Avatar Elisa Krist

Elisa Krist

Momenteel is elisakrist bezig met de reis Studiereis. Lees hieronder meer!

Blijf op de hoogte van de reis van elisakrist

Blijf op de hoogte van de reisblog van elisakrist door automatisch nieuwe updates per e-mail te ontvangen. Vul hieronder jouw e-mailadres in; we verkopen of misbruiken nooit jouw e-mailadres.

Vul jouw e-mailadres in om op de hoogte te blijven

Introductie

Vastgezet bericht Bericht - 27 september 2018 om uur

Buenas dias!!

Welkom bij mijn blog!

In deze blog deel ik met jullie mijn ervaringen die ik hier beleef in Spanje.
Ik loop hier een half jaar stage in het IMED Hospitalen, een privé ziekenhuis.
Elke maand kom ik op een andere afdeling dus elke maand weer nieuwe verhalen en ervaringen.
Namelijk: Neonatologie/Oncologie -> Chirurgie/Traumatologie -> Emercency -> Intensive Care. 
De verhalen die ik met jullie deel zijn mijn eigen indrukken en meningen die ik hier mee maak.

Veel leesplezier en je kan natuurlijk altijd een reactie achterlaten bij mijn blog! 

Liefs,
Elisa 

(...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

10-12-18

Bericht - 10 december 2018 om 21:50 uur

Vandaag was er nogal aan het begin van de dag wat verwarring in de bus met mijn 2 medestagiairs. 
We moeten officieel wisselen van afdeling in december maar niemand wist nou meer waarheen en welke dienst en gewoon erg onduidelijk. De baas van het ziekenhuis begint pas om 09:00 dus daar hebben we op gewacht en zijn we naar haar kantoor gelopen. Eindstand: Ik mag mijn 4 weken stage die ik nog over heb op urgencias blijven, YES!!

Dus weer begonnen op urgencias vandaag na een weekje Valencia. 
Weer even inkomen maar goed. Weer veel infusen geprikt en vandaag meegekeken dat mijn (...)

Lees verder


5 reactiesPlaats een reactie

Blogs van 29-11 + 30-11

Bericht - 09 december 2018 om 21:07 uur

Even nu de blog van wat ik vorige week donderdag/vrijdag heb meegemaakt op stage. Dit aangezien ik daarna enorm druk was met andere dingen en er nog geen tijd voor heb gehad. Gelukkig zo slim geweest om de gebeurtenissen in mijn notities te schrijven om te herinneren voor later wat nu dus erg van pas komt ;)

Donderdag kwam er een oude man binnen via de ambulance. Mijn begeleider zei al tegen mij dat de ambulance verpleegkundigen door hadden gegeven dat deze man gewassen moest worden. Hij kwam bij ons binnen en zat onder de ontlasting. Hij had heel erg (...)

Lees verder


3 reactiesPlaats een reactie

28-11-2018

Bericht - 28 november 2018 om 21:55 uur

Buenas!!

Nog 2 dagen op Urgencias. 

Vandaag kwam er een man binnen bij ons via de ambulance die had gebeld omdat hij thuis bewusteloos was gegaan. Toen de ambulance bij hem kwam was de patiënt al weer bij maar wilde ze hem toch meenemen voor de zekerheid naar urgencias voor een aantal testen. Daarna is de man weer bewusteloos geworden bij ons en weer bij gekomen. Vervolgens kreeg de patiënt een hele rare ademhaling en is er reanimatie gestart. Mijn collega sleepte alles vanuit box 1 naar box 2 (in box 1 liggen de meeste materialen voor reanimaties) en riep mij. Ik (...)

Lees verder


4 reactiesPlaats een reactie

27-11-2018

Bericht - 27 november 2018 om 22:00 uur

Vandaag was een rustige dag op urgencias. 

De dingen wat wel een uitschieter was dat ik bij een patiënt een infuus aan het zetten was en de vrouwelijke dokter kwam binnen en vroeg aan deze man of hij ook Engels kon maar dat kon hij niet en hij was Nederlands. Dus ik bood aan om te trassaten in het Engels. De man vertelde dat hij als hij ontlasting moest hebben er allemaal bloed bij zat. Toen vertelde de arts aan mij dat ze moest voelen in de anus om te kijken of er wat zat. Dit ging ze doen en (...)

