Reisgids > Nederland > Schiphol Airport

Luchthaven Schiphol 

Luchthaven Schiphol is een van de grootste vliegvelden binnen Europa, na Heathrow (Engeland), Charles de Gaulle (Frankrijk), Frankfurt (Duitsland) en Atatürk (Istanboel). Het is mogelijk om met verschillende vliegtuigmaatschappijen vanaf Schiphol naar een zeer groot aantal vliegvelden over de hele wereld te reizen, niet voor niets kozen ruim 58 miljoen passagiers in 2015 voor een vlucht vanaf Amsterdam Airport Schiphol. Op Schiphol kan je gebruik maken van goede gratis wifi-voorzieningen. Zo kun je het thuisfront eenvoudig op de hoogte brengen van je aankomst of vertrek, kun je nog snel het laatste nieuws bekijken en kun je nieuwe content aan je reisblog toevoegen op volgmijnreis.nl. 

Oppervlakte: 2787 hectare groot
Leeftijd: 100 jaar (2016)

Parkeerplaatsen: 42000
Vliegbewegingen: 423000 (2016)
Luchtvaartmaatschappijen: 100+
Passagiers: 140000 per dag
Plaats: Haarlemmermeer

Luchthaven Schiphol: meer dan een vliegveld!

Luchthaven Schiphol heeft je meer te bieden dan vluchten naar verschillende locaties. Zo zijn er ruim 200 winkels en horecagelegenheden gevestigd op de luchthaven, waarvan de meeste zich op Schiphol Plaza bevinden. In deze winkels kun je terecht voor bloemen, geurtjes, media en elektronica, heerlijke delicatessen uit Nederland of elders uit de wereld, snoepgoed, de dagelijkse boodschappen en bijvoorbeeld voor kranten en tijdschriften. Wil je deze winkels zelf bezoeken? De winkels op Schiphol Plaza zijn geopend van zeven uur in de ochtend, tot tien uur in de avond. De winkels achter de Douane openen anderhalf uur voor vertrek van de eerste vlucht en sluiten een half uur voor vertrek van het laatste vliegtuig.  Ook voor een ontbijt, lunch of diner kun je terecht op Schiphol in een van de vele restaurants, bars en cafés. Meer vermaak vind je onder meer in de vestiging van het Holland Casino.

Met een instapkaart is het mogelijk om belastingvrij te winkelen in de diverse lounges en op pieren. Mocht je een bestemming binnen de Europese Unie bezoeken, dan worden de reguliere accijnzen geheven op tabak en alcoholische dranken.

Parkeergelegenheid op Schiphol

Luchthaven Schiphol is zowel met het openbaar vervoer als met de auto goed te bereiken. Er zit een treinstation onder de luchthaven waardoor je met de trein rechtstreeks op de luchthaven uitstapt. De luchthaven is tevens voorzien van diverse parkeergelegenheden. Rondom de luchthaven zijn goedkopere alternatieve te vinden wanneer je de auto voor langere periode wenst te parkeren.

Bij veel alternatieve aanbieders kan je online een parkeerplaats reserveren.

Luchtvaartmaatschappijen
Vanaf Schiphol vliegen onder andere de volgende luchtvaartmaatschappijen: