Avatar Takkies

Takkies

Woensdag, 6e en laatste dag

Bericht - 03 mei 2018 om 11:13 uur

En dan is de laatste dag alweer aangebroken.  We pakken de laatste dingen in de koffer en doen een 'papa John-check'. Even kijken of er echt niks in het appartement is achtergebleven.  Serena wil nog graag naar de Apple store voor een nieuwe telefoon en Ileanne wil nog kadootje voor Boyd kopen en Benodet voor Joris. Omdat we gebruik maken van een breng-service naar vliegveld JFK moeten we om kwart over 2 op een bepaalde plaats staan. We eten en drinken nog wat bij Starbucks en zijn op tijd bij Hotel Edison. De chauffeur is wat laat, maar we (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie

Dinsdag, dag 5

Bericht - 02 mei 2018 om 04:38 uur

Na alle dagen vroeg opstaan, konden we vandaag uitslapen. We hebben rustig ontbeten met gebakken ei en spek, klaargemaakt door Serena. Gisteren was het weer erg koud en regenachtig, vandaag is het heerlijk zonnig. We gaan op pad om buskaarten te scoren voor een soort hop on/hop off, verkrijgbaar bij Madam Tussauds. Die bustour gaan we morgen doen omdat we veel tijd hebben tussen het moment dat we het appartement uitgaan en de tijd die we vliegen.  We lunchen met pizza op Times Square, heerlijk in het zonnetje. We verdoen veel tijd met het zoeken naar de juiste metro's om naar (...)

Lees verder


3 reactiesPlaats een reactie

Dag 4, maandag

Bericht - 01 mei 2018 om 05:22 uur

Het zou vandaag 27 graden worden, dus iedereen heeft luchtige kleding aan. We pakken de metro en om naar Unlimited Biking te gaan. We hebbben een fietstocht door Central Park gepland olv een Nederlandstalige gids, Kenneth. Met een groep van 15 man laat hij ons de highlights zien. Manhattan komt van het Indiaanse woord Manna Hatta  en dat betekent heuvels. En dat weten we, poeh, er zaten wat klimmetjes bij. Het park is 1 km breed x 4 km lang  en het heeft spaarbekkens voor water dat tot 1993 gebruikt werd voor de New Yorkers. Het heeft een eigen (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie

Dag 3

Bericht - 30 april 2018 om 04:57 uur

Vanmorgen hebben we met een gids een Harlem Gospel tour gedaan. Zij legde uit dat gospel, geboren uit nood door de Afrikaanse slaven, de bodem is voor de muziekstijlen zoals  jazz, soul, blues en rock&roll. Onze airb&b is in Harlem, het was interessant om de wijk op een andere manier te zien. De tour werd afgesloten met een bezoek aan een Afrikaan methodisch baptist kerk. Het was echt een kerkdienst zoals je verwachtte met hallelujah, amen en veel gospel music. Daarna hebben we thuis gelunched, en daarna zijn we naar de Empire State Building geweest. Yes, ook ik ben (...)

Lees verder


4 reactiesPlaats een reactie

Dag 2

Bericht - 29 april 2018 om 04:16 uur

We hebben gisteren een erg lange dag gehad, we hebben bijna 24 uur gereisd, dus doen we vanmorgen rustig aan. Beetje uitslapen en douchen en boodschappen halen. Na het ontbijt, natuurlijk cornflakes, gaan we op pad naar de metro en lopen we via Wall Street naar de ferry op pier 11 die ons naar Ikea brengt. Onderweg zien we vanuit de verte al het Vrijheidsbeeld en de Brooklyn Bridge. Na de pulled pork en pulled zalm broodjes gaan we weer met de boot terug. We lopen we naar de Brooklyn Bridge waar we een fiets nemen om de brug (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie

Vrijdag 27 april

Bericht - 28 april 2018 om 04:30 uur

Nou, daar zitten we dan, om 6.20 uur vertrokken vanuit Arnhem en mooi op tijd op Schiphol. En daar horen we dat we 5 uur vertraging hebben. Dan eerst maar aan de koffie met de eet-vergoeding en we proosten op Willem, het is tenslotte Koningsdag  :-) :-) We kijken op het Panoradak naar een aantal vliegtuigen maar daar is verder niet veel te beleven. Dan maar naar de Hema om kaartspellen te kopen.  Daarna gaan we door de douanecheck. Het vorkje van Benodet, voor het eten van de stukjes meloen, gaat gewoon door de scanner en wordt niet opgemerkt. Gelukkig, (...)

Lees verder


3 reactiesPlaats een reactie

!!New York, the city that never sleeps!!

Bericht - 26 april 2018 om 20:03 uur

Hallo lieve volgers,

In september 2016 besloten Serena, Ileanne, Benodet en ik om naar New York te gaan. We hebben er voor gespaard en het geld dat we 'verdienen' met oppassen op onze logeerhonden ging ook in de pot. En nu is het bijna zover, morgen vliegen we al! Van Koningsdag tot 2 mei zijn wij in The Big Apple, hoe vet is dat?
John wilde, ook na aandringen niet mee, en daarom is de titel: Ladies Tak go to New York.

Ik ga weer een blog bijhouden, als je het leuk vindt om het te volgen, hoef je niks te doen.
Wil (...)

Lees verder


6 reactiesPlaats een reactie

Dag 15, 5 januari

Bericht - 05 januari 2018 om 18:14 uur

Het koude ontbijt was helemaal niet zo koud, er waren ook indiaanse gerechten.  Voor de laaste keer nemen we deel aan het verkeer in India. Dat is echt een aparte ervaring. Zoals een van de chauffeurs vertelde, dit heb je er voor nodig  ' a good horn, good breaks and good luck!' De rugzakken gingen in een plastic zak zodat de banden niet verstrikt raken. De bagage gaat gelijk door naar Amsterdam, wij gaan eerst naar Helsinki. Nu zijn we aan het wachten en hangen, en lopen en koffie drinken en bijna dure merktassen aan het kopen en nog langer (...)

Lees verder


7 reactiesPlaats een reactie

Dag 14, 4 januari

Bericht - 05 januari 2018 om 00:28 uur

Dit is de laatste hele dag in India. Bij de receptionist wissel ik euro's om voor een paar rupees, we hebben niet veel geld meer nodig. We gaan met de gids naar Sarnath, voor de boedhisten een van de 4 belangrijkste plaatsen. Boeddha heeft daar, in een hertenpark, zijn 5 eerste volgelingen de wereld ingestuurd om zijn verhaal te vertellen. We zien ruïnes van een stupa en van kloosters. We bezoeken ook het museum en een boeddhistische tempel met mooie muurschilderingen die het levensverhaal van Boeddha vertellen. Dan zit onze rondreis door India er op. We rijden vanuit Sarnath door naar (...)

Lees verder


7 reactiesPlaats een reactie

Dag 13, 3 januari

Bericht - 04 januari 2018 om 17:40 uur

De wekker gaat om 6 uur, en we gaan voor het ontbijt naar de Ganges. Al varend op de rivier zien we rituele wassingen, mannen en een paar vrouwen die de was doen bij de gaths. We lopen daarna naar het oude centrum door allerlei steegjes. We horen informatie over de verschillen tussen priesters en saints. We mogen de gouden tempel niet van betreden want wij zijn geen hindoe. We horen over de ene shah die de gouden tempel maakt en zijn zoon die hem afbreekt want overtuigd moslim. De toren van de gouden tempel bevat 400 kg goud (...)

Lees verder


3 reactiesPlaats een reactie
Pagina: 1 2 3