Avatar Marijke Boots

Marijke Boots

Schwarzwald, Baden Wurttemberg

Bericht - 28 juni 2019 om 18:53 uur

Terug op de camping hebben er nog genoten van het mooie weer en het natuurbad dat bij de camping hoort. Uitstapjes gemaakt met de auto naar o.a. Tuttlingen en Burg Wildenstein, waar ook een informatiecentrum was waar de aanwezigheid van lynxen in de omgeving belicht werd. Grappig detail: ruim een week later staan we in de Vogezen en vertelt campinghouder Teun dat gasten een paar dagen geleden het geluid van een lynx hadden waargenomen. 
0 reactiesPlaats een reactie

Konstanz deel 4

Bericht - 28 juni 2019 om 18:40 uur

vervolgens hadden we afgesproken op het bedrijf van Christian. Een grote werkplaats waar houten kozijnen worden gemaakt. Hij vertelde dat er na de oorlog nog 100 van die bedrijven waren maar inmiddels nog maar 2! Veel gebeurt er via een conputet die ingesteld moet worden en dan dus automatisch alle randjes en gaten aanbrengt. Daarna gaat het kozijn door een enorme spuitcabine. Een leuke dag. nog even terug naar Els voor een drankje en daarna afscheid genomen. Het warenbtwee heel geslaagde dagen

0 reactiesPlaats een reactie

Konstanz deel 3

Bericht - 28 juni 2019 om 18:34 uur

donderdagochtend om 10.30 afgesproken met Rainer die ons aangeboden had om als reisgids met ons naar Meersburg te gaan. We reden naar de pont- waar hij werkzaam is als machinist- zodoende kon hij ons veel vertellen over de ponten die heen en weer varen en ook mochten we in de stuurhut op de terugweg. 
Meersburg is een prachtig oud stadje aan de Bodensee. We besloten om lopend via de trap naar boven te klimmen. Dat was best wel een dingetje met deze warmte. Daar wist Rainer een prachtig terras bij de Meersburcht. Wat een uitzicht! Daarna langs de andere kant (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Konstanz deel 2

Bericht - 28 juni 2019 om 18:17 uur

vervolgens naar de Rijn gereden en even langs de ‘boulevard’ gelopen en een terrasje gepakt. Els heeft even aangewezen waar haar vriendin woont: in een mooi appartement langs deze boulevard.
’s Avonds heeft de jarige getrakteerd op een diner in een restaurant bij de aanlegsteigers, heerlijk gegeten met Els,Ria,Sandra en ..., Rainer en Evie.
na het eten met zijn allen het centrum on gelopen waar Evie haar auto had staan waarmee ze Els en Ria naar huis zou rijden . Wij zijn met Rainer en Sandra naar hun huis gelopen en hebben daar nog een afzakkertje genomen.  (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Woensdag 13 juni verjaardag Els

Bericht - 28 juni 2019 om 18:08 uur

op tijd in de auto gestapt. We hebben om 11 uur afgesproken met Ria dus moeten we voor die tijd de bloemen ophalen bij de Nederlandse bloemenwinkel waar Sandra ze besteld heeft.
toen we daar binnenkwamen werden we direct in het Nederlands begroet met de opmerking: ik zie het al: de broer van Els!
even later kwam er nog iemand binnen die ook in het Nederlands iets zei: Rainer!
dus met zijn drietjes naar de Br.Klausstr.
daar werden we hartelijk ontvangen met uiteraard meerdere soorten taart! De vriendin van Els, Evie, had er ook een gebakken, lekker hoor.
’s middags even nasr het tuinhuid (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Zondag 9 juni Leibertingen

Bericht - 24 juni 2019 om 16:18 uur

toen het tegen vijf uur toch droog werd, de fiets gepakt om de buurt te verkennen. Het dorpje Thalheim is maar klein en dus de provinciale weg naar Leibertingen maar ingeslagen. Duitsland kent niet veel fietspaden, we vonden het best wel eng fietsen op deze bochtige wegen, waar je nooit weet wat er uit de bocht te voorschijn komt. Onze electrische eco-fietsen zijn werkelijk geweldig in deze contreien waar je vaak behoorlijk moet klimmen. Alleen weten we nu dat we eigenlijk een fietshelm moeten aanschaffen!
0 reactiesPlaats een reactie

3. Bad Peterstal

Bericht - 24 juni 2019 om 16:04 uur

ook nog een keer met de auto de Schwarzwalderhochstrasze gereden. 
Zo hoog en zo prachtig!
Toen wisten we nog niet dat we een paar dagen later - met de caravan erachter - een groot deel van deze route zouden rijden. Dat was wel ff slikken... zo veel klimwerk en zo veel haarspeldbochten...
maar goed, onze chauffeur heeft ons er feilloos doorheen gereden en zo belandden we in Thalheim/Leibertingen. Hier regende het, jammer. Mooi plekje uitgezocht met wederom een mooi uitzicht en de luifel aan de caravan bevestigd. Een groot deel van deze camping was ‘bestraat’ met een soort split. Volgens Jos kun (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Deel 2 Bad Peterstal

Bericht - 24 juni 2019 om 15:53 uur

een dagje wezen shoppen in Offenburg, in de hoop een verjaardagkadotje te kunnen scoren voor de verjaardag van Els op 12 juni. Helaas, na overleg met Ria , die ook geen idee had, Sandra Pohlmann gevraagd of zij een bloemetje kon regelen. 
We hadden eigenlijk met een trein vanuit het dorp naar Offenburg gewild, maar toen we daar aankwamen ontdekten we dat we daar zeker nog zo’n 1,5 uur op moesten wachten en in deze hitte was dat geen goed plan, dus maar de auto gekozen.


0 reactiesPlaats een reactie

Woe. 19-6-2019

Bericht - 19 juni 2019 om 16:51 uur

eindelijk weer wifi. Was in Duitsland heel slecht!  4 juni zijn we gereden van Vijlen naar weingut Rehm in Edesheim. Voordat we de ingang van de camping vonden...
die zat in de achtertuin van het weingut, en de voordeur zat in een heel smal straatje. Lastig dus met een caravan erachter.., we bleken ook de enige kampeerders , gelukkig kwam er nog een kampeerbusje bij dus voelden we ons iets minder eenzaam. Lokatie was prachtig met uitzicht op wijnvelden en heuvels. Dorp ook heel mooi maar toch de volgende dag vertrokken naar het Schwarzwald. Bad Peterstal. Prachtige hoge bergen en (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

2 en 3 juni 2019

Bericht - 03 juni 2019 om 17:21 uur

zondag in de auto op weg naar Vijlen, we zijn om 10.20 uur vertrokken en via de A73 in ongeveer 2 uur these naar Vijlen gereden.
Daar de caravan op plekje 11 neergezet en verder niet veel gedaan, want het was bloedheet!
uiteraard wel de wasmachine 2 keer laten draaien en verder onderweg een boom gedoken met mijn tablet.
om een uur of vier appte Wilma of ik een borrel kwam drinken, Jos zat daar al. 
Dat was heel gezellig.????
's Nachts behoorlijk onweer gehad. Slecht geslapen daardoor.
maandag eerst not eten en daarna naar Aken gereden voor ons gebruikelijke rond je Aldi, Lidl, en (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie
Pagina: 1 2 3 4