Avatar Ajato Witmans

Ajato Witmans

Dag 3: Recordtijd

Bericht - 28 juli 2019 om 17:26 uur

Het verhaal begint vandaag met een negatieve toon. We zijn opgelicht op de camping van Silke en Bibo. Silke was er niet en werd vervangen door een slechte look-a-like. Deze vrouw heeft ons 1 euro te veel laten betalen voor de campingplaats. Hier kwamen we pas later achter. Nu is 1 euro niet veel geld. Je kan er bijvoorbeeld maar een kleine bamischijf voor kopen in snackbar 'De Natte Frikandel' in Spijkernisse. Het gaat om het principe. 1 euro achterover drukken terwijl je dondersgoed weet dat we teveel betalen. Schande! Dan de fietsrit. Vandaag was het de beurt aan het (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie

Dag 2: Prestatiedruk

Bericht - 27 juli 2019 om 19:14 uur

Dag 2, we konden uitslapen, de wekker ging om 06:26, we werden wakker vol energie, en want in tegenstelling tot de eerste nacht in Groningen waar we door de hitte amper hadden geslapen, waren we vannacht allemaal kort wakker geworden omdat we het koud hadden. Na een kort maar krachtig ontbijt was het tijd voor het fietsdebuut van Tobias. Jasper vergezelde hem vandaag en Achiel bleef achter waar ooit ons tentenkamp stond. Met het teleurstellende resultaat van de Tour de France van gisteren waar na hevige hagel buien de etappe vroegtijdig werd beƫindigd, voelde wij vandaag extra druk om (...)

Lees verder


6 reactiesPlaats een reactie

Dag 1: Baden in zweet

Bericht - 26 juli 2019 om 21:07 uur

De reis begint! Vanaf vandaag fietsen we vanuit Groningen naar Farum. Ongetraind en op stadfietsen. We verlaten Huize Schommel op het moment dat zonnenstralen Groningen met een zachte hand aanraken, want de temperatuur zal naar een ongekende hoogte stijgen. Vandaag fietsen we 70 kilometer naar camping Ems Marina in Duitsland. Jasper en Achiel voelen zich goed genoeg om dit stuk op de fiets af te leggen. Dit komt doordat zij energie hebben gekregen van een onbijt dat bestond uit gepocheerde eieren en versgebakken volkoren brood. Tobias daarentegen at oude, droge crackers. Die vielen niet helemaal goed. Vandaar dat Tobias (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

De intro

Bericht - 25 juli 2019 om 19:21 uur

16 Augustus 2015, drie jongens hadden een droom. Deze droom was om de geboorteplaats van een van de musketiers op te zoeken, te fiets wel te verstaan. Farum ligt op een slordige 700 km van Groningen, de stad waar wij ons nu bevinden. Morgen wordt deze droom werkelijkheid. Met temperaturen die in de sahara niet abnormaal zijn vetrekken morgen de eerste twee renners voor de eerste etappe. Ongetraind hopen wij op onze stadsfietsen morgen in Leer aan te komen. Hitteplan A zal van kracht gaan. Dit houdt in dat een tussenstop bij de plus is ingelast. Veel water en (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie
Pagina: 1 2