klas, dat houdt in dat ik vanaf ongeveer half 3 tot 7u lesgeef.
De lessen zijn van maandag t/m donderdag. Je hebt dus een lang weekend en omdat ik vanaf half 3 lesgeef ben (...)

Lees verder


2 reacties • Plaats een reactie

De eerste dag

Bericht - 21 mei 2017 om 16:44 uur

Eenmaal aangekomen op de school was het wel even wennen. Veel nieuwe indrukken en soms toch anders dan je verwacht had. Ik heb ook airco in mijn kamer dus dat is fijn! Uiteindelijk (ondanks het tijdsverschil) wel goed kunnen slapen. De eerste twee nachten slaap ik nog alleen, morgen komt er een Amerikaans meisje bij me op de kamer slapen, dus ik ben benieuwd.

De volgende dag (vandaag dus) zag ik de omgeving en school bij daglicht. Het is hier namelijk al 6u 's avonds donker.
De omgeving is heel mooi, vanuit het huis kijk ik uit op de rijstterrassen en ik kan ook een (...)

Lees verder


5 reacties • Plaats een reactie

De vlucht

Bericht - 21 mei 2017 om 06:54 uur

En toen was het zover! Het uitzwaaimoment op Schiphol. Nog wel onwerkelijk dat je 3 maanden niet meer in Nederland bent.
De vlucht ging over het algemeen gelukkig prima! Wel wat vertraging, maar ik had gelukkig genoeg overstap tijd op Qatar. Helaas toch wel een tijdje turbulentie gehad, niet fijn zo op en neer gaan. Maarja dan heb ik dat ook weer een keer meegemaakt.

Ik zat lekker bij het raam, dus dat is altijd leuk om die miniatuur huisjes van boven te bekijken. Eén nadeel aan bij het raam zitten is dat als je moet plassen je langs iemand heen (...)

Lees verder


1 reacties • Plaats een reactie

Bijna zover!

Bericht - 16 mei 2017 om 13:14 uur

Het is nu aftellen! Nog maar 3 nachtjes in mijn eigen bed en dan ben ik voor 3 maanden in Indonesië!
Ik heb er heel veel zin in en ben vooral heel benieuwd hoe het daar zal zijn! Wel moet ik eerst nog even iets overwinnen, want helemaal alleen naar de andere kant van de wereld vliegen vind ik nog wel een dingetje. Maar goed, anders kom je nergens!

Waarom Indonesië? Mijn vader is geboren op Java en heeft tot zijn tiende in Indonesië gewoond. Via deze weg wil ik graag mijn Indonesische roots ontdekken. En het lijkt mij gewoon heel gaaf om een tijdje (...)

Lees verder


5 reacties • Plaats een reactie