Avatar aya  bennis

aya bennis

bericht 3

Bericht - 10 november 2019 om 19:09 uur

 De scheepvaarder was een VOC-kapitein gaat met zijn bootje op weg naar Bantam in “de Oost” om daar geroofde specerijen en andere goederen op te halen en naar Nederland te brengen. Zijn bootje maakt onderdeel uit van een vloot. Maar hij raakt zijn collega-kapiteins kwijt door een verkeerde stroming of sterke wind. Per ongeluk botst hij in 1616, als tweede Nederlander en als tweede Europeaan, tegen de kust van Australië aan. Hij en zijn bemanning gluren er een paar dagen rond. Hij spijkert een plaatje met zijn naam erop tegen een paal, peert ‘m weer, en vaart verder naar Indonesië om zijn missie af te maken. Die (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

bericht 4

Bericht - 10 november 2019 om 18:23 uur

De taakverdeling:
Maryem Tajjiou: maakt bericht 3, typt alles uit en verstuurt de opdracht.                                        
Aya Benniss: maakt bericht 2 en 5.                                                    
Nada el Bouazzaoui: maakt bericht 1 en 4.
  (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

bericht 1

Bericht - 10 november 2019 om 18:20 uur

De zeevaarder die wij hebben is Dirk Hartog ook wel genoemd: Dirch Hartog, Dirck Har(t)ichs of Djirch Hartoochz. Dirk Hartog was een ontdekkingsreiziger, hij was de eerste Europeaan die de westkust van Australië ontdekte en in kaart bracht. Beschrijving Image result for dirk hartog Dirk Hartog is gedoopt in Amsterdam en is opgegroeid in Smaksteeg. Zijn vader was een schipper genaamd: Harich Krijnen. Hij trad in dienst van de VOC. In maart brak scheurbuik uit met als gevolg dat de reis van de Kaapverdische Eilanden en Kaap de Goede Hoop veel langer duurde, namelijk 3 maanden.  Veel mannen stierven als gevolg van ontbering. (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

bericht 5

Bericht - 10 november 2019 om 18:03 uur

de foto's zijn bij afbeeldingen geplaats
0 reactiesPlaats een reactie

bericht 2

Bericht - 10 november 2019 om 17:36 uur

Januari 1616: Mijn schip De eendracht is oor het eerst weggevaren van de Nederlandse kust. Onze bestemming is Java, Want de vracht van de schip moet worden verruild voor specerijen. In augustus hebben wij Kaap De Goede Hoop bereikt. Hier besloot ik een nieuwe route te proberen. In plaats van de Afrikaanse kustlijn te volgen ben ik de Indische Oceaan over gaan steken. Ik heb gehoord dat vijf jaar geleden een andere Nederlandse kapitein, Hendrik Brouwer voor het eerst deze route naar Nederlands-Indië voor het eerst heeft gevaren. Eerst moeten we een stuk naar het zuiden varen, zodat we gebruik kunnen maken van de roaring forties. De (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie