Avatar It'sMe

It'sMe

Golden delight

Bericht - 08 augustus 2019 om 09:48 uur

Woensdag 7 augustus 2de ronde in SF. Gisteravond een poging gewaagd om het icoon van deze stad te kunnen zien. We wagen een poging om met de ferry van Richmond naar downtown SF te gaan. Helaas de ferry is een echte commuter ferry die niet meer vaart na 8 am. We stappen weer in de trein richting Embarcadero. Even naar 1 uur zijn we in downtown. We lopen naar de Ferry Building en nemen de tram richting Fishersmen's Wharf de toeristische trekpleister van SF.  Het trammetje is vermakelijk.  Bij de laatste halte stappen we uit en gaan naar de zaak waar (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie

Status update van 08 augustus 2019

Status update - 08 augustus 2019 om 09:40 uur

Seeing is believing...

Getting to the Golden Gate

Bericht - 07 augustus 2019 om 17:47 uur

Dinsdag 6 augustus
Goodbye Clovis, hello SF.... we doorkruisen de Central Valley via de CA 99 north. Eigenlijk een erg saai landschap: fruitteelt, veel bedrijven, stof, zon, hitte en heel vlak erg vlak. In schril contrast met de parken die we de laatste dagen gezien, gevoeld en ervaren hebben. De Chevrolet Tahoe bewijst z'n meerwaarde: zoiest als een stone oak op de weg. We stoppen ergens en daarna steken we door de Pacific Coat Ranges: forse heuvels gehuld in goud geel grasland verlaten, her en der wat vee. Langzaam rijden we het agglomeraat van San Francisco binnen goed voor 7,5 (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie

Status update van 07 augustus 2019

Status update - 07 augustus 2019 om 01:00 uur

Arrived in El Cerrito

Giants and lookouts....

Bericht - 06 augustus 2019 om 06:18 uur

Maandag 5 augustus 
Onze laatste dag in Clovis. Vandaag Sequoia National park, we rijden nog een keer de CA 180 east af en stoppen even bij  een huis dat aandoet alsof het uit een schilderij van Edward Hopper komt: gekarakteriseerd door "verlaten, desolaat, samen en niet alleen". De naam van het park laat zich raden: er staan hier vast sequoia's. In ieder geval staat hier in volume de grootste boom die bekend is. Althans dat doen de amerikanen ons geloven. Vernoemd naar hoe kan het ook anders een rots in de branding, een icoon uit de amerikaanse geschiedenis: William T. Sherman. 
Er (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Status update van 06 augustus 2019

Status update - 06 augustus 2019 om 05:38 uur

Kings Canyon & Sequoia NP at a glimpse

Kings Canyon scenic byway

Bericht - 06 augustus 2019 om 04:35 uur

Zondag 4 augustus
De laatste week is ingegaan. We zijn ruim 2 weken onderweg, ondertussen hebben we al veel gezien en veel indrukkken opgedaan. De komende 2 dagen gebruiken we nog om van Kings Canyon  en Sequoia NP de high lights te zien. 
Na de General Grant Tree van gister gaan we scenic byway af die door Kings Canyon gaat. Er wordt van gezegd dat deze Canyon hoger en dieper is dan de Grant Canyon. Het eerste deel is de weg die we gister ook gereden hebben. Hume lake laten we links en gaan door. Het landschap heeft een totaal ander (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie

Fallen Monarch

Video - 04 augustus 2019 om 17:38 uur

Entering Kings canyon park

Bericht - 04 augustus 2019 om 17:22 uur

Zaterdag 3 augustus
Het duurt even voor de puberende lijven wakker genoeg zijn om op stap te gaan. In de vroege middag gaan we op pad naar Kings Canyon. Het landschap richting het park is overwegend stoffig en ruw vlak. Er wordt voornamelijk aan frui- en wijnbouw gedaan. Als we op de terug weg afdalen en een kijkje over het dal hebben zijn de fruitvelden tot heel ver nog te zien. Zo nu en dan zien we prachtig vervallen huizen staan als of je in een film bent.  De CA 180 east brengt ons langzaam de bergen in. Het landschap (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie

Wildlife

Video - 03 augustus 2019 om 20:10 uur

Pagina: 1 2 3 4 5 6 7