Avatar Thijs Berkers

Thijs Berkers

Momenteel is thijs bezig met de reis Maleisie. Lees hieronder meer!

Blijf op de hoogte van de reis van thijs

Blijf op de hoogte van de reisblog van thijs door automatisch nieuwe updates per e-mail te ontvangen. Vul hieronder jouw e-mailadres in; we verkopen of misbruiken nooit jouw e-mailadres.

Vul jouw e-mailadres in om op de hoogte te blijven

cameron highlands

Bericht - 21 februari 2020 om 14:38 uur

Heeeey

Door wat wifi trubbels heeft het even geduurd maar daar ben ik weer, vanaf het laatste bericht ben ik vanuit jungle naar het hooggebergte gegaan: de Cameron Highlands een klein stukje hooggebergte midden in Maleisie wat erg Engels aandoet vanwege het verleden. Het was een fantastische rit door de bergen, en het hotel was luxe en top. Wat hier te doen is (best wel toeristisch) theeplantage, strawberryfarm (super saai), mosbos en een marktje, weer is echt mega fijn: droog en lekker koel (rond 22 graden) heerlijk moest zelfs mijn vest en lange broek aan. In middag dacht ik,  ik (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Taman negra jungle

Bericht - 18 februari 2020 om 11:56 uur

Hi 

Gisteren weer in mijn auto gesprongen en een trip van een uurtje of 6 afgelegd naar de jungle. Laatste dag Melaka was ook leuk in ochtend  mountainbiken gedaan rubber en palmolie plantage gezien, en s avonds spontaan geregelde cooking class gehad met een man of 10 traditionele gerechten gemaakt daarna samen gegeten. Moet nog ff wat meer Engels praten in Nederland want zo de hele avond in het Engels is toch pittig. Nu hier, gisterenavond super trouristische (lees saai) night jungle walk gedaan heb alleen maar mensen gezien. Park zit wel vol apen hier zitten ze gewoon op je (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie

Malaka

Bericht - 15 februari 2020 om 12:31 uur

hey,

Vanochtend KL verlaten en naar Malaka gegaan, voor de topo/geschiedenis mensen onder ons: een stad ongeveer 2 uur ten zuiden van KL, mega boeiend verleden waarin de Potugezen en zeker ook de Nederlanders met de VOC een belangrijke rol hebben gespeeld. Is hier overal goed terug te zien (zie foto's), na gisteren al de hele geschiedenis te hebben doorlopen in het National Museum in KL nu in Malaka ook al aardig wat gezien vanmiddag(een moskee, tempel en een kerk op 300 van elkaar sommige landen in de wereld kunnen er een voorbeeld aan nemen). Zal verder niet uitweiden over (...)

Lees verder


3 reactiesPlaats een reactie

KL

Bericht - 13 februari 2020 om 09:05 uur

Hi

Yes yes mijn eerste blog van deze reis, gisteren lange maar goede vliegreis gehad beetje vertraging maar nie veel. Kl is enorm groot super druk nee echt Azie druk dus en was ff vergeten hoe warm het ook weer was lekker warm en klef. Gisteren nog wat gegeten in een iets te fancy barretje maarja stond wel voetbal op, sim kaart gefixt voor oude telefoon zodat ik hier ook kan navigeren(was hotel al even kwijt haha) of taxi kan boeken via grab (soort uber) lijkt allemaal te werken ook nog!

Vandaag super leuke foodtour gehad in chinatown, andere leuke markten (...)

Lees verder


3 reactiesPlaats een reactie