Avatar Renske Valks

Renske Valks

Klaar met dat vakantiegevoel

Bericht - 14 februari 2019 om 00:04 uur

Vandaag was het dan zo ver, ik moest op gesprek bij mijn nieuwe stage. Ik vond het erg spannend omdat ik alleen met de taxi naar mijn adres moest en omdat ik eigenlijk nog weinig kennis had over hoe mensen elkaar echt begroeten hier. Ik weet wel dat je extra netjes moet  zijn en U zegt tegen iedereen van dezelfde leeftijd of ouder. Dat was al even wennen. Ook is 'hoi' heel onbeleefd en wordt er van je verwacht dat je 'goedemiddag' zegt. Dat wetende te hebben stond ik vanmorgen op om 8 uur. Een ander meisje had ook (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie

Aankomst in Paramaribo

Bericht - 11 februari 2019 om 12:44 uur

Verdorie, de tweede keer dat ik deze blog typ omdat ik per ongeluk op terug duwde. Nu even wat beknopter haha.

Vandaag de eerste dag in Paramaribo, zo gek dat we gisteren nog op Schiphol stonden, dat lijkt alweer zo ver weg. De vlucht van 9 uur is snel voorbij gegaan, we kregen lekker eten zoals pizza en ijsjes en een overheerlijk toetje wat als monchou smaakte. We zaten langs een hele aardige Surinaamse man die ons veel vertelde over het land. 
Toen we eenmaal waren aangekomen werden we overdonderd door de warme lucht, dat zijn we niet meer gewend in (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Aftellen..

Bericht - 30 januari 2019 om 10:31 uur

Het is bijna zo ver! Bijna tijd voor mijn grote reis!
Op school is bijna alles afgerond, dat is weer een zorg minder. 
Ondertussen ben ik ook al met mijn koffer bezig, ik ben namelijk als de dood dat ik iets vergeet. Langzaam vul ik mijn koffer met spullen die ik de komende vijf maanden nodig denk te hebben. Tientallen lijstjes zijn gemaakt om ervoor te zorgen dat ook daadwerkelijk alles in mijn koffer zit. Ik gok dat ik genoeg kleren heb ingepakt, één kant van de koffer zit al helemaal vol. 
Ik besef me ook steeds meer hoe gek het is (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie