Avatar Thijs Berkers

Thijs Berkers

Langkawi

Bericht - 27 februari 2020 om 06:16 uur

Heey

Het laatste deel van mijn reis zit er nu dan ook echt bijna op, het is nu rond 13.00 uur hier en om 17.00 uur ga ik naar het vliegveld om dan vanaf hier via kuala Lumpur terug te vliegen naar Amsterdam waar ik dan morgenochtend om 6.00 uur aankom. De laatste dagen hier waren nog erg leuk en bestonden uit: zwemmen, beetje over het strand lopen, boekje lezen ect. Wel nog een fietstocht gemaakt over het eiland hier, nouja fietsen onze gay gids trapte wel niet zo langzaam zodat we bijna omvielen, fietsen is toch niet echt iets (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Georgetown

Bericht - 24 februari 2020 om 10:23 uur

Heey

Georgetown, de leukste stad die ik tot nu toe gezien heb in Maleisie, het blijft in Azie altijd die vreemde mix van oud (lelijk, afgebladerde muren, vies ) en nieuw hypermoderne winkelcentra of zomaar chique westerse winkels tussendoor. In georgetown is het zeker niet anders, geen stoep wel heel veel auto's en brommers, veeeeel brommers. Chaotisch en ontspannen tegelijk eigenlijk, maar de mensen hier zijn bijzonder aardig en er is van alles te doen en het meeste kun je lopen (niet over de stoep want die is er niet haha) of anders pak je een grab kost geen bal. (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

cameron highlands

Bericht - 21 februari 2020 om 14:38 uur

Heeeey

Door wat wifi trubbels heeft het even geduurd maar daar ben ik weer, vanaf het laatste bericht ben ik vanuit jungle naar het hooggebergte gegaan: de Cameron Highlands een klein stukje hooggebergte midden in Maleisie wat erg Engels aandoet vanwege het verleden. Het was een fantastische rit door de bergen, en het hotel was luxe en top. Wat hier te doen is (best wel toeristisch) theeplantage, strawberryfarm (super saai), mosbos en een marktje, weer is echt mega fijn: droog en lekker koel (rond 22 graden) heerlijk moest zelfs mijn vest en lange broek aan. In middag dacht ik,  ik (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Taman negra jungle

Bericht - 18 februari 2020 om 11:56 uur

Hi 

Gisteren weer in mijn auto gesprongen en een trip van een uurtje of 6 afgelegd naar de jungle. Laatste dag Melaka was ook leuk in ochtend  mountainbiken gedaan rubber en palmolie plantage gezien, en s avonds spontaan geregelde cooking class gehad met een man of 10 traditionele gerechten gemaakt daarna samen gegeten. Moet nog ff wat meer Engels praten in Nederland want zo de hele avond in het Engels is toch pittig. Nu hier, gisterenavond super trouristische (lees saai) night jungle walk gedaan heb alleen maar mensen gezien. Park zit wel vol apen hier zitten ze gewoon op je (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie

Malaka

Bericht - 15 februari 2020 om 12:31 uur

hey,

Vanochtend KL verlaten en naar Malaka gegaan, voor de topo/geschiedenis mensen onder ons: een stad ongeveer 2 uur ten zuiden van KL, mega boeiend verleden waarin de Potugezen en zeker ook de Nederlanders met de VOC een belangrijke rol hebben gespeeld. Is hier overal goed terug te zien (zie foto's), na gisteren al de hele geschiedenis te hebben doorlopen in het National Museum in KL nu in Malaka ook al aardig wat gezien vanmiddag(een moskee, tempel en een kerk op 300 van elkaar sommige landen in de wereld kunnen er een voorbeeld aan nemen). Zal verder niet uitweiden over (...)

Lees verder


3 reactiesPlaats een reactie

KL

Bericht - 13 februari 2020 om 09:05 uur

Hi

Yes yes mijn eerste blog van deze reis, gisteren lange maar goede vliegreis gehad beetje vertraging maar nie veel. Kl is enorm groot super druk nee echt Azie druk dus en was ff vergeten hoe warm het ook weer was lekker warm en klef. Gisteren nog wat gegeten in een iets te fancy barretje maarja stond wel voetbal op, sim kaart gefixt voor oude telefoon zodat ik hier ook kan navigeren(was hotel al even kwijt haha) of taxi kan boeken via grab (soort uber) lijkt allemaal te werken ook nog!

Vandaag super leuke foodtour gehad in chinatown, andere leuke markten (...)

Lees verder


3 reactiesPlaats een reactie