Avatar Ajato Witmans

Ajato Witmans

Dag 11: Rechtdoor

Geplaatst op 05 augustus 2019 om 20:33 uurWe stonden vanochtend vroeg op om de boot te halen in Puttgarden. Het was een ruw ontwaken voor Jasper en Achiel die beiden de nacht hadden doorgebracht op een half leeggelopen luchtbed. Nadat we gisteravond de auto opnieuw hadden ingericht, was het weer mogelijk om er met drie personen in te zitten. Op de boot hebben we ons ontbijtje gegeten in de lounge. We zaten op prachtige stoelen uit een lowbudget 70's interieur. Na drie kwartier varen bereiken we Rødby. Een ontroerend moment. Eindelijk in Denemarken! We zetten voet aan land in Lolland. Vlakke tarwevelden zo ver het oog reikt. Jasper dropte de twee renners voor vandaag, Tobias en Achiel in een dorpje dat bestond uit twee huizen. We spraken weer af in het dorpje Maribo. De renners legden een stuk van 15 km af over een zandpad dat tot in de oneindigheid rechtdoor leek te gaan. Na het weerzien met Jasper en een korte snack zijn we naar de Dodekalitten geweest. Dit is een soort combinatie van Stonehenge en de hoofden op Paaseiland. Aanwezige elektronische muziek, die is geinspireerd op de rotatie van de aarde, zorgde voor een eng sfeertje. Hier zijn we met de auto naar toe gereden, aangezien het ver van onze fietsroute lag. Nadat Jasper ons had afgezet op de plaats waar wij de fietsen hadden achtergelaten vervolgden we onze fietsroute weer. Het zal geen verrassing zijn dat we weer de hele tijd rechtdoor moesten fietsen. Onderweg kwamen we in het dorp Maribo de Haribo fabriek tegen. Een rondleiding was ons te duur. Ook passeerden we een boer met maar vier tanden in zijn bek die twix repen aan het verbouwen was. Na een korte maar toch slopende tocht, kwamen we aan op camping Guldborg. De grote pech is dat we van te voren niet wisten dat hier een vliegenplaag heerst. Morgen de beurt aan Jasper en Achiel om naar de laatste camping toe te fietsen.


Reacties

Dianne
Geplaatst op 05 augustus 2019 om 23:18 uur
Ik ga de verhalen missen als de reis afgelopen is. Goed geschreven wederom. Ik kijk er elke dag naar uit. Tot morgen weer. Fijne nacht hopelijk.

Chris Zegers
Geplaatst op 05 augustus 2019 om 22:26 uur
Mooie verhalen! Zouden wij, van 3 op reis, een boek mogen uitbrengen over jullie reis? We noemen het 3 (amigos) op reis. Groeten Chris

Gebbie
Geplaatst op 05 augustus 2019 om 22:02 uur
Weer een mooie beschrijving van de dag! Eindelijk in denemarken...Veel lol in Lolland!! Groetjes

Eric witte
Geplaatst op 05 augustus 2019 om 21:50 uur
Waren het linkse of rechtse twix?

Plaats een reactie