Avatar Familie Smallenbroek

Familie Smallenbroek

Bonaire 2019 naar 2020!

Geplaatst op 13 februari 2020 om 18:05 uurHallo Allemaal hier is versie 4 van ons avontuur op Bonaire.

Omdat mijn schoonmoeder een bezoek heeft gebracht aan ons mooie Eiland, heeft deze ook heel veel cadeautjes meegekregen van de goedheiligman. De kids zijn uiteraard goed verwend. De intocht was super om mee te maken, de pieten zijn zwarter dan zwart en de sint is witter dan wit met veel tromgeroffel werd de sint en zijn pieten welkom geheten. Ik heb een aantal foto’s erbij gevoegd zodat jullie het ook kunnen zien De goedheiligman en de kerstman hebben reeds het eiland verlaten en de rust is wedergekeerd.
Ook rond deze tijd (december) kan met genieten van OSTRACODS, dat zijn beestjes in de zee bij aanraking of verplaatsen van zeewater geven ze licht, heel mooi om dat mee te maken vooral als je een nachtduik gaat maken.


Oud en nieuw
Op oudejaarsdag hebben we lekker oliebollen gegeten met veel poedersuiker. We hebben de kinderen om 2300 uur wakker gemaakt om vervolgens naar Hillside te gaan. De naam zegt het al, het is een hotel/restaurantketen bovenop een heuvel. Van hieruit had men een mooi overzicht over het eiland. Met een glaasje prik en wat bitterballen werd het nieuwe jaar ingeluid. Ook een leuke ervaring om dit mee te maken. Het vuurwerk verkoop duurde tot 23.00 uur haha jaja zo doen ze dat hier. De verkoop vindt plaats in een 40 foot container die worden hier en daar in Kralendijk neergezet. Brandvoorschriften ed ….niet nodig je moet alleen geen vuurtje erbij houden… anders moet je naar het ziekenhuis meneer..Jochem Myjer gaf een oudejaarsconference hierin kwam Bonaire ook voor en wat hij zegt komt aardig overeen hoe het hier over het algemeen gaat.De moeite waard om het nog eens te zien.. Je moet niet raar staan te kijken als er tot eind januari nog vuurwerk wordt afgestoken.

Scooter en auto
Onze scooter heeft alweer een servicebeurt gekregen. Op 13 jan stond er alweer 2700 km eropMaw we rijden best wel veel op het eiland. De auto meer dan 10.000 km scooter 4500 km had ik eerlijk niet verwacht om op een klein eiland zoveel km te draaien.Gezien de wegen hier kan dat wel kloppen, want er zijn toch een paar diepe gaten in de weg gekomen, daar kan de voorband van de scooter met gemak tot de helft in.. oppassen geblazen dus zeer zeker met regen.. 

Gerjan en Joyce
Gerjan en Joyce zijn vrienden van ons en die dachten kom laten we eens naar Bonaire gaan om te kijken hoe het leven daar is. Ze kwamen aan op 24e jan en vertrokken op 31e janWe hebben ze wat over het eiland verteld en ze wat leuke plekjes laten zien... Ook hebben we een bootje gehuurd om vervolgens naar klein Bonaire te gaan om daar te snorkelen, met een hapje en een drankje op de boot is het prima uit te houden.Ps ik weet dat mijn stuurmanskunsten beroerd zijn maar zoo beroerd??? Gerjan had wat gegeten wat hij niet snel zal vergeten……hij heeft de nacht ervoor de porseleinen troon aardig geknuffeld….iets met KFC?
De kogel is door de kerk
We hebben besloten om het eiland eerder te verlaten, dit vanwege zowe privé- als zakelijke omstandigheden. We komen eind mei 2020 weer thuis, maar eerst gaan we nog een  aantal weken met de kinderen op vakantie.
Bedrijfsuitje
De firma HEALTHZ heeft een uitje georganiseerd voor het personeel dat werkzaam is op Bonaire.De opties waren  varen op een boot, landsailing  of paintball…en uiteraard door het jonge volk gekozen om te gaan…..paintballen …YessEllis en ik hebben het een en ander geregeld zoals hapjes, drankje en locatie.Ook de ouders van Marjolijn deden mee aan het paintball, echter via via hoorden we dat sommige personen zich niet aan de spelregels hebben gehouden…..he Ellis…(helaas heeft ze wel alle 3 de wedstrijden gewonnen).Al met al positieve reacties gekregen en zeker de moeite waard om het nog een keer te gaan doen.

Onze tuin op Bonaire.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie