Avatar Elisa Krist

Elisa Krist

Momenteel is elisakrist bezig met de reis Studiereis. Lees hieronder meer!

Blijf op de hoogte van de reis van elisakrist

Blijf op de hoogte van de reisblog van elisakrist door automatisch nieuwe updates per e-mail te ontvangen. Vul hieronder jouw e-mailadres in; we verkopen of misbruiken nooit jouw e-mailadres.

Vul jouw e-mailadres in om op de hoogte te blijven

Introductie

Vastgezet bericht Bericht - 27 september 2018 om uur

Buenas dias!!

Welkom bij mijn blog!

In deze blog deel ik met jullie mijn ervaringen die ik hier beleef in Spanje.
Ik loop hier een half jaar stage in het IMED Hospitalen, een privé ziekenhuis.
Elke maand kom ik op een andere afdeling dus elke maand weer nieuwe verhalen en ervaringen.
Namelijk: Neonatologie/Oncologie -> Chirurgie/Traumatologie -> Emercency -> Intensive Care. 
De verhalen die ik met jullie deel zijn mijn eigen indrukken en meningen die ik hier mee maak.

Veel leesplezier en je kan natuurlijk altijd een reactie achterlaten bij mijn blog! 

Liefs,
Elisa 

(...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Dia 54

Bericht - 22 oktober 2018 om 20:38 uur

Weekend weer achter de rug. Dit weekend hebben we weer een filmavond gehouden en op zaterdag zijn we uit gegaan met de hele groep in Benidorm want iemand uit de groep was jarig dus dat hebben we even goed gevierd. 

Vandaag op stage de normale dingen gedaan zoals bloedglucose meten, insuline injecteren, infusen schoonmaken, medicatie toedienen etc. 

Ik had vanmorgen weer als doel aangegeven dat ik wilde oefenen met infuus prikken en een drain wilde verwijderen. Vandaag geen van beide gedaan maar wel 2 keer bloed geprikt wat inprincipe hetzelfde is als infuus inbrengen omdat het oefenen bij mij het in het (...)

Lees verder


3 reactiesPlaats een reactie

18-10-18 Traumatologie

Bericht - 18 oktober 2018 om 20:24 uur

Goedenavond,

Weer een dagje stage achter de rug.
Nog een dag dan eindelijk weekend, ben ik wel aantoe. 

Vandaag begonnen met bloedsuikers meten op de afdeling waarna natuurlijk volgt de nodige insuline injecteren. Daarna maak ik de spuitjes gereed met NACL om de infusen door te spoelen zodat de medicatie goed door blijft lopen. We begonnen met de wonden schoon te maken. Ik ga zelf naar de patiënten om de hechtingen schoon te maken en nieuw verband aan te brengen. Vandaag was ik bij een patient die onlangs is geopereerd aan zijn darmen alleen na de operatie moest deze patent veel (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie

EINDELIJK WEER EEN BLOG!

Bericht - 17 oktober 2018 om 21:17 uur

Zo, eindelijk weer een blog. 

Na gemaild te hebben met volgmijnreis kan ik eindelijk weer op mijn account. Er waren wat problemen met de site waardoor ik eerst niet eens op de site kon komen en daarna niet meer op mijn eigen geplaatste berichten. Het is nu op gelost dus ik en vele andere bloggers kunnen hun reis weer voortzetten en met jullie delen. Ik ga even diep graven in mijn geheugen want het is alweer een tijdje geleden dus dit word dan ook een lange blog!

Vrijdag avond leggen Chaymae en ik meestal een matras in de huiskamer en houden (...)

Lees verder


4 reactiesPlaats een reactie

Dia 29

Bericht - 27 september 2018 om 21:32 uur

Vandaag heel erg veel gedaan.

In de morgen heb ik meegeholpen de baby's wassen, verschonen en schone kleding aan. De vitale functies meten. Dit is erg leuk om te doen. Daarna kwam de arts naar me toe en vroeg of ik met hem mee wou de artsenvisite doen op onze afdeling. Tuurlijk! Ik ging met hem mee en gingen de verbanden bij veel patiënten open knippen en de wonden verzorgen. Ook kijkt de arts vaak of de hechting goed geneest en of de patiënt daarna naar huis mag. Daarna kwamen we bij een patiënt die had een verband op zijn (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Dia 28.

Bericht - 27 september 2018 om 20:47 uur

Vandaag woon ik al weer precies een maand in Spanje! 

Na de hele dag infusen te hebben geprikt en eruit te hebben gehaald was het 13:30 waarna de verpleegkundige zei dat ik wel naar huis mocht gaan. Toevallig zag ik net dat iemand 2 bloedzakken kwam brengen voor Transfusie. Hey! Moest ik nou net die proeve nog doen. Dus ik vertelde haar dat het lief was maar ik graag wilde blijven omdat ik graag de transfusie wilde doen. Ze legde het hele proces van transfusie uit en deze mevrouw kreeg 2 behandelingen. De eerste zak deed de verpleegkundige voor en (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Dia 27

Bericht - 27 september 2018 om 20:42 uur

Dinsdag. 

Vandaag weer met de verpleegkundige mee. 
Gister heb ik een gesprek gehad met mijn supervisor en heb ik leuk nieuws te horen gekregen. Dit is mijn laatste week op neonatologie/oncologie. Vanaf maandag ga ik een maand naar Chirurgie/Traumatologie en daarna een maand naar Emergency. Na die maand blijf ik de rest van mijn stage lopen op de Intensive Care. SUPER GAAF! 

Vandaag weer een beetje dezelfde dingen gedaan als maandag. De verpleegkundige kon best goed Engels dus dat is wel leuk want dan heb je ook wat gesprekken met elkaar. Ze wilde graag Engels leren omdat ze binnenkort naar haar vriendin gaat (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Dia 26

Bericht - 27 september 2018 om 20:32 uur

Maandagochtend! I love it.... "not"

Vandaag de eerste dag met de verpleegkundige dus ook wel weer een beetje spannend.
Het is puur voor jezelf opkomen hier en je tast in het donker want ik heb geen begeleider. 
Dus ik liep zelf naar een verpleegkundige en zei dat ik vanaf vandaag met hun mee mocht dus of ik met haar kon meelopen vandaag. We gingen de afdeling op met de kar en er werden veel infusen geprikt van patiënten die worden opgenomen. Ze had een infuus ingebracht en ze zei: "You do all the next ones" Zo, dat word wat. 

Verder over de dag (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Dia 25

Bericht - 27 september 2018 om 20:19 uur

Na een nachtje op de bank doorgebracht te hebben ontwaakt tegen 09:00. Omgekleed en de bikini aangetrokken zijn we naar het restaurant gegaan om te ontbijten. Lekker zo, dat je niet zelf je eten hoeft klaar te maken. 

Daarna zijn mijn moeder en William naar een marktje gegaan in Benidorm. Ik had daar geen zin in want het was me veelte heet dus ik ben lekker alvast aan het zwembad gaan liggen. Toen ze tegen 14:00 terug kwamen hebben we besloten niet in het restaurant te eten maar in de loop van de dag gewoon buiten wat te halen. Ook (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Dia 24

Bericht - 27 september 2018 om 20:12 uur

Vandaag weekend, heerlijk. 
Na 5 dagen stage, elke ochtend vroeg op kan je daar echt heel erg naar uitkijken. 

Ik werd helaas om 07:00 al wakker door mijn huisgenoot die vandaag een ochtenddienst had en de deur dicht gooide. Hmm.. maar goed. Weer even verder geslapen al gaat dat moeilijk als je de wereld om je heen al in volle gang hoort beginnen. Mijn moeder en William waren vandaag naar Altea en deze bus komt langs mijn stadje Alfaz del pi dus ik kon mooi in dezelfde bus terug. Op naar het hotel om daar lekker een middagje te zonnen. Hier (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie
Pagina: 1 2 3 4