Avatar nick chen

nick chen

Zes super geslaagde racedagen in Zuid-Spanje

Geplaatst op 24 mei 2021 om 12:40 uur

In de vijfdaagse Andalusische Tour-Ruta de Sol en Murcia Tour voltooide ons Spaanse team de race zes opeenvolgende dagen. Als machtige groep doen ze dat in de klas: elke dag aanvallen lanceren, elke dag Sport Vlaanderen-Baloise fietskleding dragen en elke dag een goed klassement met Rune Herregodts. De laatste was goed omsingeld en eindigde Andalusië op de 13e plaats in de finale. Deze schema's staan ??meestal oorspronkelijk gepland voor februari, maar zijn om bekende redenen tot nu toe uitgesteld. Negen World Tour-teams verschenen aan de start van de Andalusia Tour. De Spanjaard Gonzalo Serrano won de eerste etappe van het kampioenschap, hij worstelde om de race te voltooien in een verticale slag van bijna 3.000 meter. Rune presteerde goed in 16 posities in 7 seconden. Thomas Sprengers is elke dag in de wedstrijd en haalt de enige tussensprint. Het leverde hem de "buitengewone" Goedkope fietskleding op. Ethan Hayter won de prachtige terminal "Fortaleza de la Mota de Alcalá". Donderdag is de koninginnenrit. De bijna 4.200 meter hoogtemeters zijn onderverdeeld in vijf routes, waarvan er één een klimweg is en de andere een bergopwaartse weg. De vierde etappe op vrijdag is de eerste etappe van de sprintcompetitie. Er zijn nu twee vertegenwoordigers, Aaron Van Puck en Rob Goss. Voor de Spanjaard Isaac Canton was het tempo in de finale niet snel genoeg, maar ons duo reageerde op zijn pensionering, dus speelden we met de Spanjaard Aaron en Robe. Won het kampioenschap van het trio. Ze moesten hard werken om de drie punten terug te krijgen, die op minder dan vijf kilometer van de finish kwamen, en André Greipel won het sprintkampioenschap. Miguel Angel Lopez (Movistar) uit Colombia werd kampioen. Zondag was er ook een eendaagse Murcia Tour. Na vijf dagen racen in de hitte van Andalusië, rijden de renners nu een dag in regen en kou. Slechts 46 coureurs reden de race uit. Tijdens de stevige klim, halverwege de wedstrijd, wonnen we het eerste lange team van minder dan 40 man in het 1'43 "duo. Antonio Soto. Op afstand van het team gevormd door Thomas viel de terminal uiteen tijdens de laatste klim van 23 kilometers.