Reisgids > Nederland > The Hague Airport

Vliegen via luchthaven Rotterdam The Hague Airport

Nederland beschikt over verschillende regionale vliegvelden, waar luchthaven Rotterdam The Hague Airport een van is. Rotterdam The Hague Airport, opgebouwd in 1956, droeg eerder de naam Rotterdam Airport en Vliegveld Zestienhoven. Sinds 2006 is Rotterdam The Hague Airport het tweede regionale vliegveld van Nederland, na het vliegveld van Eindhoven. Hoewel de naam van dit vliegveld wellicht anders doet vermoeden, is Rotterdam The Hague Airport iets ten noorden van Rotterdam gelegen. De luchthaven dankt zijn naam aan de promotionele en interregionale overwegingen van de metropoolregio rond Rotterdam en Den Haag.

Gebruik van het vliegveld

Rotterdam The Hague Airport beschikt over één start- en landingsbaan, die afhankelijk van de windrichting in twee richtingen (noordoostelijk en zuidwestelijk) gebruikt kunnen worden door vliegtuigmaatschappijen op Rotterdam The Hague Airport. Beide banen worden voornamelijk gebruikt door passagiers- charter- en zakenvluchten. Vrachtvluchten worden maar zeer incidenteel uitgevoerd. Wel worden er regelmatig les-, sport- en rondvluchten vanaf deze luchthaven georganiseerd. Wanneer je vliegt via Rotterdam The Hague Airport word je met een bus van de terminal naar het vliegtuig getransporteerd.

Vliegtuigmaatschappijen die vanaf Rotterdam The Hague Airport vliegen zijn onder meer Transavia, VLM Airlines, BA CityFlyer en BMI Regional. Met deze vliegtuigmaatschappijen is het onder meer mogelijk om naar München, Londen en Istanboel te vliegen. Zakenvluchten worden voornamelijk verzorgd door JetNetherlands en Shell Aircraft. Voor speciale vluchten wordt doorgaans een beroep gedaan op Tyrol Air Ambulance, bijvoorbeeld voor gips- en parasolvluchten.


Vervoer naar Rotterdam The Hague Airport

Het vliegveld is op verschillende manieren te bereiken, zoals met de auto of het openbaar vervoer in Nederland. Er wordt voldoende parkeergelegenheid bij Rotterdam The Hague Airport aangeboden, zodat je de auto voor een korte of langere tijd kunt stallen. Met het OV kun je de luchthaven bereiken vanaf station Rotterdam Centraal (buslijn 33), ook is het mogelijk om deze buslijn vanaf metrostation Meijersplein te nemen. De bus rijdt overdag elke tien minuten, in het weekeinde is dat elke vijftien minuten en in de avond gaat de bus om de twintig minuten. Bekijk vooraf de dienstregeling op internet.

Tip: werk voor je vertrek van Rotterdam The Hague Airport je gratis reisblog op volgmijnreis.nl bij door gebruik te maken van een van de gratis WiFi-voorzieningen op het vliegveld.