Avatar Familie Smallenbroek

Familie Smallenbroek

versie 3 bonaire

Geplaatst op 03 december 2019 om 14:18 uurHallo hierbij versie 3 van onze avontuur op het eiland Bonaire.   Er is weer veel gebeurd vanaf het laatste avontuur begin september, zo zijn we weer eens verhuisd naar een andere deel van het eiland. We zijn verhuisd van Belnem naar Sabadeco, hier zitten we voorlopig wel goed met een stukje grond van 5000m2 en ons zwembad. Met de temperatuur valt het aardig mee, er zijn soms dagen waarbij de temperatuur aardig naar de 35 of hoger gaat, maar daar zit je ook op een tropische eiland.   Omdat we aan zee leven heeft de eigenaresse van Healthz een boottochtje georganiseerd met al haar werknemers, dit was in zeer goede aarde gevallen en zeer zeker de moeite waard om het weer eens dunnetjes over te doen. 

  Ziekte   Ja hoor, het was weer zover! De kinderen en ik (Rene) waren weer ziek. Allemaal last van verkoudheid en de luchtwegen. Met hier en daar een zalfje en drank  (kuurtje) zijn we weer als nieuw. Maar het is zeer zeker waar dat de ziektekiemen niet snel uitsterven zoals in Nederland, mede door de hoge temperaturen en luchtvochtigheid. 

  Zwemmen naar klein Bonaire   Jaja, Rene was zo sportief om van Bonaire naar klein Bonaire te zwemmen en uiteraard weer terug. Deze evenement vindt plaats altijd in begin oktober van ieder jaar. Zeer zeker de moeite waard om mee te doen of een kijkje te nemen. 
 
 Vliegende zuster   Het is uiteindelijk Ellis gelukt om als ‘flight nurse’ oftewel vliegende verpleegkundige, zeer zieke patiënten over te vliegen naar andere ziekenhuizen in het Caribisch gebied. Sommige bestemmingen zijn Aruba, Curaçao, Colombia, St Maarten enz. Ze heeft al diverse vluchten gemaakt en bevalt haar goed om deze werkzaamheden uit te voeren. Tevens is ze nu in opleiding om zieke duikers in een drukcabine te laten herstellen van duikverwondingen. Dit gebeurt via een druktank hier op Bonaire, waarbij ze zelf ook in de tank naar de diepte van de duiker gebracht wordt om hem goed in de gaten te kunnen houden.  

 Zeemeerminnen      U leest het goed, er zijn hier een aantal zeemeerminnen ontdekt. Onze dochter mag aanstaande zaterdag  30 okt afzwemmen als zeemeermin, dit gebeurt wel in een zwembad ipv de zee. Dit gebeurt uiteraard onder genot van een hapje en een drankje.  

 Container afvoeren Rene was goed bezig in de tuin, dat resulteerde in dat er 2 keer 6m3 containers afgevoerd moesten worden. Om een container te krijgen heeft hier op het eiland , heeft het nog wat moeite gekost. Een afspraak gemaakt,datum en tijdstip door gekregen. Prima zou je denken, echter op de afgesproken datum en zeer zeker het tijdstip geen container te bekennen. Pffff dan maar weer bellen ,,waar blijft de container?? Jaja, u staat wel in het systeem maar we konden uw adres denk ik niet vinden en we zijn het ook een beetje vergeten..
  WAT vergeten….de interne temperatuur steeg even naar kernsplitsing. Na 10 tellen zeg maar 100 tellen weer uitgelegd dat we graag een container wilden hebben om het tuinafval af te voeren, na een paar uur vertraging kwam uiteindelijk onze afval container. Met behulp van de familie de Haas de container vol gestampt en af te laten voeren. (nogmaals bedankt Paul). Men moet er wel rekening houden dat het geen struiken zijn zoals in Nederland maar dat hier aardige doornen aan kunnen zitten. Zal proberen om het een en ander op de gevoelige plaat vast te leggen.                          Sinterklaas intocht   Nou wat kan en mag ik daarover zeggen, want hier zijn de pieten zwarter dan zwart en de sint is wit geschminkt terwijl in Nederland zo moeilijk erover wordt gedaan. Ik zal proberen een filmpje erop te zetten zodat jullie zelf een oordeel kunnen geven.. Ik zeg alleen dat het super gezellig was voor de kinderen en dat Nederland daar een voorbeeld aan kan nemen.. Bij gebrek aan een schoorsteen dan maar zo…                   Schoonmoeder komt   Op 26 okt 2019 rond de klok van 2030 uur lokale tijd kwam de schoonmoeder door de deuren van de douane van het vliegveld. De kids vonden dat zeer spannend, want oma had heeeeel veeeeel cadeautjes mee genomen Na een paar dagen in geslingerd te zijn  heeft Ellis haar moeder het eiland laten zien, tot nu toe vond ze het eiland mooi maar provisorisch ….voor verdere info verwijs ik u naar mijn schoonmoeder… Ze blijft tot 6 dec 2019..     Zeg het maar……             Een eiland auto…. Als er een soort apk komt dan is meer dan de helft van de auto’s die nu rondrijden op het eiland………………………. AFGEKEURD.

Reacties

roos
Geplaatst op 05 december 2019 om 08:44 uur
super Ellis, geweldig! En voor jou weer veel interessant werk! Top! Fijn dat jullie ook samen lekker kunnen genieten met de kids. Nog een mooie tijd allenaal, liefs en groetjes

Sabine
Geplaatst op 05 december 2019 om 07:33 uur
Superleuke verhalen weer!! Lekker genieten daar hoor!! Saludos????

Plaats een reactie