Avatar Tineke Foggitt-Pietersz

Tineke Foggitt-Pietersz

Momenteel is thefoggitts bezig met de reis Sri Lanka. Lees hieronder meer!

Blijf op de hoogte van de reis van thefoggitts

Blijf op de hoogte van de reisblog van thefoggitts door automatisch nieuwe updates per e-mail te ontvangen. Vul hieronder jouw e-mailadres in; we verkopen of misbruiken nooit jouw e-mailadres.

Vul jouw e-mailadres in om op de hoogte te blijven

Colombo, o.a. bezoek aan de biologische markt en bezoek, op uitnodiging, aan de Bohra Moskee gemeenschap

Bericht - 22 juli 2019 om 06:49 uur

Maandag 22 juli Eenmaal terug in Colombo hebben we ons werk voor de kerk en vrije tijd tussendoor. Donderdag Op donderdag bij terugkomst, ga ik helpen met het lunch project. Klokslag 12.30 uur zitten in de hall van de kerk zeker 100 mensen klaar om een maaltijd te komen eten bij ons. De gemeenschap van de Bohra Moskee koken elke week rijst, kip, dahl en 2 soorten groente en brengen het bij ons in grote uitserveerbakken. Onze kerk betaalt ervoor en wij serveren het uit. Ik mag helpen deze donderdag en "sta achter de groente". Aan weerszijden van mij staan Paddy (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Tweede trip weg van Colombo - 2 nachten Negombo

Bericht - 17 juli 2019 om 08:17 uur

Woensdag 17 juli 2019
Gisteren zijn we aangekomen in Negombo. Omdat Negombo niet heel ver ligt van Colombo en we niet heel veel tijd hebben, nemen we een taxi - 15 euro voor een km of 60, een heel aardige man, die ons weer veel weet te vertellen over het land.

Onze accommodatie is weer heel basic (meer dan in Hikkaduwa), maar heeft heel goede reviews, omdat de eigenaren (een echtpaar waarvan beide doof zijn) zo gastvrij zijn - Lily Palace Villa Guest House (op Booing.com). We betalen 25 euro voor 2 nachten incl. ontbijt, maar het geld is beter in (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Status update van 17 juli 2019

Status update - 17 juli 2019 om 06:19 uur

Gisteren was een poya dag, een boeddhistisch gebruik. Het is de dag van volle maan en betekent dat iedereen een vrije dag heeft die dag elke maand. Naar zee dus.

Terug in Colombo - 1ste bijeenkomst "public speaking" en een beetje kookles

Bericht - 13 juli 2019 om 18:17 uur

Zaterdagavond 13 juli
De terugreis met de trein van Hikkaduwa naar Colombo was een uitdaging - 1,3/4 uur staan (het was razend druk) naast de open deuren. Wel heel mooi, maar ook vermoeiend.

Die avond geeft Eric de eerste "les" public speaking voor leden van de kerk en ik mag een beetje helpen;-). Doet me wel weer een beetje denken aan onze "lessen" in Rwanda:-).
De opkomst is boven verwachting - we zijn met 19 mensen. Weer een bijzondere ervaring zo'n bijeenkomst in een land met een heel andere cultuur. Wij zijn veel directer en luider. Hier veel vriendelijk glimlachen en vrij zachte (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Eerste trip weg van Colombo - 3 nachten Galle en Hikkaduwa

Bericht - 11 juli 2019 om 17:07 uur

Donderdagavond 11 juli 2019
Gistermorgen de trein genomen naar Galle. Net zo'n mooie reis als van Colombo naar Hikkaduwa, maar veel korter - klein half uurtje.

Aangekomen zien we een tourist information recht tegenover het station - altijd handig.
Daarna wandelen we door het park eerst naar het nieuwe Galle, als je het station uitkomt rechts. We bekijken hier de Boeddhistische tempel. Hij is nieuw en druk in gebruik. Om eerlijk te zijn doen de boeddhistische tempels me heel erg aan katholieke kerken denken. Veel pracht en praal en veel rituelen:-). Wel vrolijker.
10 meter naast de boeddhistische tempel is de Hindu tempel. (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Status update van 11 juli 2019

Status update - 11 juli 2019 om 12:43 uur

Vandaag het Tsunami museum bekeken, noord van Hikkaduwa. Tsunami van 2004 en de gevolgen in foto's weergegeven. Indrukwekkend! Deze boeddha is hoog als de golf.

Status update van 11 juli 2019

Status update - 11 juli 2019 om 05:54 uur

Gisteren een dagje in Galle geweest, waar de oude stad, rond het Nederlandse fort, nog helemaal Nederlandse stijl is. De kerk is van 1788.

Treinreis naar en eerst dag in Hikkaduwa

Bericht - 09 juli 2019 om 16:25 uur

Dinsdag 9 juli.
Vandaag was een ongelofelijke dag - zoveel indrukken en ervaringen!!

Vanmorgen kwart voor 10 eerst een tuktuk naar het Fort Station Colombo. Nog niet zo eenvoudig, want tegenwoordig biedt iedereen zijn diensten aan in een tuktuk en hij had geen idee hoe te rijden:-).
Aangekomen de uitdaging een kaartje te kopen in hitte en drukte. Er zijn verschillende loketten voor 1ste klas, 2de klas of 3de klas kaartjes, wij kiezen 2de klas - open ramen, zodat je naar buiten kunt kijken en iets comfortabeler dan 3de klas. Op het perron werd het drukker en drukker en warempel zelfs (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Status update van 08 juli 2019

Status update - 08 juli 2019 om 15:41 uur

Onze plaatselijke Sri Lankaanse lunch bevalt ons uitstekend!!! Deze porties kosten gemiddeld 4 euro en het smaakt heerlijk.

Status update van 08 juli 2019

Status update - 08 juli 2019 om 06:23 uur

Wandeling rond lake Beira.

Pagina: 1 2