Avatar Tom Henckaerts

Tom Henckaerts

When life gives you lemons...

Geplaatst op 19 maart 2019 om 11:45 uurDag vrienden van de poëzie,

Geen gedicht helaas, maar wel een nieuwe update uit Barcelona. Vorige keer heb ik jullie verteld over de uitstap naar Mont-rebei (FYI: er waren enkele probleempjes met het uploaden van de foto’s, hier probeer ik nog een oplossing voor te vinden), deze keer wil ik wat meer focus leggen op mijn stage bij Lemonade.

Op dit moment ben ik bezig met een soort van “Plan van Aanpak” te schrijven voor de uitbreiding van een applicatie. Het effectief schrijven van dit plan is niet bepaald de moeilijkste of grootste taak, maar de moeilijkheid ligt hierbij vooral in het vergaren van de informatie die neergeschreven moet worden. Om die informatie te bekomen moet ik samenzitten met verschillende partijen binnen dit project. De visie van deze partijen kunnen nogal verschillen van elkaar bij momenten, omdat iedereen zijn eigen prioriteiten heeft natuurlijk. Een manager legt zijn prioriteiten in andere activiteiten dan de developers, dit zag ik bijvoorbeeld terug in de verschillen tussen de planning van de lead developer en de project leader. Eén van mijn taken was dan om deze verschillen te identificeren en compromissen te sluiten zodat we één globale planning bekwamen waar iedere stakeholder tevreden mee is.


Gelijktijdig met mijn stageopdracht ben ik ook mijn eindwerk aan het schrijven. Mijn onderzoek heeft betrekking tot het gebruik van centrale software systemen in people management processen. De bedoeling van mijn onderzoek is om een verbetering te brengen in de processen door de actieve ad hoc communicatie te vervangen met een platform voor centrale passieve communicatie. Simpel gezegd betekent dit dat er minder kleine onderbrekingen op de werkvloer plaatsvinden. Door bijvoorbeeld dat er minder vaak een collega op je schouder komt tikken met de vraag: “Seg Martha, hoeveel verlofdagen heb ik eigenlijk nog?”. En in plaats hiervan dat deze werknemer gewoon kan inloggen en zelf al deze informatie kan zien (zonder dat de rest van de collega’s dit kunnen zien natuurlijk). Mij leek dit interessant omdat het niet een specifiek onderzoek in IT is, maar meer hoe je IT kan integreren in andere domeinen/departementen.


Naast ontspanning buiten de werkuren, hebben we ook een manier van ontspanning bij Lemonade. Dit doen we in de vorm van een Bomberman liga, waarbij iedereen na 12 keer te verliezen de rest op bier moet trakteren. Bomberman is een strategisch, doolhofachtige multiplayer game, waarbij je tegenstanders en obstakels moet vernietigen door bommen te plaatsen. Helaas heb ik vandaag mijn 12de keer verloren dus zal ik deze week wat pintjes moeten halen voor de collega’s. STVV is dus niet de enige die buiten de top 6 valt :(
 #VoetbalVolkEnVuur #DanMaarPlayOff2 #NogAltijdKansOpEuropeesVoetbal

Afgelopen week heb ik mezelf ook gewaagd aan wat Salsa danslessen. “Hoe moeilijk kan het zijn?”, dacht ik. Well,… moeilijker dan verwacht blijkbaar.. Zeker aangezien de danslerares niet bepaald aan een traag tempo ging en wat Spaanse benamingen in het rond strooide die mij niet direct (en nu nog altijd niet) duidelijk waren. Toch was het wel een leuke avond en zeker voor herhaling vatbaar. Tegen de tijd dat ik terug in België ben, ben ik een pro in Salsa!

Deze keer een iets grotere update maar nog krijg ik niet alles verteld wat ik wil vertellen. Hier in Barcelona gebeurt net iets meer dan in het rustige Borgloon of Hasselt ;)
.

Tot volgende week, voor een nieuwe updeet!


Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie