Avatar Marise Nijsse

Marise Nijsse

Momenteel is marisenijsse bezig met de reis Stage Tanzania. Lees hieronder meer!

Blijf op de hoogte van de reis van marisenijsse

Blijf op de hoogte van de reisblog van marisenijsse door automatisch nieuwe updates per e-mail te ontvangen. Vul hieronder jouw e-mailadres in; we verkopen of misbruiken nooit jouw e-mailadres.

Vul jouw e-mailadres in om op de hoogte te blijven

Blog 4- Vierde stagedag

Bericht - 21 februari 2020 om 12:37 uur

Helloo,

Gisteren was alweer mijn laatste stagedag van de oriëntatieweek. Ik zou op de Spoed (Emergency) meelopen, maar daar is het in de ochtend meestal wat rustiger, dus ik ging eerst samen met Nikki en Anouk naar Orthopedie. Deze afdeling bestaat uit 3 zalen voor mannen en 1 voor vrouwen. De verhouding is zo omdat mannen hier veel vaker in het ziekenhuis belanden door ongelukken met motors. Deze afdeling ligt dan ook vol met mannen met (open) botbreuken, amputaties en enkele ander wonden. 

We hebben eerste samen met de dienstdoende nurse de bedden verschoond, niet bij iedere patiënt maar alleen als het écht nodig is. Anders werd alleen even (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Blog 3- Tweede en derde stagedag

Bericht - 19 februari 2020 om 19:16 uur

Jambo!

Gisteren, dinsdag, heb ik meegekeken op de afdeling Neonatologie. Ik ging samen met Syuzanna en ik was zelf nog nooit op een neonatologie-afdeling geweest. Vanuit Nederland weet ik dat de baby’s daar in de couveuse liggen en de meeste aan de monitor, hier is dat net een beetje anders. De afdeling is verdeeld in twee kamers voor de moeders, een voedingsruimte en drie kamers voor de baby’s. De babykamers waren erg warm en langs de kant waren tafels met kleine bedjes. De kamers werden warm gehouden met terrasverwarmers en de baby’s lagen in enkel een luier en een doek gebonden. Er lagen ook wat baby’s zonder (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie

Blog 2- Eerste stagedag

Bericht - 17 februari 2020 om 16:26 uur

Hii allemaal, 

Gisteren, zondag, stond vooral in het teken van uitrusten en energie opdoen voor vandaag. We hebben uitgeslapen en genoten van pancakes als ontbijt. Een deel van de groep ging de stad in om o.a. opnieuw naar het pinautomaat en de markt te gaan. Ik ben samen met Syuzanna en Nadine thuis gebleven om bij te komen van de vorige dagen en al de nieuwe indrukken. ’s Avonds hebben we weer voor onszelf groenten gekookt en zijn we vroeg naar bed gegaan. 

Vandaag was namelijk onze eerste stagedag in het ziekenhuis. We begonnen de dag om half 8 met een gezamenlijk ontbijtje om vervolgens met de daladala (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Blog 1- De reis en eerste dag in Arusha

Bericht - 16 februari 2020 om 00:37 uur

Beste allemaal, 

Op het moment van schrijven is het zaterdagavond/nacht(01:00), maar ik moest het even allemaal schrijven voordat ik dingen ga vergeten. De afgelopen 48 uur waren heel overweldigend en druk, dit is dan ook het eerste moment dat ik stil zit mét internet. Ik zal maar beginnen bij het begin.. 

Donderdag om 15:00 was het zo ver, ons vliegtuig vertrok naar Caïro. Daar zouden we een overstap hebben om vervolgens naar Nairobi te vliegen. Ik nam afscheid (met de nodige traantjes) van mijn lieve familie en vrienden en een uur later dan gepland zaten we in het vliegtuig. Het was een avondvlucht dus onderweg konden we geniet (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Eerste bericht

Bericht - 08 februari 2020 om 23:12 uur

Beste familie en vrienden,

Donderdag is het eindelijk zo ver, het moment waar ik al maanden naar uitgekeken heb! Ik hoop samen met zes medestudenten(zie foto) naar Arusha te vertrekken voor mijn ziekenhuisstage. 
In Arusha ga ik stage lopen in het Mount Meru Regional Hospital als verpleegkundige. Ik zal verblijven in het huis van de stichting Lighthouse Support. De eerste weken zullen vooral in het teken staan van het ontdekken van de stad Arusha, het land Tanzania en haar cultuur. Hierbij worden we begeleidt door Ellen (van Lighthouse Support). 
Door middel van deze blog wil ik jullie graag meenemen op mijn reis (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie