Avatar nick chen

nick chen

Schitterende ster Jonas Vingegaard

Geplaatst op 06 april 2023 om 10:25 uur

Jonas Vingegaard is een Deense professionele wielrenner die opgroeide in Hilleslev, een klein vissersdorpje met slechts 370 inwoners, gelegen op een uitgestrekt, vlak stuk land aan de Noordzeekust. Als kind was Vingegaard dol op voetbal en zijn favoriet was het voetbalteam van Liverpool. Maar nadat hij bij zijn huis de Ronde van Denemarken voorbij had zien trekken, werd hij enorm aangetrokken door het wielrennen. Hij droomde ervan om net als die wielrenners in een Goedkope wielerkleding over de baan te rijden, dus begon hij zijn eigen wielerronde.
Vanwege zijn slanke gestalte en het vlakke en winderige terrein van Denemarken, kwamen Vingegaards wonderbaarlijke klimvaardigheden niet naar voren. Op 19-jarige leeftijd vervoegde hij het Colo-Quick-team en begon zijn wielercarrière. In 2019 vervoegde Vingegaard het team van Jumbo-Visma. Wat hem echt beroemd heeft gemaakt, is de Tour de France van 2022. Hij droeg het Team Jumbo–Visma fietskleding en galoppeerde door de twee zwaarste bergetappes. Uiteindelijk won hij de Tour de France-titel van 2022. Deze wedstrijd maakte hem tot een belangrijke wielrenner in de ploeg van Jumbo-Visma.
In 2023 gaat de zesdaagse Ronde van Baskenland van start. De Ronde van Baskenland trekt dit jaar veel wielrenners om deel te nemen. De Ronde van het Baskenland van dit jaar heeft een parcours ontworpen zonder aankomst op een heuvel om renners aan te moedigen meer van een afstand aan te vallen. De Ronde van het Baskenland verliep in een spannende sfeer en Vingegaard won het kampioenschap in de derde etappe. Hij zal het algemene offensieve kampioenschap van het team leiden, laten we uitkijken naar de stralende ster Jonas Vingegaard.