Avatar Marise Nijsse

Marise Nijsse

Momenteel is marisenijsse bezig met de reis Stage Tanzania. Lees hieronder meer!

Blijf op de hoogte van de reis van marisenijsse

Blijf op de hoogte van de reisblog van marisenijsse door automatisch nieuwe updates per e-mail te ontvangen. Vul hieronder jouw e-mailadres in; we verkopen of misbruiken nooit jouw e-mailadres.

Vul jouw e-mailadres in om op de hoogte te blijven

Blog 9- Weer thuis!

Bericht - 20 maart 2020 om 22:55 uur

Hi allemaal, 

Dit is alweer mijn laatste blog, helaas een beetje eerder dan gepland..  Ik ben namelijk op dit moment alweer thuis. Vanmorgen vroeg ben ik geland op Brussel, na een reis van 14 uur. Afgelopen maandag hebben wij te horen gekregen dat we terug naar Nederland moesten vanwege het Coronavirus. 

Vorige week zagen we het al een beetje aankomen omdat er in steeds meer landen het virus gediagnostiseerd werd. Ook was er een eerste patiënt in Kenia, het kwam dus steeds dichterbij. De Hogeschool heeft hierom al de buitenlandse studenten terug geroepen, en voor ons zou dit over een week zijn (omdat we nog geen gevallen in Tanzania (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie

Blog 8- Party week

Bericht - 12 maart 2020 om 19:59 uur

Habari!

Donderdagavond, dus dat betekent weer weekend voor mij! Al voelde deze hele week wel als een lang weekend. Ik zal even vanaf het begin beginnen. 
Zaterdag zijn we naar de stoffenmarkt geweest, na wat aanwijzingen van verschillende lokale mensen kwamen we terecht in een straat winkels vol met stoffen. Ik heb er uiteindelijk maar eentje gekocht, en waarschijnlijk gaan we dit weekend naar een naaister om wat te laten maken hiervan. Zaterdagavond gingen we met zn allen naar een tentje in de buurt. Overdag kun je hier eten maar op zaterdagvond kun je er een drankje doen. We zijn hier een uurtje geweest en kwamen nog wat andere (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Blog 7- Maasai Market, Tanzanite Experience en Cultural Heritage Centre

Bericht - 06 maart 2020 om 20:03 uur

Het is alweer vrijdagavond, dus tijd om afgelopen week te beschrijven! 
Zaterdag gingen we naar de Maasai Market. Dit is een markt wat, wat wij eerst dachten, niet gerund wordt door Maasai. Het is een overdekte markt, met vijf straten met ongeveer 20 winkeltjes per straat. Ieder winkeltje verkocht dezelfde souvenirs zoals oorbellen, slippers, doeken, tassen, schilderijen en beeldjes. We mochten alles bekijken en iedere verkoper vroeg ons om in hun winkeltje te komen kijken. Na dit 80 keer gehoord te hebben, werden we wel een beetje gek van ze. We hebben niet veel gekocht, want dit gaan we pas doen als we souvenirtjes voor thuis nodig hebben, (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Blog 6 - Tripje naar de Kikuletwa Hotsprings

Bericht - 28 februari 2020 om 21:54 uur

De werkweek zit er weer op! Ik stond de hele week samen met Nikki op Paediatric. De dagen hadden allemaal dezelfde indeling, zoals ik in mijn vorige blog geschreven heb. We hebben veel verpleegplannen gemaakt, wat erg leerzaam voor ons is. 

Gisteren, donderdag, was een heftige dag, ik heb namelijk mijn eerste reanimatie meegemaakt. Op de afdeling, en dan voornamelijk de Intensive Care Unit komt helaas veel sterfte voor. Dit komt doordat kinderen pas laat met klachten naar het ziekenhuis gebracht worden en de mogelijkheden qua diagnostiek en behandelingen niet erg uitgebreid zijn. Het is dan ook lastig om te zien dat het verschil tussen Nederland en dit (...)

Lees verder


3 reactiesPlaats een reactie

Blog 5- Poolday en stage op Paediatric

Bericht - 24 februari 2020 om 20:24 uur

Hi allemaal! 

Het weekend zit er weer op, wat betekende dat ik vanmorgen om 6:00 uit bed moest om weer naar stage te gaan. Daar heb ik weer genoeg gezien en meegemaakt, maar eerst zal ik jullie vertellen over mijn relaxte weekend. 

