Avatar Petra van Donselaar

Petra van Donselaar

Cycloon Idai

Vastgezet bericht Bericht - 21 maart 2019 om uur

Lieve vrienden en familie,

ik krijg veel bezorgde berichten over of alles goed gaat met mij in verband met cycloon Idai: ik ben helemaal okee! De cycloon zit in het zuiden van Malawi, daar waar ik in Lilongwe (het midden) van Malawi zit. 
Binnenkort ga ik de blogs weer posten, dit in verband met tijdsgebrek. 

Dikke kus doei,
Peet

1 reactiesPlaats een reactie

Dag 7

Bericht - 19 januari 2019 om 10:18 uur

Dag 7                                                13-01-2019   

Oke grapje, het weer laat ons in de steek :/ Ondanks dat lekker ontbeten, spullen gepakt en in de auto richting huis! Vandaag denk ik de meest saaie blog ooit, want het enige wat we vandaag gedaan hebben is in de auto zitten. Bij thuiskomst een bouillonnetje gemaakt en daarna wat gekletst en naar bed gegaan. Hopen op meer avonturen voor morgen! 

Dikke kus doei,
Peet
(...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Dag 6

Bericht - 19 januari 2019 om 10:17 uur

Dag 6                                                12-01-2019   

Na wakker te worden door aapjes die over ons huisje rennen en ruzie maken, loop ik eerst wat langs het water, en ontbijten we met zijn allen. Daarna gaan de zwemkleren aan, lenen we een supboord en gaan Ruben, Maartje en ik met zijn drietjes een paar uur het water op. Na avonturen in de stroomversnelling/fuik, de Monkey Bay boot en een verloren oorbel, gaan we terug naar de kant, waar we tot de conclusie komen dat we alle drie zwaaaar verbrand zijn… Alle drie half creperend van de pijn, douchen we, slapen we wat en frissen we ons wat op (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Dag 5

Bericht - 19 januari 2019 om 10:16 uur

Dag 5                                                11-01-2019   

Om 08.30 gaat de wekker, want vandaag komen Sanne en Maartje ons ophalen, want we gaan naar Nhakata Bay! Dit is zo’n 6 uur rijden, door vrijwel alleen maar natuur, waardoor wanneer we toch wel redelijk trek beginnen te krijgen rond een uur of 3, er nergens een supermarktje is waar we Lays chips en Coca Cola kunnen halen (jaja, eisen stellen ????). Na toch echt wel weer een stuk gereden te hebben eindelijk chips gekocht te hebben rijden we naar de accommodatie; een mooi klein huisje met uitzicht op het water en de appjes die er overheen lopen.
We installeren (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Dag 4

Bericht - 13 januari 2019 om 20:30 uur

Dag 4                                                10-01-2019   

Om 07.00 ging de wekker, want vandaag zal ik met Sanne naar Adziwa Care gaan! Sanne haalt me op om 08.30, waarna we over de meest hobbelige wegen ooit (meer gaten met een beetje weg dan andersom) aankomen bij Adziwa Care. Hier ontmoet ik de liefste vrouwen (en 2 andere vrijwilligers, 1 uit de Filipijnen en 1 uit Kenia) ooit! Ondertussen hobbelen er overal kleine kinderen rond, en worden er kinderen op de rug van de vrouwen gedragen, te schattig! We krijgen een rondleiding over het terrein, waar een moestuin is, waarvan de een derde voor het project is, en twee (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Dag 3

Bericht - 13 januari 2019 om 20:30 uur

Dag 3                                                09-01-2019   

Als ik om 05.00 licht zie schijnen, en bedenk dat het Meike is, die vroeg op haar project begint, draai ik me om en slaap nog 2 uurtjes voor mijn wekker gaat. Ik was me, kleed me aan en maak een (bevroren) boterham met (half gesmolten) pindakaas; wat een begin van de dag! Dan komt om 09.00 Maartje er aan. Maartje en Ruben zullen me namelijk een rondleiding geven door Lilongwe, met alle ins en outs; exciting! We lopen naar de plek waar de minibus zal stoppen, waarbij de eerste vol zit en de tweede we er hoe dan ook (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Dag 2

Bericht - 10 januari 2019 om 12:51 uur

Dag 2                                                08-01-2019   

Nou, de klok is overgesprongen naar 00.00 hoor! Dag 2 van mijn Malawi avontuur is begonnen! Helaas begon deze niet super spectaculair, aangezien ik nu nog 6 uur moet overbruggen op Nairobi, voordat mijn vlucht naar Lilongwe vertrekt. Jammer maar helaaaas… Ik heb de tijd zo veel mogelijk proberen te doden met het maken van puzzels in mijn puzzelboekje, muziek luisteren en Riverdale kijken. Na toch nog even (zwaar oncomfortabel) geslapen te hebben gaat dan toch echt mijn laatste vlucht naar Lilongwe! Daar waar ik zo moe was, dat ik voor het taxiën al in slaap ben gevallen, en wakker werd (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie

Dag 1

Bericht - 09 januari 2019 om 19:47 uur

Dag 1                                                07-01-2019   

Na precies 0 uren geslapen te hebben tussen de middag, wakker gebleven tot 01.00 om in de auto te stappen naar Düsseldorf Airport! Kevin rijdt, terwijl ik nog even goed tegen mama aankruip. Zodra we aankomen blijkt dat er om 03.00 nog geen winkel of koffietentje open is op het vliegveld. Na even zoeken is er eentje open, waar we chocomel, cappuccino en koffie drinken. Terwijl wij onze koffie dronken, werd er een rij gevormd voor de bagage check in, waar nog geen teken van leven was (liever te vroeg dan te laat was de instelling denk ik). Rond 04.00 sluiten (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie

The final count down

Bericht - 02 januari 2019 om 12:02 uur

Nog 5 dagen, 12 uur en 22 minuten voordat de wekker gaat en ik naar Dusseldorf vertrek voor vlucht nummero 1! Spannend! 
Nu is er een tijd aangebroken vol spanning, afscheid nemen en puntjes op de 'i' zetten:

Vorige week vrijdag heb ik bij mijn afscheidsfeestje afscheid genomen van de vrienden die het dichtste bij mij staan, wat heel erg fijn (en gezellig ;)) was. 

De zaterdag stond in het teken van de verjaardag van mijn oom, waarbij ik het mooie kleine kindje van mijn nicht heb mogen bewonderen, maar ook waar ik iedereen gedag zei, en 'tot over 3 maanden'.

De zondag (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie

De laatste loodjes!

Bericht - 30 november 2018 om 21:47 uur

Pfoee, het kostte even, maar (eindelijk) heb ik mijn visum aangevraagd!

Met spoed of course, want ik was zo slim om het uit te stellen waardoor ik nu in de knoei kom met de tijd, maar de eerste stap is er! Nu nog kopietjes maken van mijn paspoort, alle formulieren invullen en dan komt de koerier hem ophalen. Spanneeeend!

Het aanvragen van mijn visum is één van de stappen die ik nog zetten moet. Zo moet ik nog naar de bank om dollars op te halen van na 2009 (want voor 2009 is geen 'echt geld' in Malawi), mijn pasje om (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Welkom!

Bericht - 22 november 2018 om 15:11 uur

Welkom!!!

Welkom bij mijn eerste blog! Deze blog is weer een stapje dichter bij mijn vrijwilligersreis naar Lilongwe, Malawi. Terwijl ik dit aan het schrijven ben nog precies:
  • Nog 46 dagen
  • Nog 1.090 uren
  • Nog 65.367 minuten
  • Nog 3.921.968 seconden 
Het komt dus steeds dichterbij! 

Terwijl ik dit schrijf, zit ik achter de laptop aan het bureau in het winkeltje bij Bartimeus. Het feit dat ik de tijd heb om deze blog te schrijven zegt genoeg over het 'intensieve' werk dat ik hier verricht ;) Maar alle centjes zijn welkom, dus ik vermaak me wel met het uitdenken van spellen, en lijstjes maken van wat ik mee wil nemen en (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie
Pagina: 1 ... 6 7 8 9