Avatar anissa yabbata

anissa yabbata

2e reisverslag Cornelis de Houtman

Bericht - 07 november 2019 om 13:10 uur

De Houtman vermoord

Onze eerste zeereis was meteen de laatste van de Compagnie van Verre. Onze bedrijf fuseerde met een andere compagnie. In 1598 gingen ik en mijn broer Frederick de Houtman met twee schepen van de Veersche Compagnie naar Oost-Indie. Ik Cornelis de Houtman heb deze keer de leiding. In Atjeh (provincie van Indonesië ) werden we op 21 juni 1599 met veel egards ontvangen door de sultan. Op een van hun bezoeken werden we zelfs begeleid door een stoet olifanten.Ik had afgesproken dat ik in ruil met een voorraad peper naar het Maleisische rijk Johor ga varen met (...)

Lees verder


3 reactiesPlaats een reactie

Indeling opdracht.

Bericht - 07 november 2019 om 12:52 uur

indeling:

Wij vonden het lastig om het alleen te maken en hebben daarom alles samen gedaan. Zo heb je ook meer plezier in de opdracht.

Wij hebben vorige week samen bellend informatie opgezocht en zijn de volgende dag samen naar de bibliotheek gegaan om het uit te typen. 

Mvg, Anissa en Youssra el M.0 reactiesPlaats een reactie

1e reisverslag Cornelis de Houtman.

Bericht - 16 oktober 2019 om 16:00 uur

Ik, Cornelis de Houtman heb samen met Willem Barends de opdracht van Nederland gekregen om uit te vogelen hoe we in Oost-Indië kunnen komen. We weten namelijk nog niet hoe je in Indonesië moet komen. Alleen onze aartsvijanden: de Spanjaarden en Portugezen weten hoe ze daar moeten komen. Ze handelen namelijk al ongeveer 100 jaar lang specerijen met Oost-Indië. 
 Hier zie je een afbeelding van de reisroute van mij via het zuiden naar Oost-Indië:
De bronafbeelding bekijken


We weten al dat er in Indonesië specerijen zijn, omdat ze al wel over land kunnen handelen. Omdat we in oorlog zijn (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

biografie: Cornelis de Houtman

Bericht - 16 oktober 2019 om 15:44 uur

                                                              Cornelis de Houtman:                                                            De bronafbeelding bekijken 

Cornelis de Houtman:
Cornelis de Houtman was een ruw maar ook slim mens meer over hem lees je hieronder: 
Cornelis de Houtman is geboren op 2 April 1565 in het Nederlandse Gouda. Hij is overleden op 1 september 1599. Hij is dus 34 jaar oud geworden. Hij was koopman en ontdekkingsreiziger. Cornelis de Houtman had 1 broer genaamd: Fredrick van Houten en 2 zussen die heetten Stijntje en Wijntje. Zijn vader heette Agnes Fredriks Dr. Pieter Jacobszoon de Houtman. Van zijn vader leerde hij basis dingen over zeevaartkunde. Voor zijn vader overleed woonde (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie