Avatar Nada en Khadija 2A

Nada en Khadija 2A

Indeling

Bericht - 14 november 2019 om 17:25 uur

Indeling reisverslagen:
·      Bericht 1: de biografie – Khadija
·      Bericht 2: reisverslag Hollandse Oorlog – Nada
·      Bericht 3: reisverslag Tweede Engelse Zeeoorlog – Nada en Khadija  

Bron: https://nl.wikipedia.org/wiki/Cornelis_Tromp

0 reactiesPlaats een reactie

Tweede Engelse zeeoorlog

Bericht - 13 november 2019 om 16:26 uur

1665: In de aanloop naar de Tweede Engelse Zeeoorlog werd ik op 29 januari 1665 tot viceadmiraal van Holland en West-Friesland benoemd bij de Admiraliteit van Amsterdam. Ik vocht op de liefde in de slag bij Lowestoft als commandant van het vijfde eskader op de Hoornse Vleugel en wist na die zwaarste nederlaag uit de geschiedenis van de Nederlandse marine het grootste deel van de vloot nog veilig thuis te brengen. Ik werd daardoor best wel populair: ik werd als luitenant-admiraal (vanaf 23 juli bij de Admiraliteit van Maze) voorlopig tot bevelhebber aangesteld en meende die benoeming veilig op zak te hebben. Toen ik die door de onverwachte terugkeer van De Ruyter op 11 augustus misliep, kwam er bij mij een hoop jaloezie (...)

Lees verder


3 reactiesPlaats een reactie

Hollandse oorlog

Bericht - 07 november 2019 om 13:10 uur

1672: Het keerde vloed. Lodewijk XIV van de Fransen wilden de Nederlanden binnenvallen. Mijn zwager Johan Kievit is net terug uit ballingschap vanuit Engeland en begint mij meteen te betrekken bij een moordcomplot tegen Johan de Witt en Cornelis de Witt. Ik had een plan! Ik lokte samen met Willem Adriaan van Nassau-Odijk en Willem van Nassau-Zuilestein, Johan de Witt met een vervalst bericht naar de gevangenpoort waar Cornelis de Witt vastgehouden werd. Toen de afgetreden raadpensionaris zo in de val gelopen was, werd hem met een kwade en opgewonden volksmenigte, aangevuld met een contingent oude matrozen van mij, het vluchten onmogelijk gemaakt. Ik zelf (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Cornelis Tromp

Bericht - 24 oktober 2019 om 15:21 uur

Cornelis Cromp

Wie was Cornelis Tromp? wat deed hij? en nog vele vragen waar hij zelf nooit meer antwoord op zal geven . Hij is namelijk 328 jaar geleden gestorven, maar dood of niet we zijn hem niet vergeten hij hangt  nu zelfs in musea en de daden die hij heeft verricht zijn ook niet zomaar vergeten. Cornelis Tromp is geboren op 3 september 1629 en gestorven op 26 mei 1691. Hij is 62 jaar oud geworden. Cornelis Tromp is overleden door een natuurlijke dood, dus simpel weg omdat hij te oud was. Er zijn geen wapens aan te pas gekomen. Best (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie