Avatar Daniëlle  Enting

Daniëlle Enting

Dag 24 en 25 - Bali (Denpasar)

Bericht - 25 augustus 2017 om 05:55 uur

Op dag 24 zijn wij van Gili Air terug gereisd naar Bali. Dit keer naar de stad Denpasar. Op dag 25 hebben wij Pura Tanah Lot bezocht tijdens zonsondergang. Een prachtig gezicht, de zonsondergang! Toch viel ook deze bezienswaardigheid op Bali ons enigzins tegen gezien het enorme aantal toeristen. Vandaag, op dag 25, vliegen wij vanuit Denpasar terug naar Jakarta om zondag terug te vliegen naar Nederland! Dit is dan ook de laatste reisblog van onze vakantie. Wij gaan nog even genieten van de laatste dagen, maar zien ook wel uit naar thuiskomst! Tot snel allemaal!
3 reactiesPlaats een reactie

Dag 21, 22 en 23 - Gili Air

Bericht - 25 augustus 2017 om 05:51 uur

Dat waren 2 volle dagen (dag 21 was een reisdag) genieten! Genieten van de zon, zee, strand en vooral de rust. De rust waar we eigenlijk wel aan toe waren. En dan met name de rust wat betreft de omgevingsgeluiden. Waar op alle andere plekken in Indonesië enorm veel scooters, auto's en bussen rijden, rijden er op Gili Air enkel fietsen, paard en wagen en een beperkt aantal electische scooters.

Onze dagen hebben wij gevuld met zwemmen, zonnen, lezen, snorkelen en lekker eten en drinken. En waar kan dat beter dan op een eiland met witte stranden, helderblauw water, koraal, prachtige tropische vissen en tal (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Dag 17, 18, 19 en 20 - Bali

Bericht - 20 augustus 2017 om 11:03 uur

En dat was Bali: absoluut een mooi eiland, maar toch voldeed het niet geheel aan onze verwachtingen. Waarom? Allereerst de massatoerisme. Dit heeft er op bepaalde plekken in Bali voor gezorgd dat de authenticiteit verdwenen is. Daarnaast wordt er, ook door de massatoerisme, enorm veel "herrie gemaakt" rondom bezienswaardigheden. Voordat je de bezienswaardigheid bereikt loop je langs enorme rijen auto's, bussen en scooters, kraampjes, verkooplui en entreepoortjes. Ook worden veel bezienswaardigheden op Bali op tv en het internet enorm opgeblazen. Soms zelfs letterlijk. Bijvoorbeeld Pura Ulun Danu. Deze tempel komt in vrijwel elke advertentie over Bali naar voren met een (...)

Lees verder


4 reactiesPlaats een reactie

Dag 14, 15 en 16 - Gunung Bromo en Kawah Ijen

Bericht - 14 augustus 2017 om 13:12 uur

En dat waren dag 14, 15 en 16 alweer. Dagen waarin wij veel gereisd hebben maar ook dagen met 2, letterlijke en figuurlijke, hoogtepunten van onze vakantie. 

Op dag 14 zijn wij in ruim 10 uur van Yogyakarta naar ons hostel dichtbij Gunung Bromo gereden. Na een, voor mij persoonlijk, beroerde nacht slapen (door lawaai, slecht bed etc.) vertrokken wij om 3 uur in de nacht met een jeep naar het view point op de Gunung Bromo vulkaan. Een ruige rit over kronkelende stijle wegen en door een woestijn achtige omgeving. Rond 4 uur werd onze jeep (tussen de honderden (...)

Lees verder


3 reactiesPlaats een reactie

Dag 10, 11, 12 en 13 - Yogyakarta

Bericht - 11 augustus 2017 om 15:39 uur

Ziek, zwak en misselijk. Ook wij kwamen er niet onderuit: de reizigersziekte.

Op ons eerste volle dag in Yogyakarta werden wij beide ziek, vermoedelijk van het diner de avond ervoor. Buikpijn, misselijkheid, hoofdpijn, flauwvallen en ... de details zal ik jullie besparen. Geen pretje, dat zeker niet, maar toch is het een geluk bij een ongeluk te noemen dat dit gebeurd tijdens onze dagen in Yogyakarta. Wij wisten bij aanvang van onze reis dat wij er vroeg of laat aan moesten geloven en in Yogyakarta hadden wij veel tijd in verhouding tot het aantal bezienswaardigheden dat wij wilden bezoeken. 

Op dag één hebben wij de Prambanan (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie

Dag 7, 8 en 9 - Pangandaran

Bericht - 07 augustus 2017 om 13:03 uur

Het is even stil geweest, maar hier zijn we weer! De afgelopen dagen hebben wij ons vermaakt in Pangandaran. Hoe wij daar gekomen zijn? Simpel. Met de trein van Bandung naar Banjar en vervolgens met 10 backpackers en dus ook 10 backpacks in een klein busje gepropt door naar Pangandaran. Comfortabel? Nee. Goedkoop? O ja! 

Pangandaran is een klein vissersdorpje in west Java. Even een paar dagen relaxen. Gister zijn wij vanaf onze bungalow (aan zee) over het strand in 2 uur tijd naar het dorp gelopen om daar te lunchen in het bamboo beach café en rond te kijken in het dorp. (...)

Lees verder


3 reactiesPlaats een reactie

Dag 4, 5 en 6 - Halimun National Park

Bericht - 04 augustus 2017 om 16:06 uur

Daar zijn we weer! Alive and kicking. En wat was het fantastisch! Iets wat we absoluut niet hadden willen missen! De twijfels bleken absoluut onterecht want wat een ongelofelijk lieve, zorgzame mensen zijn dit en wat hebben ze ons op een fantastische manier kennis laten maken met het Halimun National Park! 
Met 6 toeristen (waaronder 2 Duitse en 2 andere Nederlandse toeristen) 1 kok, 2 chauffeurs en 2 gidsen hebben we enorm veel gedaan en gezien. Eigenlijk te veel om op te noemen, maar ik doe een poging om zo veel mogelijk te benoemen. 

Dag 1.
Op dag 1 hebben we een (...)

Lees verder


3 reactiesPlaats een reactie

Dag 3 - Van Jakarta naar Bogor

Bericht - 01 augustus 2017 om 17:22 uur

En dat was alweer dag 3. Een dag die rustig begon om de jetlag (jetlag? Huh? Waar dan?) uit te schakelen of beter gezegd voor te zijn. Vlak voor de middag vertrokken wij naar het dichtstbijzijnde treinstation om naar Bogor te reizen. "Moet je kijken, schattig jongetje!" Nadat Roy een blik op het jongetje wierp volgden al snel de woorden "Hey mister money!" Duidelijk, dat zit er van jongs af aan al ingebakken haha. Maar ach, geef dat jongetje ook eens ongelijk. Met zo'n 3 miljoen rupiah op zak (wat gelijk staat aan 190 euro) ben je de titel "mister money" in Indonesië ook (...)

Lees verder


4 reactiesPlaats een reactie

Gearriveerd!

Bericht - 31 juli 2017 om 15:16 uur

Na 2 uur in de trein zitten, 4 uur vertoeven op Schiphol, 12 uur vliegen naar Kuala Lumpur, na een tussenstop van 3 kwartier op Kuala Lumpur 1,5 uur vliegen naar Jakarta en een uur taxi racen door het hectische verkeer van Jakarta zijn we dan eindelijk gearriveerd!

Begroet worden met "Wow you are really tall!", onderhandelingstechnieken op de proef stellen en van de ene in de andere verbazing vallen: "Hoe is het in godsnaam mogelijk dat er nog niemand gecrashed is?" "Rijdt daar nu echt iemand op een scooter met voorop een verlichte bak met mosselen?"  "What the f*ck is dat?" en "Hoeveel mensen zullen ze in (...)

Lees verder


3 reactiesPlaats een reactie