Avatar Wim van der Wilt

Wim van der Wilt

23 augustus

Status update - 23 augustus 2018 om 21:40 uur

Vanmorgen om 9.30 vertrokken met alle campinggasten naar Valmorel waar we worden opgewacht door Frits Enschede en alle hotelgasten omdat wij vandaag de bezienswaardigheid in het dorp zijn, nou ja onze auto's dan. Met z'n alle rondje door het dorp en door de autovrije winkelstraat gereden daarna hapje, drankje en toespraak. Paar uurtjes lekker relaxen in deze prachtige omgeving met heel veel aktiviteiten. Om 15.00 uur met z'n alle naar Combelouviere gereden met ook daar weer hapje en drankje. Daarna over lekkere slingerweggetjes weer terug naar camping/hotel. Wat een heerlijke dag, lekker weer en een mooie omgeving lijkt wel vakantie !

Status update van 22 August 2018

Status update - 22 augustus 2018 om 19:39 uur

Er stond een reisdag van Meursault naar aigueblanche/valmorel op het programma vandaag dus op tijd op (alweer) want het is een dikke 300 km. De omgeving veranderd tijdens de rit van wijnranken naar bergen. Door de wegwerkzaamheden en het opbreken van precies de afslag die wij moeten hebben moet er even geïmproviseerd worden maar we komen allemaal op plaats van  bestemming waar we opgewacht worden met een hapje en drankje door Frits Enschede die voor ons de aankomende dagen een programma heeft samengesteld. Tijdens de borrel wordt ff besproken wat iedereen heeft meegemaakt vandaag, de een is wezen zwemmen onderweg de ander heeft zijn tankdop bij een tanksation laten liggen en gebruikt een onderbroek als tankdop en wij hebben een aanvaring met een slagboom gehad. Maar alles is weer onder elkaar opgelost. Kortom het was weer fijne dag vandaag. Nu even rustig avondje want morgen zijn wij met alle autos de bezienswaardigheid van Valmorel. 

Status update van 21 August 2018

Status update - 21 augustus 2018 om 19:02 uur

Ook al was het geen reisdag toch vroeg opgestaan om op tijd bij het foto moment bij het fraai bewaard gebleven service station Bel Air te zijn. Na het nemen van heel veel foto’s doorgereden naar  het auto en luchtvaartmuseum in Savigny les beaune een prachtig chateau met een enorme verzameling aan vliegtuigen, brandweerauto’s, schaalmodelen, motoren en abarth collectie. Omdat het rond de 30 graden is besloten de middag verder in het zwembad door te brengen want we moeten om 17.00 uur weer fris zijn voor een bezoek aan wijnhuis freres ropiteau wat op loopafstand van de camping is. Rondleiding door de kleder van een wijnhuis tussen de grote houten wijnvaten door naar de proeverij. Vanavond nog ff diner in het hotel met de hele club zodat we morgen weer verder kunnen naar onze volgende bestemming. 

Status update van 20 August 2018

Status update - 20 augustus 2018 om 20:11 uur

Vandaag stond er een flinke rit op programma ruim 300 km slingerend door dorpjes, prachtige landschappen, watertjes en later op de dag ook wijnranken. Eerste 60 km. via de voie sacree gereden met onderweg monumenten, fotos en veel herinneringen aan de wo 1. Daarna via de geboorteplaats van de franse heldin Jeanne d’ Arc naar bourgondie de wereldberoemde wijnstreek waar we op de camping staan tussen de wijnranken. Lange dag maar wel de moeite waard o,ja en we hebben nog steeds heerlijk weer en er staan 4 cabrio oldtimers op de camping.

Status update van 19 August 2018

Status update - 19 augustus 2018 om 18:32 uur

Vandaag stond memorial van Verdun op het programma museum over wo 1, loopgraven en de vele slachtoffers die er gevallen zijn. Om 9.45 verzamelen bij het museum en ieder op eigen gelegheid en tempo de tijd om het museum te bezoeken, daarna nog naar het monument geweest. Na terugkomst op de camping wandelschoenen aan en lopend naar de mooie stad Verdun. Ook heel heel veel monumenten die de gruwelen van de eerste wereldoorlog vertegenwoordigen maar wat een mooie stad, nu werkt het weer ook enorm mee aan al dit moois. 

Status update van 18 August 2018

Status update - 18 augustus 2018 om 18:38 uur

Vanaf camping naar het prachtige bouillion gereden het startpunt van onze testrit. Na een wandeling door het dorp en een bezoek friterie le beetle begonnen aan de officiele rit. Prachtige omgeving niet voor te stellen dat hier in wo 1 zo een bloedige strijd is gestreden. Uiteraard hebben we dennis bras even bij het dorpje bras sur meuse op de foto gezet.  En wat hebben we geweldig weer ! Nu op caming les breuils aan een welverdiend biertje. 

Status update van 17 August 2018

Status update - 17 augustus 2018 om 17:50 uur

Morgen begint de officiele testrit maar wij hebben vandaag al de eerste 300 km afgelegd en zijn neergesteken in het prachtige Poupehan op camping le Prahay. Foto's staan per dag in fotoalbum.

Pagina: 1 2