Avatar Richard Van Bergen

Richard Van Bergen

taakverdeling

Bericht - 14 november 2019 om 23:26 uur

Abdelilah akarroum: biografie gemaakt en 1 reisblog gemaakt.
Achraf: 1 reisblog gemaakt en met biografie geholpen.
Zaka T:  geholpen met de reisblog en gehlopen met maken van de biografie.

0 reactiesPlaats een reactie

reisblog 2 (BRON ONDERAAN DE TEKST!)

Bericht - 14 november 2019 om 23:04 uur

Later kwam de koning van het eiland zich voorstellen aan de Nederlanders. Deze werd hartelijk ontvangen en kreeg een aantal geschenken. Na nog een paar dagen handel drijven, vond ik dat er genoeg voedsel aan boord was en varen we verder naar een ander eiland: Rotterdam. Hier werd nog water ingeslagen en zo kon de terugreis naar Batavia beginnen. De terugreis was alleen niet zonder gevaren. Nadat de Zeehaen en de Heemskerk op 1 februari 1643 het eiland Rotterdam verlieten, kwamen ik en mijn bemanningen in een hevige storm terecht. Door de stuurmanskunst van mij ontsnapten we toch nipt(net) aan deze storm.  Gedurende de hele reis had ik maar (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Reisblog 1 ( BRON ONDERAAN DE TEKST!)

Bericht - 14 november 2019 om 22:48 uur

Mijn reizen:  

In 1642 kreeg ik een opdracht van gouverneur-generaal Antonio van Diemen om het Onbekende Zuidland te verkennen(onderzoeken). Door de VOC was deze reis naar het Zuidland al eens ondernomen, maar het had niets opgeleverd. Integendeel, de vijandige bewoners van deze gebieden maakten veel slachtoffers onder de bemanningsleden van de VOC. Verder was er ook nog een kostbaar schip vernietigd. Toch wilde de VOC opnieuw een ontdekkingsreis naar het Zuidland ondernemen, omdat we dachten dat er kostbare grondstoffen te vinden waren… Nu was het de beurt aan mij! De reis werd voorbereid in 1641 door Franchoijs Jacobsz Visscher. Franchoijs Jacobsz bepaalde dus de route van de schepen onder leiding van mij.  

 Op 14 augustus 1642 ging (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Mijn Biografie (Wie ben ik? ) Abel Tasman

Bericht - 14 november 2019 om 21:09 uur

Ik was een ervaren zeeman in dienst van de VOC die vanaf 1639 meermalen op reis(expeditie) werd gestuurd in Oost-Indië. Ik kwam ter wereld(gebore) in Lutjegast, een dorp in de provincie Groningen. Ik ging net als veel andere jongemannen uit Noord-Nederland naar zee. In 1633 trad ik in dienst van de VOC en in 1636 emigreerde ik met mijn vrouw en dochter naar Batavia. In 1642 stelde Anthony van Diemen mij aan (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie