Avatar Charlotte Idzerda

Charlotte Idzerda

Terugkijkend op een mooi avontuur

Bericht - 10 augustus 2017 om 20:24 uur

Wat gaat de tijd toch snel! Alweer bijna een week terug in Nederland, na een onvergetelijke ervaring in Indonesië!
Ik kan wel merken dat ik echt 3 maanden in een ander land heb geleefd, want ik moet bepaalde patronen die ik daar gewend was, hier weer afleren. Zoals het links rijden, ik was daar zo aan gewend geraakt dat ik mijzelf nu weer goed in moet prenten om rechts te rijden. Ook ben ik een scooter gewend, toen ik weer op de fiets stapte moest ik ook al echt wennen! Sturen doe je niet meer door naar een kant te hangen (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie

De laatste week

Bericht - 03 augustus 2017 om 13:06 uur

De laatste week stonden Bandung en Jakarta op het programma, met name Bandung want in Jakarta zijn we maar 1 nacht.
Bandung vond ik wel heel speciaal om te bezoeken, want daar liggen echt mijn roots. Daar is mijn vader geboren en getogen (tot z'n 10e) en ik heb daar nog een tante wonen. Op de planning voor Bandung stond dan ook het bezoeken van de 2 huizen waar mijn vader heeft gewoond en als het lukt Inge, mijn tante ontmoeten!
Bandung is niet vergelijkbaar met Yogyakarta, Yogyakarta is een stad waarbij je lopend het centrum door kunt. In Bandung ligt (...)

Lees verder


3 reactiesPlaats een reactie

Yogyakarta

Bericht - 30 juli 2017 om 14:59 uur

Backpacken zelf is leuk om te doen en ook handig, want je kan overal je spullen mee naartoe nemen. Voor ons was dit ook de eerste keer dat we gingen backpacken. Maar soms is het wel vermoeiend. Je gaat namelijk van de ene plek naar de andere plek. Elke keer weer je tas inpakken en dan in het hotel weer uitpakken om vervolgens 1 of 2 dagen later je tas weer in te pakken. Ook moet je constant plannen, het vervoer, de hotels. Daar ben je wel telkens mee bezig want je moet wel regelen hoe je op de plek van (...)

Lees verder


4 reactiesPlaats een reactie

Lombok en Gili Meno

Bericht - 24 juli 2017 om 11:00 uur

Lombok

Het eiland Lombok ligt naast Bali en is ongeveer even groot, maar toch is de cultuur daar weer heel anders dan op Bali. Bali is voornamelijk Hindoeïstisch en Lombok juist Islamitisch. Dat is al snel te merken, overal waar we langskomen zien we veel moskeeën en vrouwen met hoofddoeken of in boerka's. 's Ochtendsvroeg worden we wakker door de moskeeën die door elkaar heen 'schreeuwen' (weet niet hoe ik het anders moet benoemen).
We zijn met het vliegtuig naar Lombok gegaan, onze eerste stop op Lombok was Kuta. Een totaal andere Kuta dan op Bali, hier was het niet zo (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie

Twee maanden voorbij

Bericht - 16 juli 2017 om 16:04 uur

Het avontuur op Bali is helaas alweer voorbij. Donderdag heb ik mijn laatste les gegeven op Slukat en afscheid genomen van de leerlingen en vrijwilligers. Wat zijn die twee maanden snel gegaan! 
Ik had dit echt niet willen missen, het was een super mooie ervaring! Ik heb mooie dingen mogen zien en doen, bijna alle mooie plekjes van Bali gezien en de cultuur mogen ontdekken. Ik ben heel dankbaar dat ik dat allemaal heb mogen meemaken! Ik heb veel geleerd en dit avontuur dat ik alleen ben aangegaan heeft me dan ook echt verrijkt. Ik zou het iedereen aanraden!

Afscheid nemen is dan ook nooit (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Nusa Lembongan

Bericht - 06 juli 2017 om 15:03 uur

Dit weekend gingen we naar Nusa Lembongan, wat betekende dat ik dus weer met de boot moest. Iets wat ik nog steeds niet heel leuk vind, maarja anders kom je nergens.
Nusa Lembongan is een kleiner eiland voor Nusa Penida waar ik een paar weekenden terug ben geweest. Op Nusa Lembongan heb je een mangrove, de eerste dag zijn we met een bootje daar doorheen gevaren. Dat was heel mooi om te zien, echt een hele andere wereld waar je je in bevindt. Dat vind ik juist zo mooi en leuk aan Bali, er zijn zo veel verschillende soorten landschappen en (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie

De Batur beklimmen

Bericht - 29 juni 2017 om 13:27 uur

00:00 uur ging de wekker, maar drie uurtjes slaap gehad. Toch wel wat gespannen me klaargemaakt voor deze uitdaging. Die nacht zou ik namelijk voor het eerst een vulkaan beklimmen, de Batur. Het is een klim van tweeënhalf uur. Anderen van de groep hadden het al gedaan en gaven aan dat het toch wel zwaar was, vooral het laatste stuk is een pittige stijle klim. En de mensen die mij kennen weten dat ik het laatste jaar niet meer op een sport zit, dus ik had wel zoiets van: gaat dit mij wel lukken? Ook op internet zag ik (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

De cultuur

Bericht - 19 juni 2017 om 10:57 uur

Vandaag ben ik alweer een maand op Bali, wat gaat de tijd toch snel! Ik heb het nog steeds erg naar mijn zin. Het gaat ook telkens meer als m'n eigen plekje voelen. Zelfs de dingen die minder leuk zijn neem ik hier voor lief, zoals de stroom die soms uitvalt en dat je daardoor ook geen water en wifi hebt (dat was vandaag weer het geval). Ik raak zelfs gewend aan alle beestjes die binnen lopen, zoals de gekko's die me 's ochtends wakker maken met hun lawaai. En niet te vergeten alle mieren en kakkerlakken in huis. Je (...)

Lees verder


3 reactiesPlaats een reactie

Uluwatu

Bericht - 12 juni 2017 om 17:03 uur

Dit weekend gingen we naar Uluwatu, een plaatsje in het zuiden van Bali.
Om daar te komen moesten we ongeveer twee uur rijden met de scooter. Ik reed, want het meisje dat bij mijn achterop zat (Tally) had nog niet zo vaak op de scooter gereden en we gingen nu voornamelijk over de snelweg. Maar ik vind het prima om te rijden, het is juist wel leuk. Een beetje crossen door al het verkeer heen. In het begin was het wel wennen om met je scootertje op de snelweg te rijden, maar het went gelukkig snel. Op de snelweg rij je toch (...)

Lees verder


3 reactiesPlaats een reactie

Nusa Penida

Bericht - 04 juni 2017 om 12:05 uur

Omdat de school alleen van maandag tot en met donderdag open is hebben we een lang weekend vrij. Aangezien de meeste van ons het eilandje dat onder Bali ligt; 'Nusa Penida' op hun to do list hebben staan, hebben we besloten om daarheen te gaan voor dit weekend. Twee nachtjes, van vrijdag tot en met zondag.
Dat betekende wel voor mij dat ik iets moest doen wat ik liever niet wilde doen: met een speedboot de zee over. De mensen die mij goed kennen weten dat ik totaal niet van boottochtjes hou, op het meer is prima, maar over de open (...)

Lees verder


6 reactiesPlaats een reactie
Pagina: 1 2