Avatar Roos en Kate

Roos en Kate

Dag 10: 9 juli, 7:20 pm (Roos)

Bericht - 26 juli 2017 om 16:18 uur

Nu ik de tijd opschrijf (terwijl William naast me in mijn oor zit te zingen), zie ik pas hoe super vroeg het nog is, oeps! Ik ben al uitgeput! Maar nog even maar een paar uurtjes volhouden ;) het tijdsgvoel is sowieso al een grote ramp, omdat de dag zo vroeg begint en het echt al om vier uur licht en druk is en om zes uur in tien minuten van helemaal licht naar helemaal donker gaat en we daarna ergens eten en tussen half elf en half twaalf al in ons bedje liggen meestal! Goed sorry daar hadden we het niet over, vanmorgen moesten we megasnel onze havermout (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie

Dag 9: 23 juni (8:37) (Kate)

Bericht - 23 juli 2017 om 23:48 uur

Nu ik in een light-out echt blind moet typen, zit ik hard na te denken wat er allemaal gebeurd is vandaag. Het is altijd hetzelfde, aan het begin van een reis is alles nog heel helder maar naarmate je er langer bent beginnen de dagen zich aaneen te ragen. Heb ik dit wel vandaag gedaan? Of was dit gister? Maar goed… Om acht uur ging de wekker, ik heb heerlijk onder mn prachtig Ghanees kleedje geslapen. Het was vrij stil (voor hier) en toen we buiten stapten was iedereen met de huiselijke taken van de dag bezig. Dat doen ze hier ‘s ochtend, wanneer het nog (...)

Lees verder


3 reactiesPlaats een reactie

Dag 8: 22 juli 22:14 (Roos)

Bericht - 23 juli 2017 om 13:16 uur

Jaa nooit beter de dag beginnen dan met een vers geslachtte ananas! Hele structuur en smaak anders dan in Nederland! Heerlijk! Verder at Kate nog wat havermout met zout (ze vinden het hier super mega raar dat we geen brood eten bij de havermout, maar er banaan in doen, ze snappen er om precies te zijn helemaal niks van) en daarna hadden we nog spullen nodig voor de jongleerballen, er moesten snaren van de gitaren gespannen worden en nog gewoon voor de leuk wilden we stoffen voor jurken kopen! Dus met Abel, een suuuper creatieve leraar, die met alle geweld zo gauw mogelijk wil leren acrobatieken, eenwieleren, (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie

Dag 7: 21 juli (Kate)

Bericht - 22 juli 2017 om 20:51 uur

Ik vroeg net aan roos welke dag het was zodat ik weer kon gaan schrijven. Ik had het me niet beseft dat we al op dag 7 zitten, dat is een kwart van onze reis. Deze week is zeker niet zonder slag of stoot (of infuus) gegaan maar het ging zeker snel. Roos heeft jullie helemaal bijgepraat over onze toch wel memorabele ervaring in het ziekenhuis. Een die ik zeker niet snel zal vergeten.   Onze taak van vandaag was ‘beter worden’ en het dus rustig aandoen. We hadden dus de wekker om 9 uur gezet (ongekend laat voor Ghanezen). Maar om 7 uur werd ik al (...)

Lees verder


3 reactiesPlaats een reactie

Dag (4), 5 en 6: 20 juli 9:45 pm (Roos)

Bericht - 21 juli 2017 om 21:25 uur

Toen ze gisteravond weggingen en ik daar alleen op die ziekenzaal achterbleef vond ik het nou ja, niet zo’n feest zullen we maar zeggen, ik alleen in een vreemd ziekenhuis en ik kon mama niet bereiken omdat zij die nacht naar Maleisie zou vliegen. Maar wat was iedereen lief, er waren al zo’n honderd mensen van UPCO me welterusten komen wensen en komen vragen wat ze morgen voor ontbijt zouden brengen  (niet dat ik iets kon eten, maar goed) dat regelen ze hier namelijk niet vanuit het ziekenhuis zelf. Ik had nog hoop dat Kate bij me zou blijven slapen, want de andere vrouwen van de kamer (...)

