Avatar Saskia Buist

Saskia Buist

Alleen maar genieten

Bericht - 19 november 2017 om 20:32 uur

Een goede maand verder zit ik al op 2/3 van mijn tijd. Zoals ik in zo'n beetje elke blog benoem; de tijd vliegt!!
Maar nu dus echt. Ik ben hier nog maar een maand, wat dus ongeveer 4 weken inhoud. Ik vind het eigenlijk haast een enge gedachte om weer naar huis te moeten gaan, maar zie er aan de andere kant ook weer heel erg naar uit om mijn familie en vrienden te zien. Lekker dubbel dus. Maargoed, ik geniet dus wel heel erg! De afgelopen weken is er veel gebeurd. Noortje en 2 andere vrijwilligsters zijn naar huis, (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Olijven plukken

Bericht - 22 oktober 2017 om 16:08 uur

Daar zit ik dan. Bovenin een olijfboom, in Beit Jala, olijven te plukken. Af en toe besef ik weer hoe bijzonder het eigenlijk is dat ik hier mag zijn en tijdelijk mag wonen. Van de week werden alle vrijwilligers door Liesbeth, een vaste vrijwilliger die hier al 7 jaar woont, gevraagd om te helpen met olijven plukken bij het gezin waar zij nu woont. 10 bomen hebben zij om te plukken. Nou prima dacht ik! Maak je weer eens wat mee. Dus gingen we met zijn allen rond kwart voor 9 die kant op om om 9 uur te beginnen (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Stage op Lemuel

Bericht - 17 oktober 2017 om 20:59 uur

Het is al weer even geleden dat ik iets geschreven, dus ik vond het wel tijd om eindelijk over mijn stage op Lemuel te schrijven.
Lemuel is een groep met 4 vaste kinderen die er wonen en 2 kinderen die elkaar afwisselen (een is er doordeweeks en een in het weekend)
Overdag gaan 3 kinderen naar de dagbesteding op Eber en krijgen wij 3 kinderen van buitenaf.
De kinderen zijn van de leeftijd 3-18 en de meeste hebben een ontwikkelingsleeftijd van een baby, best laag niveau dus.
Op de groep wonen:
- Ikram, meisje van 18
- Samech, jongen van 12 jaar
- Nour, jongen van (...)

Lees verder


3 reactiesPlaats een reactie

Een mooi weekend!

Bericht - 08 oktober 2017 om 17:29 uur

Wat gaat de tijd snel! Ondertussen zit ik hier al bijna 3 weken en ik geniet van alle dingen die ik mag doen! Na een mooie dag gister en vandaag vond ik het wel weer tijd om een blog te schrijven. Gister ben ik met Noortje en 2 andere vrijwilligers op pad gegaan. We waren van tevoren van plan om naar de Masada en Ein Gedi te gaan.Helaas is dit niet gelukt, omdat we met een Palestijnse taxi waren en dat Israëlisch grondgebied is. Erg jammer, maar tegelijkertijd is dit voor vele Palestijnen hier werkelijkheid; op veel plekken niet mogen (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Naar Jeruzalem en Bethlehem!

Bericht - 24 september 2017 om 22:06 uur

De eerste dagen zijn voorbij gevlogen. Ik heb ondertussen al 2 dagen stage gelopen op groep Lemuel, daarover zal ik later meer vertellen. Gister ben ik met Noortje (vriendin en ook stagiair hier), Ans en Liesbeth (andere vrijwilligers) naar Bethlehem geweest. Bethlehem is grotendeels moslim en dat merk je dan ook wel. We waren wel goed voorbereid, dus ik had een lange rok tot mijn enkels aan en een omslagdoek meegenomen. Zodra je Bethlehem in loopt merk dat de sfeer anders is. Als vrouw is het hier respectloos om een man aan te kijken, dus we moeten vaak veel (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Op naar Israël!

Bericht - 20 september 2017 om 23:17 uur

Daar ga ik dan. Op reis in mijn eentje naar Israël. Ik heb een lange reis voor de boeg, waar ik stiekem toch ook wel een klein beetje tegen op zie. Ik vlieg via om 23:10 naarIstanbul, waar ik 7 uur moet wachten. De eerste vlucht is prima te doen. Het is wel warm en slapen wilde niet echt lukken. De verrassend lekkere pastamaaltijd maakte het dan wel weer goed. Na een vlucht van 3,5 uur kwam ik om half 4 aan op Istanbul. (half 3 in Nederlandse tijd) En ja, wat ga je dan de komende 7 uur doen? Ik had (...)

Lees verder


6 reactiesPlaats een reactie