Zaterdag zijn we met z’n allen naar het Mount Meru Hotel geweest om te zwemmen. We ging met de daladala naar het centrum en vanaf daar was het nog 20 minuten lopen, maar dat was het zeker waard! We hebben genoten van een hele dag aan het zwembad en vooral van de Europese maaltijden (salade en pizza (; ). De dag hebben we afgesloten met (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Blog 4- Vierde stagedag

Bericht - 21 februari 2020 om 12:37 uur

Helloo,

Gisteren was alweer mijn laatste stagedag van de oriëntatieweek. Ik zou op de Spoed (Emergency) meelopen, maar daar is het in de ochtend meestal wat rustiger, dus ik ging eerst samen met Nikki en Anouk naar Orthopedie. Deze afdeling bestaat uit 3 zalen voor mannen en 1 voor vrouwen. De verhouding is zo omdat mannen hier veel vaker in het ziekenhuis belanden door ongelukken met motors. Deze afdeling ligt dan ook vol met mannen met (open) botbreuken, amputaties en enkele ander wonden. 

We hebben eerste samen met de dienstdoende nurse de bedden verschoond, niet bij iedere patiënt maar alleen als het écht nodig is. Anders werd alleen even (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Blog 3- Tweede en derde stagedag

Bericht - 19 februari 2020 om 19:16 uur

Jambo!

Gisteren, dinsdag, heb ik meegekeken op de afdeling Neonatologie. Ik ging samen met Syuzanna en ik was zelf nog nooit op een neonatologie-afdeling geweest. Vanuit Nederland weet ik dat de baby’s daar in de couveuse liggen en de meeste aan de monitor, hier is dat net een beetje anders. De afdeling is verdeeld in twee kamers voor de moeders, een voedingsruimte en drie kamers voor de baby’s. De babykamers waren erg warm en langs de kant waren tafels met kleine bedjes. De kamers werden warm gehouden met terrasverwarmers en de baby’s lagen in enkel een luier en een doek gebonden. Er lagen ook wat baby’s zonder (...)

Lees verder


3 reactiesPlaats een reactie

Blog 2- Eerste stagedag

Bericht - 17 februari 2020 om 16:26 uur

Hii allemaal, 

Gisteren, zondag, stond vooral in het teken van uitrusten en energie opdoen voor vandaag. We hebben uitgeslapen en genoten van pancakes als ontbijt. Een deel van de groep ging de stad in om o.a. opnieuw naar het pinautomaat en de markt te gaan. Ik ben samen met Syuzanna en Nadine thuis gebleven om bij te komen van de vorige dagen en al de nieuwe indrukken. ’s Avonds hebben we weer voor onszelf groenten gekookt en zijn we vroeg naar bed gegaan. 

Vandaag was namelijk onze eerste stagedag in het ziekenhuis. We begonnen de dag om half 8 met een gezamenlijk ontbijtje om vervolgens met de daladala (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Blog 1- De reis en eerste dag in Arusha

Bericht - 16 februari 2020 om 00:37 uur

Beste allemaal, 

Op het moment van schrijven is het zaterdagavond/nacht(01:00), maar ik moest het even allemaal schrijven voordat ik dingen ga vergeten. De afgelopen 48 uur waren heel overweldigend en druk, dit is dan ook het eerste moment dat ik stil zit mét internet. Ik zal maar beginnen bij het begin.. 

Donderdag om 15:00 was het zo ver, ons vliegtuig vertrok naar Caïro. Daar zouden we een overstap hebben om vervolgens naar Nairobi te vliegen. Ik nam afscheid (met de nodige traantjes) van mijn lieve familie en vrienden en een uur later dan gepland zaten we in het vliegtuig. Het was een avondvlucht dus onderweg konden we geniet (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Eerste bericht

Bericht - 08 februari 2020 om 23:12 uur

Beste familie en vrienden,

Donderdag is het eindelijk zo ver, het moment waar ik al maanden naar uitgekeken heb! Ik hoop samen met zes medestudenten(zie foto) naar Arusha te vertrekken voor mijn ziekenhuisstage. 
In Arusha ga ik stage lopen in het Mount Meru Regional Hospital als verpleegkundige. Ik zal verblijven in het huis van de stichting Lighthouse Support. De eerste weken zullen vooral in het teken staan van het ontdekken van de stad Arusha, het land Tanzania en haar cultuur. Hierbij worden we begeleidt door Ellen (van Lighthouse Support). 
Door middel van deze blog wil ik jullie graag meenemen op mijn reis (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie