Avatar anassmo marouane

anassmo marouane

Biografie Pieter Gille Schey

Vastgezet bericht Bericht - 04 november 2019 om uur

Biografie van Pieter Gillis Schey,

Ik ben Pieter Gilles Schey. Ik ben geboren op 28 augustus 1644.In 1656 werd ik adelborst en later in 1659 werd ik commandant van de zeesoldaten. In 1661 werd ik luitenant bij de zeesoldaten. Ik vocht in bijna elke oorlog die de Nederlandse vloot heeft. In 1669 werd ik buitengewoon kapitein bij de Admiraliteit van Amsterdam en in 1675 werd ik gewoon kapitein. In vaste dienst dus. Hij was kapitein van de Essen in de slag bij Stromboli, kapitein van de Spieghel in de slag bij Agosta en de slag bij Palermo. Op 1 april 1692 (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

De slag bij Stromboli & De slag bij Agosta

Bericht - 15 november 2019 om 22:49 uur

De slag bij Stromboli

Pieter Gilles was de kapitein van de essen bij de slag van stromboli.
De slag van stromboli was en zeeslag. Het vond plaats op 8 januari 1676tijdens de frans-Nederlandse oorlog, tussen en vloot van 20 schepen onder leiding van abraham duquense en  en vloot van 19 schepen van nederland en 1 van spanje onder leiding van Michael de Ruyter. De oorlog duurde 8 uur en eindigde onbeslist. De vloten vochten opnieuw bij de slag van agosta. De nederlandse-spaanse en franse vloten troffen elkaar op het middelandse zee, in de buurt van het eiland stromboli. De ruyter kwam tot (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Zeeslag bij Lowestof

Bericht - 15 november 2019 om 22:48 uur

Zeeslag bij Lowestof

De zeeslag vond plaats op 13 juni 1665. Het was tijdens de tweede Engels-Nederlandse oorlog gebeurd, Tussen de oorlogsvloten van de Republiek der Nederlanden en Koninkrijk Engeland. De zeeslag was een fiasco voor de Republiek omdat het de zwaarste nederlaag was van heel de geschiedenis van de Republiek. De Nederlanders hadden evenveel schepen maar waren met minder mannen en hadden ook nog eens lichtere kanonnen dan het Engelse vloot, ze hadden geen kans om te winnen. Door die reden maakte ze een uitbreidingsprogramma, voor al hun oorlogen waar ze in de minderheid waren, ze hadden een plan (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Takenverdeling

Bericht - 15 november 2019 om 21:48 uur

  • TAAK 1 [ANASS]
  • TAAK 2 [MAROUANE]
  • TAAK 3 [MOHAMED]
  • TAAK 4 [ANASS]
  • TAAK 5 [ANASS]

We vonden allemaal dat de taken goed verdeelt zijn en de samenwerking tussen ons drie ging uitstekend. We hebben daarnaast alleen gebruik gemaakt van Wikipedia en geen andere bronnen. Helaas hebben we niet aan de eisen voldaan. We hebben jammer genoeg niet veel informatie kunnen vinden en daarom hebben we de 500 woorden niet aangetikt.


0 reactiesPlaats een reactie