Lees verder


4 reactiesPlaats een reactie

26-11-2018

Bericht - 26 november 2018 om 21:28 uur

Vandaag weer gestart met mijn laatste week op Urgencias. :(((

weer veel infusen geprikt, bloed afgenomen en gegipst. Alleen vandaag mocht ik een systeem met negatieve druktherapie aanbrengen op een wond van een patiënt. Dit zuigt vacuüm met een apparaatje wat gelinkt is aan de wond. Deze kan je in je broekzak doen bijvoorbeeld. 

Verder voor mij de standaart dingen gedaan. 

Buenas noches X
1 reactiesPlaats een reactie

21-11-2018

Bericht - 21 november 2018 om 21:03 uur

Woensdag.

Vandaag op urgencias begonnen met wonden behandelen van patiënten. 
Er kwam een jongen binnen die een feestje gehad had en er was iets met de auto dat kon ik uit hun Spaanse gesprek halen. We moesten voorzichtig zijn jas uit trekken en overal op zijn handen en armen had hij kleine wondjes. Toen we zijn shirt uit trokken had hij ook op zijn zij een hele grote rode schaafwond. Deze heb ik verzorgd en een mitella omgedaan. Daarna mocht ik ook de röntgen foto bekijken en hij had blijkbaar zijn schouder gebroken. Daarna heb ik voor het eerst geleerd  bloed af (...)

Lees verder


4 reactiesPlaats een reactie

20-11-2018

Bericht - 20 november 2018 om 21:13 uur

Vandaag was het heel rustig op de afdeling. 
Ik heb vandaag weer veel geïnjecteerd, subbutaan en intramusculair. Ook weer veel ECG'S. 
Weer zelfstandig bij patienten infusen ingebracht en bloed afgenomen. 
Er kwamen er nog twee personen binnen via de ambulance. Een vrouw die dacht dat ze verlamd was maar toen de arts zei dat dit niet zo was was ze heel opgelucht en dit uitte zich in tranen. En een man die overal wonden op zijn armen had en op zijn kin want hij was (denk ik) gevallen. Deze wonden heb ik verzorgd en verbonden en een infuus bij hem ingebracht voor pijnmedicatie toen hij (...)

Lees verder


3 reactiesPlaats een reactie

19-11-2018

Bericht - 19 november 2018 om 21:53 uur

Maandag,

Vandaag begonnen met hechtingen verwijderen van een patiënt. 
Daarna moest ik naar een patiënt waarbij ik het verband van een teen moest afhalen. Dit was nog een karwei ook want deze man die zat de hele tijd geluiden van pijn te maken dus dat ging niet zo rap hahaha. 
Er kwam via de ambulance een vrouw binnen die een infectie had omdat een insect haar had gebeten. Haar voet was helemaal rood met wat waterigheid en plekken op de armen. Deze plek verzorgd met antibiotica creme en ze krijgt via infuus antibiotica. 

Een patiënt kwam langs om de wonden te verzorgen in (...)

Lees verder


5 reactiesPlaats een reactie

15-11

Bericht - 15 november 2018 om 21:29 uur

Weer gestart op urgencias en vandaag weer veel wonden en hechtingen verwijderd/verzorgd en injecties geven. 
Vandaag de hele dag zelfstandig infusen gezet en bloed afgenomen en dit gaat prima. Nu ook moeilijkere patiënten gehad waar ik niet in een prik goed zat maar door nog een keer te voelen en de naald een iets andere richting op te schuiven toch goed zitten. 

Vandaag kwam er een patiënt op urgencias met verband om haar borsten heen. Ik wist niet wat er was want ik kan het dossier niet inlezen maar de vrouw zei gelijk: "I do not want to look" dus ik (...)

Lees verder


5 reactiesPlaats een reactie

14-11

Bericht - 14 november 2018 om 21:14 uur

Weer gestart met de week op urgencias.

Er was vandaag een patiënt met een teennagel wat in de huid was gegroeid. Ik mocht dit verwijderen. Eerst een spuit met verdoving in de teen gespoten, de teen ontsmet en een deel van de teennagel weggesneden. 
Daarna heb ik weer een been van een patiënt ingegipst, infusen ingebracht, bloed afgenomen, hechtingen verwijderd, compressietherapie toegepast bij verband verwisselen en veel geïnjecteerd. 

Het is  lastig om alles te herinneren omdat ik op een dag op urgencias echt heel veel tegen kom. Vandaag had ik mijn tussenevaluatie dus kwam mijn begeleider op stage. Beoordeling van de tussenevaluatie is heel (...)

Lees verder


4 reactiesPlaats een reactie
Pagina: 1 2 3 4 5 6