Avatar Tom Henckaerts

Tom Henckaerts

La primera semana

Geplaatst op 04 maart 2019 om 20:18 uurDag vriendjes en vriendinnetjes,

Eerst en vooral zonnige groetjes uit Barcelona! Via deze blog wil ik jullie op de hoogte houden van al mijn avonturen hier in Barcelona. Wel,… misschien niet ALLE avonturen ;) .

Twaalf weken lang zal ik stage lopen bij het bedrijf Lemonade Software Development in Barcelona om ervaring op te doen in de functie van projectmanager. Lemonade is een bedrijf, actief in vier landen, dat software ontwikkelt gefocust op de sectoren: educatie en douane. Ikzelf werk aan een project voor de Europese Commissie in verband met de nieuwe importwetgeving die 1 januari 2020 van kracht gaat. Het doel van dit gehele project is om een applicatie te ontwikkelen die de import van goederen logt en monitort, dit om gevaarlijke stoffen en materialen op te sporen en fraude te bestrijden.

In mijn eerste week op het werk heb ik vooral gefocust op het begrijpen van de context van dit project. Dit project is natuurlijk niet vorige week pas uit de grond gestampt. Hier zijn maandenlange voorbereidingen aan vooraf gegaan met verschillende externe partijen en al deze informatie probeerde ik deze eerste week te verwerken.
Gelukkig heb ik super toffe collega’s die hun uiterste best doen om mij te ondersteunen. Lemonade telt veertien werknemers in Barcelona en dat maakt de sfeer heel familiaal onder elkaar.

Natuurlijk is er ook een leven buiten de werkuren in Barcelona, en wat is daar dan zoal allemaal te doen? Wel,… ALLES! Je hoeft hier nog geen vijf minuten rond te wandelen en je bent al 10 interessante restaurants, cafés, themabars,.. gepasseerd. De mensen hier zijn ook super sociaal, ik leer iedere dag nieuwe mensen kennen van verschillende nationaliteiten. Ik vind het fantastisch om verhalen te horen over hun cultuur en gewoontes.
Dit weekend zijn we met de collega’s op restaurant gegaan om Calçots te eten. Calçots is een Catalaanse delicatesse, qua smaak vergelijkbaar met ajuin, en is verrukkelijk! Mochten jullie ooit de kans krijgen om het te proeven, zeker doen!


Ik zal het hierbij houden zodat jullie geen complete roman moeten lezen. :)
Volgende updates volgen zeker, tot snel!

That’s all, folks!
Groetjes,
Tom


Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie