Avatar Petra van Donselaar

Petra van Donselaar

Cycloon Idai

Vastgezet bericht Bericht - 21 maart 2019 om uur

Lieve vrienden en familie,

ik krijg veel bezorgde berichten over of alles goed gaat met mij in verband met cycloon Idai: ik ben helemaal okee! De cycloon zit in het zuiden van Malawi, daar waar ik in Lilongwe (het midden) van Malawi zit. 
Binnenkort ga ik de blogs weer posten, dit in verband met tijdsgebrek. 

Dikke kus doei,
Peet

1 reactiesPlaats een reactie

Dag 55

Bericht - 02 april 2019 om 23:35 uur

Dag 55                                               02-03-2019   

Na deze gezellige nacht vertrekken we ’s middags met de boot naar Thumbi Island om hier de halve dag te snorkelen en liggen, om daarna op het eiland vis met rijst en groenten te eten, waarna we de sea eagles voeren om vervolgens weer op huis aan te gaan. De rest van de dag doen we niet zo veel, waar ik nog met Lieke gezellig doe. ’s Avonds lekker op tijd gaan slapen.
Dikke kus doei,
Peet

(...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Dag 54

Bericht - 02 april 2019 om 23:32 uur

Dag 54                                               01-03-2019   

We worden vet vroeg wakker, om vervolgens de zonsopgang te zien; mooi maar niet écht stunning zoals in Cape Maclear… Over Cape gesproken; na het ontbijt vertrekken we hier naar toe! Austen komt ons weer oppikken en we rijden in een paar uurtjes door de bergen naar Cape Maclear toe. Het weer is hier (zoals altijd) fantastisch, en na ons geïnstalleerd te hebben bij Mgoza (waar we in een A frame met badkamer slapen) lunchen we wat, nemen we een duik en (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Dag 53

Bericht - 02 april 2019 om 23:26 uur

Dag 53                                               28-02-2019   

Zijn we dan! Na met Austen achter het stuur ruim 3 uur gereden te hebben komen papa, mama en ik aan bij Liwonde National Park. Hier zullen we in een boomhuttie de komende nacht slapen. We krijgen heeerlijk eten voorgeschoteld, gemaakt door de kok die prins Harry ook heeft vergezeld toen hij in Malawi was. Hierna gaan we rond 4 uur met zijn drietjes op een ‘privé game drive’ in de boot over de rivier! Super gaaf! Hier spotten we super veel (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Dag 52

Bericht - 27 maart 2019 om 23:47 uur

Dag 52                                               27-02-2019   

Daar gaan we dan, met zijn drieën in de minibus, op weg naar Adziwa! Voor papa nogal lastig met zijn lange lichaam, maar het blijft een mooi ritje naar Kauma! Eenmaal aangekomen worden we hartelijk ontvangen door Stellah die het fantastisch vind dat er weer nieuwe mensen geïnteresseerd zijn in de Day Care. We maken slingers met handjes van de kids, gedompeld in verf, we fixen het krijtbord en spelen met de kids, (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Dag 51

Bericht - 27 maart 2019 om 23:44 uur

Dag 51                                               26-02-2019   

Wederom een nieuwe dag bij Adziwa, waarna we 's avonds met papa, mama, de vrijwilligers uit het huis, Sanne, Austen en Harry (social safari experience) uit eten gaan bij Korea garden, waar we minstens 2 uur moeten wachten op ons (niet eens zo lekkere) eten. Daarna op tijd naar bed, want morgen gaan papa en mama mee naar Adziwa!

Dikke kus doei,

Peet

(...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Dag 50

Bericht - 27 maart 2019 om 23:41 uur

Dag 50                                               25-02-2019   

Ondanks dat papa en mama nu in Malawi zijn, betekent dat natuurlijk niet dat ik niet naar Adziwa ga! Ik vertrek 's ochtends gewoon naar Adziwa, maar vertrek wat eerder, om papa en mama op te pikken (met de minibus(het kostte wat uitleg)) bij Wildlife, waar zij de hele ochtend doorgebracht hebben. We gaan de stad nog even in, om de rest van de dag lekker te chillen in de Airbnb. 

Dikke kus doei,

Peet
(...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Dag 49

Bericht - 27 maart 2019 om 23:38 uur

Dag 49                                               24-02-2019   

Dag 2 van Kuti is aangebroken! We gaan vandaag op de game drive, na een klein ontbijtje. Een leuke game drive, waarin we wel wat meer natuur zien dan dieren, maar desondanks veel zebra's, aappies en andere beesten zien! We keren terug voor de lunch/ontbijt, waarna we weer terug keren met de auto, op weg naar huis! Thuis aangekomen snel mijn bed in; morgen weer Adziwa!

Dikke kus doei,

Peet
(...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Dag 48

Bericht - 27 maart 2019 om 23:33 uur

Dag 48                                               23-02-2019   

Vandaag vertrekken papa, mama, ik, Sophia, Marit en Joosje 's ochtends vroeg naar Senga Bay. Senga Bay is een plaatsje aan het meer, waar de beste craft market van Malawi is gevestigd. Hier gaan we naartoe, en laten naamplaatjes maken. Ook kopen we nog wat souvenirtjes, waarna we op de boot naar het eiland vertrekken dat in het meer ligt. Hier brengen we de hele dag door, en eten we ook lokale lunch: (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Dag 47

Bericht - 27 maart 2019 om 23:28 uur

Dag 47                                               22-02-2019   

Vandaag ontbeten bij Coco's, om vervolgens papa en mama op te halen van het vliegveld! Spannend! Austen pikt me op, we rijden naar het vliegveld, pikken ze op, en gaan naar de Airbnb waar ze zullen slapen (en ik ook soms). Zodra ze hun spullen uitgepakt hebben pikt William van de tuktuk ons op, en rijden we via het vrijwilligershuis (mini rondleidinkje gegeven) naar de stad om wat boodschappen te doen. De rest (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Dag 46

Bericht - 27 maart 2019 om 23:06 uur

Dag 46                                               21-02-2019   

Vandaag kleine tegenvaller; ontstoken oog... Ondanks dat lekker naar Adziwa, om daarna thuis te komen in regen waar je u tegen zegt. Nee hoor mensen, Afrika betekent niet alleen zon haha. Vandaag is het Audrey's laatste dag dus gaan we BBQ'en (I know, goeie timing met dat weer), waarin Austen's slippers wegdrijven omdat het water zo hoog staat, maar we hebben al met al een super gezellige avond!

Dikke kus doei,

Peet
(...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 9