Avatar Tom Henckaerts

Tom Henckaerts

Hola, soy yo..

Geplaatst op 14 mei 2019 om 15:50 uurHello.
It’s me.
I was wondering if after all these weeks you’d like to read.
To go over everything…


Want hier op de blog was het weer even stil, maar natuurlijk heb ik hier niet stil gezeten in Barcelona. Het weer is hier sinds afgelopen week enorm goed geworden. Vanaf nu is het praktisch iedere dag zon en minstens 20°C, geweldig toch!

Op het werk verloopt alles goed. De afgelopen weken waren wel een beetje stressvol.. Het contract dat ik aan het schrijven was, was bijna volledig af, tot enkele dagen voor de deadline de klant een wijzing in het project wou doorvoeren. De wijziging had een redelijk grote impact op zowat al het werk dat hieraan voorafging. Praktisch alle schattingen en planningen van de voorafgaande maand moesten herbekeken worden. Het probleem hierbij is dat het project strikte business deadlines heeft aangezien de nieuwe importwetgeving 1 januari 2020 van kracht gaat en SURV-RECAPP moet deze nieuwe wet kunnen ondersteunen, zonder excuses.
De hersenscellen moesten hard aan het werk om hier een realistische oplossing voor te vinden, alle focus lag ook op deze taak de afgelopen weken. Een nieuwe planning uitwerken, extra afhankelijkheden identificeren en toevoegen, nieuwe schattingen maken voor ontwikkeling, testing en documentatie, de menselijke middelen opnieuw toewijzen rekening houden met beschikbaarheid,… Een hele boterham dus. Uiteindelijk zijn we erin geslaagd om een haalbare planning op te bouwen die goedgekeurd is door het hele team en hebben we het contract verzonden. Nu is het afwachten op eventuele opmerking van de klant zijn kant. En als er geen opmerkingen zijn? BOOM, We’re in business baby!


Hier bij Lemonade doen we ook iedere laatste vrijdag van de maand een Lunch&learn. Dit is een middagpauze waar we pizza bestellen en een van de werknemers een presentatie geeft. Deze presentaties kunnen over alles gaan, van hobby’s tot culturele geschiedenis. Er was nog geen spreker voor de maand April dus heb ik mij opgegeven om een presentatie te geven over elektronische muziekproductie. Ik heb een uurtje lang een demo gegeven over hoe je een DAW (Digital Audio Workstation = ‘muziekprogramma’) gebruikt om je eigen muziek te maken. Deze kleine tradities maken iedere werkdag bij Lemonade echt een plezier, van de Lunch&learn tot de bomberman pauzes en zelfs onze Game of Thrones fantasy league. 

Side-note voor de Game of Thrones-fans (don’t worry, no spoilers):
Een Game of Thrones fantasy league werkt exact hetzelfde als een fantasy football league. Bij fantasy football stel je een virtueel team samen van echt bestaande voetbalspelers en je spelers krijgen punten naargelang hun prestatie op het veld ieder weekend.
In de Game of Thrones fantasy league heeft iedereen om de beurt een karakter uit de serie gekozen om aan zijn team toe te voegen. Na iedere episode worden wekelijks punten toegekend naargelang wat de personages doen in de aflevering. Bijvoorbeeld wanneer iemand een ander personage vermoordt in de serie krijgt dat personage +10 punten. Met nog één aflevering te gaan sta ik voorlopig aan de leiding, maar volgende week volgt de spannende ontknoping…

Afgelopen weekend was de straat waar ik hier in Barcelona verblijf het middelpunt van een festival. Op een pleintje stond een groot podium waar verschillende bands het hele weekend lang optraden. Ook de muziekstijlen waren de hele tijd verschillend, van de zwaarste metal tot de meest emotionele akoestische liedjes. Met de kotgenoten zijn we af en toe eens een kijkje gaan nemen wanneer de muziek ons aan stond, het was uiteindelijk toch maar 20 meter van onze voordeur verwijderd.

Het einde begint stilaan te naderen, op het einde van deze maand is het avontuur voorbij. En één ding is zeker, daar kijk ik alvast helemaal NIET naar uit. Maar helaas komt aan elk mooi liedje ook een einde. De volgende update zal dus de laatste zijn, met hopelijk wat interessante momenten uit mijn laatste weken.
Geniet dus ook maar van de laatste weken zonder mij in België. (Of tegen dan is het misschien al een onafhankelijk Vlaanderen, want met Bartje en zijn entourage weet je maar nooit.. #DeWinterIsComing #mopje).

Tot de volgende update!
Zonnige groetjes!
& een shout-out naar iedereen die de verwijzing naar Adele door had ;)
   


Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie