Avatar Aria Den Hartog

Aria Den Hartog

Momenteel is aria bezig met de reis Ontmoeten en ont-moeten. Lees hieronder meer!

Blijf op de hoogte van de reis van aria

Blijf op de hoogte van de reisblog van aria door automatisch nieuwe updates per e-mail te ontvangen. Vul hieronder jouw e-mailadres in; we verkopen of misbruiken nooit jouw e-mailadres.

Vul jouw e-mailadres in om op de hoogte te blijven

Uluru, de Ghan en kangoeroe's

Bericht - 20 januari 2019 om 01:52 uur

Het is 06.00 als de 4w truck klaarstaat. Vandaag begint het kampeeravontuur naar het hart van Australiƫ. Ik deel deze ervaring met 15 reizigers. Een jong stel uit Delft, 4 Italianen, 4 Zwitsers, 2 Duitsers en 2 Engelsen die in Canada wonen. Al snel blijkt dat de helft geen of nauwelijks Engels spreekt. Dat is een leuke uitdaging. Onze gids en chauffeur Shannon doet zijn uiterste best, hij had net zo goed Chinees kunnen spreken. De Italiaanse Romeo kijkt me met zijn staalblauwe ogen vragend aan. Ik gooi er wat Spaanse woorden in en de wanhoop verdwijnt langzaam uit (...)

Lees verder


10 reactiesPlaats een reactie

Alice Springs

Bericht - 12 januari 2019 om 03:31 uur

Na relaxte dagen in Adelaide ga ik weer op pad. Een Boeing 737-800 brengt me naar Alice Springs. Ik heb een hele rij stoelen voor mijzelf. Het is helder en het uitzicht is fascinerend. Onder mij trekt het landschap voorbij. Wat een droogte. Meren en rivieren zonder water. Eindeloze zandwegen. Naar mate we Alice Springs naderen wordt de aarde roder. 
Als ik het vliegtuig uitkom valt de hitte als een deken over me heen. Ruim 40 graden. 
Reizen is ontdekken en ontmoeten dus aangekomen in het hotel besluit ik de dappere schoenen aan te trekken en de hitte te trotseren. Gewapend (...)

Lees verder


8 reactiesPlaats een reactie

Twee- en viervoeters

Bericht - 07 januari 2019 om 10:53 uur

Mijn kamer in Perth heeft een balkon en ligt op de tweede verdieping. Ik kijk uit op een park. Een ander voordeel is dat ik op de auto's kan kijken die langsrijden. De voertuigen hebben flinke maten en vaak een open bak en.... ziedaar, in die bak huizen de honden. Het was toch wel een puntje, die viervoeters. Op een dekentje, snorharen in de wind, worden ze rondgereden alsof het de normaalste zaak van de wereld is. Vraag nu opgelost.

Een leuk plaatsje is Mandurah. Het ligt op een uur met de trein van Perth. De huizen liggen aan kanaaltjes (...)

Lees verder


4 reactiesPlaats een reactie

Status update van 05 januari 2019

Status update - 05 januari 2019 om 11:28 uur

https://photos.app.goo.gl/jXbPP1RoD9kpxJ1L6 Misschien zijn de foto's zo te zien?

Status update van 05 januari 2019

Status update - 05 januari 2019 om 11:16 uur

Lieve mensen, ik kan de foto's niet zien....????

Status update van 05 januari 2019

Status update - 05 januari 2019 om 11:11 uur

Wanneer een beeld meer zegt dan 1000 woorden, probeer ik of het gaat lukken. Veel liefs vanuit een zonnig Perth.

Perth

Bericht - 04 januari 2019 om 11:12 uur

Drie dagen verder en het leven begint weer vorm te krijgen. De jetlag neemt langzaam de benen. De wolken van de eerste dagen hebben vandaag plaatsgemaakt voor een strakke blauwe lucht. Tijd voor een update. 
De "Aussies" hebben het hier goed geregeld. De bussen in de stad zijn gratis. Zo lopen er 4 Cat lijnen. Een blauwe, rode, gele en groene. Ze beslaan het grootste deel van de stad. Wat een pret, zo kan ik met mijn duffe hoofd heerlijk de stad en haar bewoners verkennen want die maken er ook gebruik van. De mensen hier zijn wel in voor (...)

Lees verder


6 reactiesPlaats een reactie

Ontmoetingen

Bericht - 02 januari 2019 om 11:48 uur

De titel van deze reis lijkt goed gekozen. Wanneer ik mijn plaats zoek in het vliegtuig blijkt mijn buurvrouw een gezellige Amsterdamse te zijn die via Hongkong naar Cebu op de Filipijnen vliegt. El is bijna met pensioen en gaat voor 6 weken haar vriend en zijn familie opzoeken. Hij wilde terug naar zijn roots, maar ja, Nederland is voor El moeilijk te missen. Dan maar af en toe de lange reis voor lief nemen. Nog voor we goed en wel twee uur onderweg zijn slaapt ze al. De machine zit bomvol. De stoelen zijn wat kort maar beenruimte (...)

Lees verder


10 reactiesPlaats een reactie

Ontmoeten en ont-moeten

Bericht - 23 december 2018 om 12:11 uur

Nog een goede week en dan is het zo ver. Het huis verandert in een pak-huis. Overal liggen stapeltjes en briefjes.  Aan het wasrek hangen genoeg blousjes om een aantal passanten van een verschoning te kunnen voorzien. En dan te bedenken dat over de hele wereld van alles te koop is......
Maakt niet uit, het hoort erbij. Buiten is het druilerig, binnen schijnt de zon. Ik pak nog even door.
12 reactiesPlaats een reactie

Status update van 16 december 2018

Status update - 16 december 2018 om 12:16 uur

Voorbereiding van mijn reis naar "down underground".