Avatar Samyra Van den Brink

Samyra Van den Brink

De Filipijnen!!

Bericht - 11 februari 2019 om 09:09 uur

Daar ben ik weer! 

Na 12 dagen in Bali was het tijd voor de Filipijnen, het land van Expeditie Robinson. Van de ruim 7000 eilandjes die de filipijnen telt verbleven wij op het eiland Palawan. 

Vanaf Bali vlogen we naar Manilla, om vanaf hier weer door te vliegen naar Puerto Princessa. Omdat we ‘s ochtends vroeg aankwamen hadden we besloten om gelijk met een ‘mini van’ door te reizen naar Port Barton. Na ongeveer een uur wachten op het vliegveld kwam onze ‘mini van’ er eindelijk aan. De benaming van dit busje namen ze wel heel letterlijk, want we zaten met (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie

Bali!!!

Bericht - 03 februari 2019 om 09:53 uur

Hoii,

Ondertussen is het alweer 3 weken geleden dat mijn reis door Azië begon. Onder het motto beter te laat dan nooit hierbij mijn reisverslag over mijn eerste bestemming, Bali! 

Ongeveer 3 maanden geleden kwam ik een Facebookpost tegen van iemand die opzoek was naar een travelbuddy die van plan was om door Azië te gaan reizen. Voordat ik naar Australië ging was ik eigenlijk niet van plan om tijdens mijn tijd in Australië naar Azië te gaan, totdat ik dus een post van Rachelle voorbij zag komen. Toen dacht ik, naja waarom ook niet, ik ben in principe veel dichterbij (...)

Lees verder


3 reactiesPlaats een reactie

De laatste 2 maanden van 2018!

Bericht - 23 januari 2019 om 08:37 uur

Ja hallo daar ben ik weer, terug van weg geweest! 2019 alweer, het jaar waarin ik nog meer mooie landen en plaatsen ga bezoeken, maar ook het jaar waarin ik ‘alweer’ naar huis ga. Eerst maar even een kleine terugblik op de laatste 2 maanden van 2018, want het is alweer even geleden dat ik iets van mij heb laten horen!

November was de maand van de weekendjes weg. Van 16 tm 19 november ben ik met mijn hostfamily naar Noosa geweest. Hier hebben we onder andere een boot gehuurd, gevist en lekker naar het strand geweest! Ook waren zijn we op (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie

Uitstapjes naar de Gold Coast!

Bericht - 11 november 2018 om 11:00 uur

Hi, how are you?

Aangezien dit de standaard openingszin is van een Australieër wanneer je met ze in gesprek gaat of gewoon iets wilt afrekenen bij de kassa, begin ik daar ook maar mee om te laten zien hoe goed ik al ingeburgerd ben! Om dan ook maar gelijk antwoord te geven op deze vraag: I am fine, thankyou! Weten jullie ook gelijk weer hoe het met mij gaat. 

Ik hoor jullie denken, dat is lang geleden. Ja het is zekers lang geleden dat ik iets gepost heb. Dit komt voornamelijk omdat ik door de weeks gewoon moet ‘werken’ en dus (...)

Lees verder


4 reactiesPlaats een reactie

Brisbane!

Bericht - 04 oktober 2018 om 13:51 uur

G’day!

Ik denk dat het wel weer een keer tijd is om iets te schrijven, anders moeten jullie mij zo lang missen!! Ondertussen ben ik alweer 2,5 week in Australië, dus hier een overzicht van wat ik de afgelopen 2,5 week heb gedaan! Ik zou zeggen ga er even goed voor zitten, pak wat drinken en chips want het wordt een laaaang verhaal! 

Dinsdag 18 september. 
Na een vlucht van bijna 9 uur naar Sydney en een vlucht van 1,5 uur naar Brisbane was ik eindelijk aangekomen op mijn eindbestemming!  Op het vliegveld van Brisbane werd ik opgehaald door mijn hostmom Angelique. Eenmaal ‘thuis’ (...)

Lees verder


4 reactiesPlaats een reactie

Ao nang en Bangkok

Bericht - 17 september 2018 om 12:36 uur

Hoihoii,


Na een weeekje afwezigheid ben ik er weer. Zoals jullie misschien al wel kunnen raden ben ik wéér op het vliegveld. Dit keer bevind ik mij op Suvarnabhumi Airport in Bangkok, want over 2 uurtjes vlieg ik naar Australië!!!
Na een kleine ‘mis communicatie’ over de ‘o’ of ‘0’ op mijn paspoort en visum ben ik door de paspoort controle heen gekomen! 
Maar nu eerst mijn ‘avonturen’ van afgelopen week in Ao Nang en Bangkok. 


Zondag 9 september kwam ik ‘s avonds aan op Krabi airport. Vanuit hier ben ik met de taxi naar Ao Nang gegaan. In mijn vorige ‘blog’ vertelde (...)

Lees verder


4 reactiesPlaats een reactie

Chiang Mai

Bericht - 09 september 2018 om 09:40 uur

Hallo facebookvriendjes, daar ben ik weer. 


Tijd voor een nieuwe blog. Momenteel zit ik weer te wachten op het vliegveld voor mijn 2e binnenlandse vlucht (alle tijd dus om weer even een verhaaltje te schrijven). Deze keer gaat de reis naar Ao Nang. Ao Nang ligt in de provincie Krabi, in het zuiden van Thailand en het ligt aan de Andaman zee. Oke genoeg aardrijkskundig gelul, beeld je maar gewoon de plaatjes in van een blauwe zee met palmbomen (hoop ik). 


Terug naar de afgelopen 5 dagen in Chiang Mai. 


Woensdag 5 september kwam ik rond het eind van de middag, na (...)

Lees verder


4 reactiesPlaats een reactie

De eerste dagen in Bangkok!

Bericht - 05 september 2018 om 08:03 uur

???????????, 

Zoals jullie kunnen lezen kan ik al vloeiend Thais! Om jullie al het vertaal werk te besparen ga ik maar even verder in het Nederlands. 


Eerlijk gezegd heb ik de eerste 2/3 dagen in Bangkok niet heel veel bijzonders gedaan. Aan het eind van mijn ‘reis’ door Thailand kom ik hier weer terug, genoeg tijd om dan nog een tempeltje te bezoeken.

Na 2 vluchten van beide 6,50 uur kwam ik ‘s avonds om 8 uur aan op Suvarnabhumi Airport! 


Als eerste wachtte de paspoort controle, dit ging vrij snel. Hierna kon ik mijn bagage ophalen. Nadat ik mijn backpack van de (...)

Lees verder


6 reactiesPlaats een reactie