Avatar Petra Riese

Petra Riese

'een fiets piept alleen wanneer er echt iets mis is'

Bericht - 20 september 2016 om 18:40 uur

Een fiets piept alleen wanneer er echt iets mis is.

Deze uitdrukking is mijn vader op zijn lijf geschreven. Hij heeft zeker 25 jaar voor zijn gezondheid gevochten en heb hem nooit horen klagen. Wanneer hij ook maar iets van een ongenoegen uitte, wist je dat het heftig was. Soms lees je wel  'opgeven is geen optie' of 'hij heeft de strijd verloren'. Dat geeft mij een vreemd gevoel. Eigenlijk weet ik niet zo goed welk gevoel dat geeft, een woord heb ik er ook niet voor maar 'verslagene' zou kunnen passen. En dat past niet bij mijn vader. In (...)

Lees verder


4 reactiesPlaats een reactie

'Alleen op de fiets naar Bremen?!'

Bericht - 18 september 2016 om 13:37 uur

'Alleen naar Bremen op de fiets?'

Toen ik mijn moeder vertelde van mijn fietsmissie vond zij het idee mooi maar dat ik dit in mijn uppie door Duitsland zou rijden, een slecht idee. Ik wuifde dat weg en stelde haar gerust dat het wel goed zou gaan. Halverwege een B&B en de nacht daarop bij mijn oom Heinz overnachten en tussen deze stops gewoon fietsen.
Het weekend daarop zat ik alleen op mijn eigen racefiets te werken aan mijn cadans. Ik zou ongeveer 70/80 km doen en ging alleen om ook daar aan te wennen. Ik fiets graag in mijn fietsgroepje (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

'As in tas' De geboorte van t idee, 2.

Bericht - 17 september 2016 om 00:17 uur

'As in tas' de geboorte van t idee, 2.

Zoveel was er toch niet voor nodig? Fiets klaar laten maken, mijn conditie is goed, logeren bij mijn oom in Bremen, wat as van pap in een flesje en een datum prikken voor vertrek. Klaar toch?
Tussen dat punt en het punt van 4 dagen voor vertrek waren nog wel wat 'dingetjes'.
Voor oplappen van de oude Peugeot heb ik een oproep op FB gezet en hierop de fiets naar Bas gebracht. Hij heeft gezorgd dat de wielen weer soepel draaiden en de spaken er weer betrouwbaar en strak in zaten. (Ontzetten bedankt (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

'As in tas' , de geboorte van t idee.

Bericht - 16 september 2016 om 20:03 uur

'As in tas'

In de boekenwinkel zag ik het boek van Jelle Brandt Corstius liggen : 'As in tas'. Het was toen bijna een jaar geleden dat ik mijn vader verloren heb en begreep meteen wat de bedoeling was van deze titel. Het boek heb ik in een avond uitgelezen en mijn besluit was genomen. Ik zou op mijn vader's racefiets naar Bremen gaan, met mijn vader's as, om hem daar bij zijn oma samen te brengen. Hij is door zijn oma daar grotendeels opgevoed en heeft veel aan haar te danken gehad. Eigenlijk ook een eerbetoon voor haar, Anna.
Hoe (...)

Lees verder


11 reactiesPlaats een reactie
Pagina: 1 2