Lees verder


3 reactiesPlaats een reactie

Dag 4: De Afrikaweek slaat toe (18 juli 22:37) (Kate)

Bericht - 21 juli 2017 om 21:16 uur

Roos en ik werden (iets te vroeg (6:00)) wakker in ons 5-persoonsbed in Tutu. Gideon had ons gisteravond al verteld dat we een wandeling op blote voeten zouden gaan maken. Met blote voeten in aanraking komen met de grond en hoe de grond je voeten masseert heeft helende krachten. Zo hebben roos en ik geleerd dat je hele lichaam met je handen en voeten in verbinding staat. Als je je pink masseert, masseer je je nek. 
Hierna gingen roos en ik terug naar onze kamer om even tot rust te komen. Roos was al misselijk maar nu begon ze het (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Dag 3: 17 juli 18:19 pm (Roos)

Bericht - 21 juli 2017 om 21:13 uur

Wauw! Wat een dag! Toen we ‘s morgens wakker werden (7 uur stond de wekker) was het hele schoolplein al vol rennende, spelende kinderen. Tewhieja (ja, het is fonetisch dus misschien verschilt de spelling nog wel eens ;) ), Gideon (een docent, dus niet degene waar we het verder de hele tijd over hadden, we gokken deze Gideon begin twintig, maar dat leeftijd schatten van Ghanezen bij ons is nog wel een heikel puntje, dus ga nog maar niet al te veel uit van onze schatting) en Cecilja schreeuwden onze slaapkoppies direct ‘ mahachin’  (goedemorgen!) toe! Dus buiten aten wij ons ontbijtje en slachtten een mango. Terwijl (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Dag 2 part 2: 16 juli 21:38 (Kate)

Bericht - 21 juli 2017 om 21:00 uur

Toen ik net een kwartier geleden onder de Afrikaanse sterrenhemel met zwingende muziek en krekels om me heen stond te douchen, bedacht ik me: Hoe ga ik alles opschrijven? Er is te veel in een dag gebeurd! Alles is hier anders. Ik begin bij het begin van vandaag en zie wat ik me allemaal kan herinneren. Zoals Roos al zei, werd ik, heerlijk uitgerust, om kwart voor acht wakker. Om mij heen hoorde ik al de geluiden van alledag in volle gang.  Ik stapte uit de kamer en werd meteen door het ondeugende glimlachje van William, een van Gideons zoons, verwelkomd. Gideon liet ons het UPCO compound (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Dag 2 part 1: 16 juli

Bericht - 21 juli 2017 om 20:54 uur

Daar zit ik dan, de eerst morgen! Kate slaapt nog, maar ik werd al om kwart over vijf wakker onder mijn prinsessenklamboe door alle hanen die buiten kraaien en een heel hard geluid, ik vraag strakjes aan Gideon of een van de familieleden wat het was! Het was een soort gezang en ging een uur lang door (ja, om half zes ‘s ochtends, jippie!), dus ik kon niet meer slapen (ookal was ik uitgeput, want we lagen er rond 01:00 uur in en ik was doodmoe, dus een nachtje van vier uurtjes was niet echt wat ik hoopte ;) ). Anyways: ik liep via buiten (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Dag 1: 15 juli (kate)

Bericht - 21 juli 2017 om 20:48 uur

Na alles al ingepakt te hebben en een traantje tijdens het afscheid (waar een heel uitzwaaicomite kwam) gingen wij toch echt naar ghana! En ja hoor we mochten allebei 46 kilo mee van de klm. En tijdens het wachten at ik mijn laatste beetje kaas Toen stapten we het vliegtuig in! We hebben onze ghanese woordenschat vergroot: 

Met twee films en broodjes (van een hele lieve sterwardess) hebben we genoten van onze laatste uurtjes luxe :) Maar ook onze Ghanese woordenschat aanzienlijk vergroot: 

Wo ho te sin? - Me ho ye
Ye frewo sin? - Ye fre me Kate

Onze stewardess bleek koffers (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie
Pagina: 1 2 3 4